parkinnn

Güncel

Dilderesindeki çalışmalar hızla ilerliyor

Dilovası’nın en uzun akarsularından Dilderesindeki yağışlı zamanlarda su taşkınları, havaların sıcak gitmesiyle de dere yatağındaki suyun durgunlaşmasıyla kötü koku ve kirlilikte sürekli gündemde olan Dilderesi, devam eden çalışma

7 Eylül 2015 Saat: 11:21
Dilderesindeki çalışmalar hızla ilerliyor
Dilderesindeki çalışmalar hızla ilerliyor

Dilderesi’nin  menba yatağı içerisinde   yapım  ıslah çalışması hızla devam ediyor. Belediye Başkanı Ali Toltar, Dilderesi ıslah projesinde ki 814 metre uzunluğundaki  çalışmalar önemli bir noktaya geldi. Artık yağışlı havalarda taşkınlar ve sıcak havalarda akışkanlığının durgunlaştığından dolayı kötü kokular geride kalacak dedi.

Belediye Başkanı Ali Toltar yaptığı açıklamasını şöyle sürdürdü “ bu proje kapsamında 2.148 metre çift taraflı duvarlı kanal ve 2.889 metre taban kaplaması,  88 metre çift taraflı kıyı tahkimatı ve taban kaplaması, 2 adet 2x2 şeritli köprü ve 3 adet şut, tarihi Mimar Sinan Köprüsünün akış şartlarını düzenlemek üzere 120 metre derivasyon kanalı yapılmaktadır dedi.

Tamamlanacak çalışmalarla birlikte Dilderesi dere yatağı ve civarındaki,   fabrikaların, ilçe  esnafı  ve mahallerinin taşkın ve hububat zararlarından korunacak ayrıca yaz aylarında su azlığından dolayı su debisindeki akışkanlığı kaybetmesinden dolayı kötü koku ve kirliliğinde önüne geçmiş olunacak. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑