

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde bir mesaj yayımladı.


15 Temmuz’un, tarihimizin en karanlık ihanet halkalarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Büyükakın mesajında şu ifadelere yer verdi; “Anadolu topraklarını kendimize ebedî bir yurt kılma irademiz, asırlardır sinsi planlarla, gizli pusularla sınanmaktadır. Tarihimizin en karanlık ihanet halkalarından biri olan o hain kalkışmanın yıl dönümünde; kalbi memleket sevdasıyla çarpan asil bir milletin, ruhunu karanlık odaklara satmış modern Haşhaşilere karşı yazdığı o muazzam destanı yâd etmek üzere yeniden kenetlenmiş bulunuyoruz.
O gecede, aidiyetlerini menfaatler uğruna feda edenler, gölgesinde huzur bulduğumuz Ay Yıldızlı al bayrağın evlatlarına devletin kendi uçaklarıyla bomba yağdırdılar. Millî iradeyi temsil eden kurumlarımızı hedef alan bu ihanet şebekesi, milletin namusunu korumak üzere teslim edilen silahları yine bu toprağın asıl sahiplerine doğrultmuştur. Fakat hesaba katmadıkları yalın bir gerçek vardı: Bu vatanın mayası, şehadeti en yüce rütbe sayan serdengeçtilerin inancıyla karılmıştır.
Gök kubbeyi sarsan sela seslerinin feryatları bastırdığı o uzun gecede, vatanın istikbalini canından aziz bilen kahramanlar adeta etten bir duvar örmüştür. Henüz bıyığı yeni terlemiş delikanlılarımız, meydanlara birer Nene Hatun vakarıyla koşan kadınlarımız omuz omuza vererek kutlu bir cephe oluşturmuştur. Canını ortaya koyan yiğitlerin aldığı o son abdestteki teslimiyeti, köprü üzerinde yalın ayak namlulara meydan okuyanların sarsılmaz inancını tarih altın harflerle kaydetmiştir.
Şanlı ordumuzun mukaddes unvanı olan Mehmetçik kavramının arkasına sığınarak ihanet kusmaya çalışan alçaklar, meydanları ve havalimanlarını cansiperane savunan halkımızın kurduğu iman duvarına çarparak darmadağın olmuşlardır. Korkak adımlarla saklanacak köşe arayanların ve o esnada katillere gizli alkış tutanların aksine, bu aziz millet o gece Ay Yıldızlı al bayrağı kendine örtü eylemiş, hürriyetini kanıyla yeniden mühürlemiştir.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, vatan müdafaasında canını feda eden aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bıraktığı bu asil mirası korumayı en kutsal vazifemiz addediyoruz. Geçmişteki acı tecrübelerden ders çıkararak, hafızamızdan silinecek bir gafletin çok daha sinsi saldırılara kapı aralayacağını unutmuyoruz. Bu hain virüsün kökünü tamamen kurutana dek kararlılığımızı ve dikkatimizi asla gevşetmeyeceğiz. Hak ile batılı, masum ile suçluyu titizlikle ayırt ederek adaletle mücadelemizi sürdürecek, bu kutlu direnişin ruhunun yıpratılmasına asla izin vermeyeceğiz.
Bu müstesna günde, vatan toprağına düşen her bir fidanımızı, istiklalimiz uğrunda can veren tüm şühedayı rahmet, minnet ve dualarla yad ediyorum. Fedakarlıklarıyla bizlere rehber olan gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.
Birliğimizi, beraberliğimizi her daim diri tutarak, şanlı hilalin altında tek yürek olmaya devam edeceğiz.”