parkinnn

Güncel

Beyaz kalplerde mezuniyet kahvaltısı

Öğrencilerin kurslarını başarı ile tamamlamalarının ardından beyaz kalpler ailesi olarak düzenlenen kahvaltı öğrenciler için motivasyon kaynağı oldu.

2 Ekim 2015 Saat: 11:53
Beyaz kalplerde mezuniyet kahvaltısı
Beyaz kalplerde mezuniyet kahvaltısı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi aşçı yardımcılığı servis elemanlığı kursu mezunları veda kahvaltısında bir araya geldiler. Tüm personel ve eğitimcilerin katıldığı kahvaltıda, aşçı yardımcılığı eğitimi almış olan öğrenciler tarafından özenle hazırlanan omlet, mantar sote, menemen ve açık büfe kahvaltılıklar servis elemanlığı eğitimi almış öğrenciler tarafından servis edildi.

 

SEVİNÇ VE HÜZNÜ BİR ARADA YAŞADILAR

Beyaz Kalpler öğrencileri;“ Öğretmenlerimizle birlikte kahvaltı yapmak bizi çok mutlu etti, onlar tıpkı ailemiz gibi olmuşlardı. Merkezden ayrılmadan önce mutfakta son çalışmamızdı. Hem üzgün hem de mutluyuz, şu anda iki duyguyu bir arada yaşıyoruz. Onlardan çok şey öğrendik. Her konuda bize yardımcı olan, bize yeni ufuklar açan, burada bizlere sınırsız imkanlar sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz‘’ dediler.

 

BEYAZ KALPLER NEDİR?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde eğitim alacak 12-18 yaş arasındaki sosyal risk grubunda bulunan çocuklar, uzman personel tarafından saha çalışması yapılarak bulunuyor. Bir aylık inceleme süresince psikolog ve sosyologlar tarafından çocukların aileleri ve sosyal çevreleri ile görüşmeler gerçekleştiriliyor. Bir yıl süre ile merkezden eğitim alabilen gençlerin toplum içerisinde daha etkin ve faydalı hale gelebilmeleri amaçlanıyor. Beyaz Kalpler’de öğrenciler drama, aşçı yardımcılığı, servis elemanlığı, değerler eğitimi, cam boncuk, ritim, spor gibi birçok alanda boş zamanlarını değerlendirerek, hem öğreniyor, hem de kaliteli ve keyifli zaman geçiriyor.

 

BEYAZ KALPLER’DE PAYDAŞ KURUMLAR

Proje, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Kocaeli Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, THK, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü organize bir şekilde yürütüyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑