parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

31 Mart

30 Mart 2024 Saat: 15:13

Nihayet aylardır heyecanla beklenen gün geldi çattı. Yarın (31 Mart) sandık başında olacağız. Akla kara belli olacak, dananın kuyruğu kopacak.
Son yılların en heyecanlı, en çok ilgi uyandıran ve sonucu en çok merak edilen bir seçim yaşayacağız. Şimdiden vatana millete hayırlı olsun.
31 Mart'ta koltuklarını yenileyecekler de var, ilk kez o koltuğa oturacak olanlar da. Çok uzun yazmayacağım. Gördüğümü, alaniz ettiğimi, sokağın nabzını küçük harflerle yansıtacak olursam; Ülke genelinde öyle ahım şahım bir değişiklik olacağını pek sanmıyorum.
Bölgemizde ise; AK Parti'nin çoğunluk ile birinci sırada çıkacağını söylemek doğru olur. İl genelinde muhtemelen 2 ilçe (belki ) değişebilir. Onun dışında kimse öyle beklentisi dışında bir sonuca kavuşacağı umudunda olmasın.
Elbette umut fakirin ekmeğidir. Herkes kalbindeki adayın kazanmasını isteyecektir. Fakat siyaseten fakir olanların bu seçimlerde de bir yol katedeceğini göremiyorum.
Zira ; bir tarafta 22 yıldır oturmuş ve müthiş örgütlenmiş sistem ve onu destekleyen kitle var, diğer yanda her seçimi hüsranla kapatmış bir zümre. Buradaki mevzu aslında AK Parti konusu değil, herkesimin kabul ettiği bir Recep Tayyip Erdoğan geçeği var. Ve o gerçek orada durdukça, 31 Mart yerel seçimlerinde çok fazla yeni yüzlerin sandıktan çıkacağı olasılığı zayıf ihtimaldir.
Bir de bireysel kriterler var, partilerin aday belirleme yanlışlıkları var. Ya da hiç bir şekilde aday çıkaramayan partiler var.
Örneğin Gebze...
Gebze'de,  demokrasi tarihinde ilk kez adaysız bir seçim yaşayan CHP'liler yarın ne yapacak.? Marjinal sol frekans üzerinde oturmayan CHP'ye yakın seçmenin, gidip TİP'e oy vereceğini mi sanıyorsunuz? Hayır..!
O felsefede olanlar, AK Parti'nin adayı Zinnur Büyükgöz'le ''mevcutla devam ' diyecek, veya İYİ Parti adayı Sadık Güvenç'i tercih edecek. Gebze'de bunun ötesinde bir eğilim beklemek yanlış olacaktır.
Seçim sahtına girdiğimizden beri sürekli savunduğum gözlem notum şuydu ; Mevcutlar ağırlıklı bir sonuçla karşılaşacğız. Bu düşüncem baki. Yanılıp yanılmadığımı, sokağı çok iyi okuyup okuyamadığımı yarın akşam saatlerinde göreceğiz.
Demokrasi şöleniyle geçmesini arzuladığım seçimler , umarım hayırlısı kimlerse onları kazandırır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Yukarı ↑