parkinnn

Güncel

Başkan amcalarına sevgiyle sarıldılar

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Otistik Çocuklar Derneği’ne bağlı yaşam merkezinde ki üye ailelerin özel çocuklarıyla bir araya geldi

12 Ekim 2015 Saat: 14:17
Başkan amcalarına sevgiyle sarıldılar
Başkan amcalarına sevgiyle sarıldılar

Ülkemizde yıllarca toplumdan uzak evlerinde yaşamak zorunda kalan ve bir o kadar zor hayat şartlarında mücadele veren engelli vatandaşlarımız artık üretilen sosyal projelerle geçmişe sünger çekmiş durumdalar. Sosyal devlet olma yolunda çok hızlı ilerleme sağlayan ve bunun temellerinin 2002’den sonra atıldığını ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bize ve ailelerine emanet edilen engelli özel çocuklarımız, saf sevginin ve ilginin gerçek sahibidirler. Hükümetimizin engelli bakımı, eğitimi ve istihdamına dönük destekleri devam edecektir. Bizde bu konuda taşın altına elimizi koyarak, özel yavrularımıza ve ailelerine destek oluyoruz” dedi.

 

ONLAR BİZDEN BİRİ

Yerel yönetimlerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin engelli bireylere verilen hizmetlerde çok etkin olduğunu ifade eden KOÇ-DER Başkanı İlkin Kılıçarslan’da, “Büyükşehir Belediyemiz otistik çocuklarımıza ve derneğimize destek veriyor. Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Otistik çocukların aileleriyle de bir araya gelen Başkan Karaosmanoğlu, “Otistik çocuklarımız bizlerden biridir. O güzel ve özel çocuklarımız ailelerine, topluma, devlete ve biz yerel yöneticilere bırakılan kutsal emanettirler. O güzel yürekli yavrularımızı seviyor ve onlara sahip çıkmak en önemli görevlerimiz arasında yer alıyor” şeklinde konuştu. Ziyarette otistik ailelerden gelen taleplere hızlı çözüm bulmaya çalışan Başkan Karaosmanoğlu, ilerleyen günlerde daha güzel eğitim alanlarında özel çocuklara hizmet vereceklerini de söyledi.  

 

ÖZEL ANNELERİMİZ BÜYÜK FEDAKARLIK GÖSTERİYOR

Kocaeli Otistik Çocuklar Derneği’ndeki öğrencilerle birlikte basketbol oynayan ve çocuklara özel ilgi gösteren Başkan Karaosmanoğlu, “Bu yavrularımızın özel anneleri de büyük fedakarlık gösteriyorlar. Çocuklarına sevgi ve aşkla bağlılar. Allah dünyadaki bu şefkatli ve merhametli bakışların karşılığını, ahirette verecektir” ifadelerini kullandı.

 

YENİ HÜZME HAVUZLARINDA ÖZEL SAATLERİ OLACAK

Kentimizde imar edilen kapalı yüzme havuzlarında özel çocuklarımıza var olan tesislere ek eğitim alanlarının ve saatlerinin ayrılacağını da ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Yapacağımız kapalı yüzme havuzlarımızda otistik çocuklarımıza göre saat programlaması yapacağız. Engelsiz yaşam merkezleri başta olmak üzere hükümetimizle birlikte daha hızlı adımlar atacağız. Bu zamana kadar sosyal belediyecilik anlamında çok güzel örnekler gösterdik. Bunlara devam edip, hizmetteki varlığımızın en önemli amacı olan özel çocuklarımızın her zaman yanında olacağız” dedi.

 

OTİSTİK ÇOCUKLARINIZI SAKIN EVE KAPATMAYIN

Otistik rahatsızlığın çözümünün eğitim olduğunun da altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, “Otizme her çeşit toplumda, ırkta ve ailede rastlanmaktadır. Otizm, günümüzde en sık rastlanan gelişimsel bozukluklar arasında yer alıyor. Erken tanı çok önemli olmakla birlikte, erken özel eğitim almak demektir. Otizmin bugünün en önemli tedavi aracı, erken yaşta verilmeye başlanan yoğunlaştırılmış ve bireyselleştirilmiş eğitimdir. Ailelerimizden özellikle otistik çocuklarını eve kapatmamalarını istiyorum. Bu şekilde yapan aileler varsa, yavrularına yardımcı olmak yerine kötülük ediyorlar” diyerek bu hastalığa sahip çocukların ailelerini de uyardı. 

 

AİLELER UMUDUNU VE SABRINI HİÇ KAYBETMEMELİ

Erken yaşta tanı alarak, doğru yöntemlerle ve yoğun şekilde eğitim alabilen çocukların büyük çoğunluğu ihtiyaçlarını karşılar duruma gelebilir, okula gidebilir ve hatta yaşıtlarının sahip oldukları birtakım becerileri edinerek toplumda yerlerini alabilirler. Başkan Karaosmanoğlu bu rahatsızlıkla karşılaşan aileler ve çocuklar için, “Yalnız değilsiniz. Hükümet başta olmak üzere bizlerde engelli özel çocuklarımızın gün içerisinde sosyal faaliyet yapabilmelerine imkan verecek şekilde gençlik merkezlerinde gereken ortamı oluşturduk, oluşturmaya devam edeceğiz. Engellilerimiz için yaşanabirliği artırmayı hedefleyen ve hakkaniyeti gözeten mekânsal planlama ve kentsel tasarım uygulamalarımızı daha da geliştireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. Başkan Karaosmanoğlu özel çocuklara ve aileleriyle, fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑