parkinnn

Güncel

Doğu Marmara’nın Fuarı İNTEMAK’15 açılıyor

Kocaeli Ticaret Odası öncülüğünde Doğu Marmara illerinin sanayi ve ticaret odalarının da katılım ve destekleriyle düzenlenen İNTEMAK’15 Fuarı 8 Ekim 2015 Perşembe günü açılıyor

7 Ekim 2015 Saat: 15:57
Doğu Marmara’nın Fuarı İNTEMAK’15 açılıyor
Doğu Marmara’nın Fuarı İNTEMAK’15 açılıyor

Ulaşım yolları üzerinde stratejik bir merkez olma konumuna sahip, Türkiye’nin ekonomi santrali, kalkınmanın öncü şehri Kocaeli’nin de içinde yer aldığı Marmara Bölgesi’nin ‘fuar ve kongre merkezi’ konumuna gelebilmesi için Kocaeli Ticaret Odası öncülüğünde, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleri, KOSGEB ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın  (MARKA) katkıları ve Emlak Konut GYO ana sponsorluğunda düzenlenen, Doğu Marmara Makine, Yapı Teknolojileri ve Ürünleri, İnşaat Makine ve Ekipmanları, İş Makineleri İhtisas Fuarı (İNTEMAK’15) 8 Ekim 2015 Perşembe günü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  Uluslararası Fuar Merkezi’nde açılıyor.

MASA 1.JPG görüntüleniyor
117 KURUM VE KURULUŞ
Doğu Marmara illerinin; makine, yapı teknolojileri, kimyevi maddeler, mobilya, otomotiv ve yan sanayi, lojistik başta olmak üzere birçok sektörde gerçekleştirdiği başarılı çalışmaları uluslararası bir platformda tanıtılmasına imkan sağlayacak olan fuarda, 117 kurum ve kuruluş yer alacak.
B2B GÖRÜŞMELERİ
İNTEMAK’15 Fuarı, bölgeye sağlayacağı fuar turizmi girdisinin yanı sıra, Marmara Bölgesi’nin ticaret hacminin artırılmasına da imkan sunacak. Doğu Marmara firmaları, İNTEMAK’15’te çeşitli ülke ve illerden gelecek olan firmalar ve alım heyetleriyle aynı masada buluşacak.
KOTO’DA TOPLANTI
İNTEMAK’15 Fuarı’nın açılış etkinliği öncesinde Kocaeli Ticaret Odası’nda basın toplantısı düzenlendi. Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Bülent Karagöz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zihni Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri; Şahin Kaya, Murat Altun, Mehmet Temizel, Yusuf Koçak, Yusuf Ziya Uludüz, Fuar Komisyonu Başkanı Alp Kayalar, Destekler, Proje ve AR-GE Komisyonu Başkanı Volkan Yılmaz, Basın Yayın Komisyonu Başkanı Halil Baylam, komisyon üyeleri aynı zamanda KOTO Meclis Üyeleri; Yusuf Erenkaya ve Mehmet Kaya’nın ev sahipliği yaptığı toplantıya; Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Sezgin Tekeli, Hüseyin Güneş, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Güneş, Genel Sekreteri Yiğit Ateş, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası 2. Meslek Komitesi Başkanı Seyfettin Bingül, Organizatör Firma Anadolu Expo yetkilileri Sadettin Haymana ve Cem Aydın katıldı.

PLAKET.JPG görüntüleniyor
GAZETECİLER ANILDI
Toplantı, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Kocaeli’nin duayen gazetecileri Aybey Kahramanlı ve Ali Aydemirer’in anılmasıyla başladı. Başkan Bülent Karagöz ve Fuar Komisyonu Başkanı Alp Kayalar, Aybey Kahramanlı’nın eşi, Kocaeli Terziler Odası Başkanı Şaziye Kahramanlı’ya plaket takdim ederek, “Eminim hayatta olsaydı bugün burada bizlerle birlikte olurdu. Kendisini rahmetle anarken, bugün aramızda olan eşi Sayın Şaziye Kahramanlı’ya, Aybey ağabey’in odamıza emeklerinden ötürü teşekkür plaketini sunmak istiyoruz” dedi.

Toplantıda yaptığı konuşmasında İNTEMAK’15’in bölge sanayisi için öneminden bahseden KOTO Meclis Başkanı Bülent Karagöz şu ifadelere yer verdi;

Sayın basın mensubu arkadaşlarımız, basın toplantımıza hepiniz hoş geldiniz.

Ekonominin merkezinde yer alan Kocaeli’mizin ve Doğu Marmara’nın marka değerini yükseltmek, bölgesel işbirliklerini artırmak hedefiyle odamız öncülüğünde; Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleri, KOSGEB ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın  (MARKA) katkıları ve Emlak Konut GYO ana sponsorluğunda INTEMAK’15 Doğu Marmara Makine, Yapı Teknolojileri ve Ürünleri İnşaat Makine ve Ekipmanları, İş Makineleri İhtisas Fuarı’nı düzenlemiş bulunuyoruz.

Bilindiği gibi fuarlar; kentlerin hem ekonomisinin hem de sosyal yaşamının gelişmesine büyük katkılar sunmakta, şehirlerin marka değerlerini yükseltmektedir. Kocaeli Ticaret Odamızın da ilimizi ‘turizm, fuar ve kongre merkezi’ haline getirme vizyonu bulunmaktadır. Öte yandan; İstanbul’daki fuar merkezlerinin 2018 yılına kadar rezervasyonlarının dolu olduğu gerçeği göz önünde bulundurulduğunda, Kocaeli’nin Anadolu yakasının fuar merkezi olmaya aday en avantajlı il olduğu görülmektedir.

Tüm bu avantajlar, geçtiğimiz yıllarda müştereken gerçekleştirdiğimiz genel sanayi fuarlarımız ile bu yıl gerçekleştirdiğimiz ve ilimiz için bir ilk olma özelliği gösteren ‘İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı’nda elde ettiğimiz başarılar, bizleri bir ihtisas fuarı düzenleme noktasında teşvik emiştir.

Yeni düzenleyeceğimiz fuarın ihtisas alanı olarak da, aslında en iyi bildiğimiz- özelinde Kocaeli, genelinde Doğu Marmara’yı öne çıkaran- sektörleri, yani sanayiyi tercih etmiş bulunuyoruz.

Makine, iş makineleri ve el aletleri; yapısal çelik ve prefabrike yapılar; iş makineleri yalıtım, yapı kimyasalları ve çatı; ince yapı kaplamaları ve içyapı aksesuarları; doğrama, cephe, otomatik kapı geçiş sistemleri; gölgelendirme, Isıtma, havalandırma, iklimlendirme ve yeşil binalar; iş güvenliği; demir, çelik ve demir döşeme teller; plastik boru, vana pompa; madeni yağlar; makine kalıp, ambalaj; mobilya dekorasyon; otomotiv ve yan sanayi; lojistik, depolama sektörlerini buluşturacak olan İNTEMAK’15, diğer anlamda Kocaeli’nin ve Doğu Marmara’nın ‘var oluş ve prestij’ fuarıdır.

Bu amaçla çıkılan bu yolda tüm bölge illeri ve ilçeleri odalarının da tam destekle ve aynı heyecanla bu projede yer almaları çıkılan yolun doğruluğunun da bir göstergesi olmuştur.

Hedeflendiği gibi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi’nin 2 holünde 117 kurum ve kuruluşun katılımıyla gerçekleştirilecek olan organizasyonumuz inanıyoruz ki Doğu Marmara’nın vitrin fuarı olacaktır.

Tüm Doğu Marmara’yı kucakladığına inandığımız fuarımızın ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederken, benzer işbirliklerinin devam etmesi arzusunda olduğumuzu özellikle vurgulamak isterim. Son olarak, bu kapsamlı ve etki değerinin yüksek olacağını düşündüğümüz fuarın düzenlenmesinde katkı veren başta Kocaeli Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu olmak üzere, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu ve MARKA, KOSGEB, Emlak Konut GYO yetkilileri ile bu organizasyonu birlikte gerçekleştirdiğimiz Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarına, her yönüyle eksiksiz bir fuar hazırlamak için gecesini gündüzüne katan Fuar Komisyonu ile Destekler, Proje ve AR-GE Komisyonu Başkan ve üyelerine, tüm gücünü ortaya koyan Anadolu Expo Fuarcılık yetkililerine ve odamız personeline ayrı ayrı teşekkür ederim. Tüm halkımızı fuarımıza bekliyoruz.”

İNTEMAK’15 Fuarı, 08 – 11 Ekim 2015 tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  Uluslararası Fuar Merkezi’nde 10.00- 20:00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak. Fuarın açılış etkinliği 8 Ekim 2015 Perşembe günü saat 11:00’de gerçekleştirilecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑