parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Karabacak'a bravo.!

5 Ekim 2015 Saat: 17:10

Sporla uzaktan yakından ilgisi olmayan biri olarak  spor hakkında yazmak, hele de atletizm üzerine yazmak benim için ne kadar zor olur  tahmin edebilirsiniz.

O nedenle işin kolayına kaçıp, teknik detaylara girmeden  sadece ‘’Bravo Darıca Belediyesi, Bravo Şükrü Karabacak’’ demeliyim. Ardından da ‘’Haydi atletizm  severler, Pazar günü Darıca’ya’’ diye eklemeliyim.

Peki niçin bravo diyorum?

Çünkü Şükrü Karabacak’ın Darıca Belediyesi  son beş yıldır öylesine önemli ve takdir edilecek bir  spor organizasyonuna  imza atıyor ki, görmezden gelmek topluma  ihanettir.

Çünkü Darıca’nın , dolaysıyla Kocaeli’nin, daha da önemlisi Türkiye’nin uluslararası  arenada tanıtılmasına katkı sunmamak, evet ihanettir. O nedenle benim gibi spordan uzak olanların bile bu müthiş organizasyona sahip çıkıp destek vermesi ve de bu başarının mimarı olan Karabacak’a hakkını teslim etmesi gerekir.

Biraz daha açayım…

Kendisi de bir atlet olan Karabacak, beş yıl önce  Darıca’yı  tanıtmak, uluslararası  dikkatleri çekmek için harika bir  proje geliştirdi. ‘’Darıca yarı Maratonu’’ ismini verdiği proje , geçen dört yılda perçinleştikçe perçinleşti. Türkiye’de bırakın bir ilçe belediyesini, Büyükşehir belediyelerinin dahi cesaret edemeyeceği  bu proje  hem yürek, hem de beceri işidir.

Karabacak’ın atlet kökenli olması  işini kolaylaştırsa da  yine de, Dünya’nın dört bir yanından birinci sınıf atletleri getirmek, ilçenin caddelerinde koşturmak, Darıca’yı Dünya ekranlarından anlattırmak tümüyle yetenek işidir.

İşte bu yüzden Karabacak’a bravo.

11 Ekim Pazar günü maratonun beşincisi gerçekleşecek.  Bin 600’e yakın atlet Darıca’da koşacak. Bunların iaşesi, konaklanması ise tam bir organizasyon başarısıdır. Bir de halk koşusu eklenecek. Nereden baksanız 5 bin kişi Darıca sokaklarında akacak. Bu da başka bir takdir konusudur.

Yani, Darıca’ya sadece ülkemizin dört bir yanında atlet gelmeyecek. Amerika’dan, Avrupa’dan, Afrika’dan.. Belki Antartika’dan.  

Memleketlerine gittiklerinde ‘Darıca’’ diyecekler ‘’Türkiye’’ diyecekler. Bundan daha iyi beleş reklam olur mu ülkemiz için.? Milyon dolarlarla yapılamayacak tanıtımı Karabacak zekası bir yemek, bir yatak masrafıyla başarmış  olacak.

Bu yüzden de bravo.

Dedim ya sporla ilgisi olmayan biriyim.

Fakat Pazar günü Darıca’da olacağım. Belki koşmayacağım, ama bir atlet edasında  dikileceğim öylece. Destek vermek, Dünya’yı görmek, gurur duymak ve alkışlamak için.

Size de tavsiyem , siz de orada olun. Niçin ‘’Karabacak’a bravo ‘’ dediğimi daha iyi anlayabilmeniz için. 

YORUMLAR Üye Girişi

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya 1 yorum yapılmıştır
yasemin 05.10.2015 20:34
pes yani darıcanın paraları elalemin afrikalalırına gidiyor sizde bravo diyorsunuz!!! neden sorgulamıyorsunuz sadece darıcalılar katılsa halk koşusu olsa darıcaya daha cok yarar sağlamazmı? duayen diyede sıfatı kendinize yazmışsınız duayen falan değil bence gazetecide olamazsınız bu resmen yalakalık
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑