parkinnn

Güncel

Başkan, ‘’İman karanlıkları aydınlatır’’

Beşir Derneği, Semerkand Vakfı ve UKBA temsilcileri, Başkan Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti

8 Ocak 2016 Saat: 13:32
Başkan, ‘’İman karanlıkları aydınlatır’’
Başkan, ‘’İman karanlıkları aydınlatır’’

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Beşir Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cevdet Şanlı, Semerkand Vakfı Başkanı Dr. Mustafa Bahadıroğlu, Uluslararası Kardeşlik Barış ve Ahlak Derneği (UKBA) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hacı Ahmet Yıldırım, UKBA Orta Asya Sorumlusu Ramis Araz, Beşir Derneği Kocaeli Temsilcisi Utku Erikli ve Beşir Derneği Genel Müdürü Fatih Sarıyer’i makamında konuk etti. Ziyarette yaşam ve gençlik üzerine düşüncülerini konuklarına aktaran Başkan Karaosmanoğlu, “Yaşam anlayışımız ve çizgimiz kadim geçmişimizden gelen değerlerimizdir. Bunu kaybetmemek ve geleceğe aktarmak için sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte çalışacağız. Şunu net bir şekilde biliyoruz ki; iman karanlıkları aydınlatır. Bizlerde gençlerimizin yüreklerini aydınlatmak için bütün imkânlarımızı kullanacağız” dedi.

 

BU KUTLU YÜRÜYÜŞE DERNEKLER DE KATILMALI

Gençliğin aydınlanma sürecinde devlet elinin bu alana dokunduğunu ancak STK’ların da çalışması gereğini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, şunları kaydetti: “Ülkemizi yöneten liderler bu kutlu yolda muhakkak yürürken, dernekler de bu yürüyüşe katılmalıdır. Her nefis bu uğurda çalışmalıdır. Büyükşehir olarak gençliğe önem veriyoruz. Kamplardan Bilgievlerine, spor kulüplerini desteklemekten eğitim hayatlarına kadar birçok alanda hizmet veriyoruz. Değerlerine sahip bir gençlik istiyoruz.” Beşir Derneği Genel Başkanı

Yrd. Doç. Dr. Cevdet Şanlı da, “Vakıflar ve dernekler olarak sizlerin özenle vurguladığını gençlik çalışmalarını bizler de çok önemsiyoruz. Bu anlamda birçok çalışmamız bulunmaktadır. Sadece kendi sınırlarımızda değil, dünyanın farklı ülkelerinde bu bahsettiğiniz hizmetleri yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ÜLKEMİZ VE DÜNYA GENÇLİĞİNİ ÖNEMSENMELİ

Doğudan batıya, kuzeyden güneye dünyanın dört bir yanına geleneksel kimliğimizi, örf ve adetlerimizi, yardımlaşma duygumuzu, ahi kültürünü, misafirperverliğimizi ve hepsinden önemlisi sevgi ve barışı götürerek, gidebildiğimiz her yerde gönül dünyamızın insanlarına yardım etmenin önemine değinen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ülkemiz ve dünya gençliğimiz önemsenmelidir. Gönül coğrafyamız içerisinde yalnızlığa itilmiş, sevgiye ve ilgiye muhtaç bir nesli hep beraber sahiplenmeliyiz. İslam ve Türk Dünyasında ki gençlik bizlerden ilgi beklenmektedir. UKBA ve TDBB bu anlamda güzel projeler ortaya koyabilir. Dünyanın birçok bölgesinde iman çekirdeği olmasına karşın maalesef bilgi yok. Bunu düzeltmek bizlere ve sizlere düşüyor” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑