parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Gebze Center'ın başarısındaki isim..!

27 Mart 2024 Saat: 19:00

Gebze'nin ilk ve tek AVM'si olan Gebze Center,   henüz  kapılarını açmamışken,  muhalifleri de oldu, yolunu gözleyenler de.

Kimi çevreler , ''İlçede küçük esnaf bitecek. Ne gerek var AVM'ye '' şeklinde hoyratça ifadeler kullanırken ;  ufku açık , ileriyi görebilen ve Gebze'nin çağdaş kentleşmesini savunanlar ise Gebze Center 'in bölgeye değer katacağı tezini savunuyorlardı.

Biz de ikinci guruptaydık.  Yani , Gebze Center'ın ilçemize değer katacağını savunanlar kısımda durduk. Nitekim 2010 yılında kapılarını açan Gebze Center, geçen 14 yıl içinde öyle korkulduğu  gibi küçük esnafı batıran , bitiren bir işletme olmadığı gibi, aksine rekabet çıtasını yükseltmeye de vesile oldu.

Hep söylerim ; Şehirler , o bölgeye can veren dinamikleriyle ayakta durur. Ve o dinamikler, bölgenin ticaret, kültür, alışveriş, eğitim  vs  değerlerini yükselttiği gibi,  bölgeye katma değer kazandırır.  İşte , Gebze'nin saymaya çalıştığım değerlerine  katkı sunan merkezlerinden birisi, belki de önde gideni Gebze Center'dır.

Bugün Gebze'de alışveriş kültürü değiştiyse, küçük esnaf kendisini disipline etmişse, tükeciye saygınlık artmışsa,  bunun sebeplerinden biri yeni yaşam alanlarının olmasıdır. İşte Gebze Center  AVM , bu yüzden Gebze için bir nimettir.

Peki durup dururken bunları neden yazıyorum...

Us'umda hep bir soru vardı. Böylesi dev bir yapı, günde binlerce insana hizmet eden bir işletme, nasıl böylesi güzel ve muhteşem bir organizasyon yönetimiyle biçimlendirilmişti ve kimdeydi sihirli değnek ?

O gün , o sihirli değneğin  sahibiyle tanışınca , Gebze Center AVM'nin kaptan köşkünde oturan ismi dinleyince , başarılarının nedenini de anlamış oldum. Zira başarı, mutlaka eğitimi ve donatısı yüksek insanlar sayesinde elde edilebilen bir erdemdir.

Kanımca o erdemin sahibi; Fiba Commercial Properties CEO'su Yurdaer Kahraman'dır.

Geçtiğimiz günler bir arada olma ve  kendisini dinleme şansını yakaladığım  Yurdaer Kahraman'ın anlattıklarını dinledikçe  , FİBA grubuna dolayısıyla ülkemize kazandırdıklarını öğrenmiş oldum. Ve o'nu hayranlıkla dinlediğimde  ülkemiz adına bir kez daha gurur duydum. Kendisini son derece yetiştirmiş, dünyanın 20 ülkesinde Türk şirketinin bayrağını dalgalandıran bir iş insanını  gıptayla dinlemekten  başka bir şey gelmedi elimizden.  Yurdaer Kahraman , 'benim'  diyen pek çok  iş insanları cebinden çıkaracak bir eğitime sahip. Böylesi danıtılı bir insanın olabildiğince mütevazi, vatan-millet sevdalısı olduğunu hissetmek ise Gebze'nin, dolaysıyla  ülkemizin kazanımıdır .

Belki de Gebze Center  bu yüzden verimli  bir işletme olarak karşımızda duruyor. Fiba Commercial Properties 'in  kiralama ve yönetim hizmeti  kapsamındaki ilk projesinin  Gebze Center  AVM olması da, ilçemiz için belki de bir şanstır.

Peki ; Yerli ve yabancı marka karması ile 180 mağazada hizmet veren Gebze Center'in yönetimini üstlenen  CP ve onun CEO'u Yurdaer Kahraman kimdir ?

Bu merakları da gidermeye çalışayım...

Fiba Commercial Properties, 1987 yılında Hüsnü  Özyeğin tarafından kurulan FİBA Grubu’nun finans ve finans dışı sektörlerdeki tecrübesini, global arenadaki ticari gayrimenkul bilgisi ile birleştiren iştirak şirketidir.  Türkiye ve dünyada; alışveriş merkezi, ofis, rezidans, otel ve sinema yatırımları yapan FİBA Commercial Properties'ın başındaki Yurdaer Kahraman , Gebze'yi  ve Gebzelileri  fazlasıyla önemseyen bir aktördür. Lisans eğitimini Almanya'da Duisburg - Essen Üniversitesi'nde tamamlayan Yurdaer Kahraman, 2013 yılında Fiba Grubu bünyesine katılmış ve hâlihazırda iştirak şirketlerin 20'sinde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor. 20 yılı aşkın süre ticari gayrimenkul ve yönetim tecrübesine sahip Kahraman, FİBA Grubu iştiraki FİBA Commercial Properties CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesidir.  Yurdaer Kahraman, 2018 Perakende Günleri kapsamında düzenlenen Perakende Güneşi Ödülleri’nde, “En Başarılı Profesyonel Yönetici” Ödülü’ne layık görülen profesyöneldir.

Şimdi , Gebze Center'ın neden bu kadar başarılı ve verimli olduğunu anlayabildiniz mi?

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑