parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

AK Parti’li ne mesaj verdi?

21 Şubat 2015 Saat: 16:27

Şubat neredeyse bitti.. Haziran’ı da saymayalım.  Demek oluyor ki 7 Haziran genel seçimlerine üç ay gibi kısa bir zaman var. Kısa diyorum, çünkü bizler gibi siyaseti adım adım takip edenler için üç ay bir çırpıda gelip geçecek süredir.

Sadece bizim için değil, Ak Parti içinde böyle.

Ancak CHP’liler için uzun bir süre.

Zira CHP’de kaynayan bir kazan var . Kocaeli  adaylarının  merkezi yoklama ile belirlenme kararından sonra CHP’de suların durulacağı pek görünmüyor. İyi biliyorum ki, pek çok CHP’li sandığa kırgın ve gönülsüz gidecek. Hatta kendi partilerine bile oy verip vermeyeceği endişeli CHP’lier var.

Oysa bugün gördüm ki Ak Parti de durum farklı.

Ak Parti’lilerde heyecan tavan yapmış, birbirlerine bağlılık ve kenetleşme had safhada.

Ve bugünden seçimlerin galibi moduna girilmiş. Bir o kadar da Kocaeli’nde yine çoğul vekili çıkaracaklarından eminler.

Ak Parti Kocaeli Milletvekili Aday  Adayı Dr. Hakan Höbek’in bugün Gebze’de gerçekleşen adaylık tanıtım toplantısını izlerken ister istemez, ‘’Ak Parti bu işi yine götürecek’’ şeklinde düşünmeden edemiyorduk.

Gördüğümüz manzara, sokağa taşan coşku,  Höbek’e  gösterilen teveccüh öylesine samimi ve ateşliydi ki, ‘Ak Partililer ne mesajı veriyorlar böyle?’ demeden de kendimizi alamadık.

O an mesajı okumaya çalıştım..

Bazı izlenimlerimi yansıtayım.

Gazetecilik mesleğinde 35 yılı devireceğiz neredeyse. Bu süre zarfında görüp geçirdiğimiz yerel veya genel seçimlerin sayısını varın siz hesaplayın. Tanıdığımız unuttuğumuz siyasilerin, adayların, aday adaylarının rakamla ifadesi binleri bulmuştur.

Lakin hafızamızda  çok az sayıda  aday ve tanıtım toplantısı yer etmiştir. Esamesini unuttuklarımız ağır basar.

Bugün Hakan Höbek’in toplantısını takip ederken, us’umuzda yer edecek bir gün olacağını anlamış olduk.

İki mesaj vardı orada.

Birincisi; Ak Parti’lilerin birlik, bütünlük ve tek başına iktidar  arzular.

İkincisi de; Hakan Höbek’in Ankara’da olması gerekir mesajı.

Evet, o coşku ve heyecan çok uzun yıllardır görmediğimiz bir  tabloydu. Birkaç not yansıtayım; Ak Parti ilçe binasını bilenler konuyu daha iyi idrak edeceklerdir. Binanın girişinden toplantı salonuna geçmek için ezilenlerin olduğuna şahit olduk. Merdivenler, koridorlar, odalar tıka basa doluydu. Parti binasının önü ise içeriye giremeyenlerin oluşturdukları miting alanıydı. Birlik lokantasının önünden Eskiçarşı’nın başına kadar olan bölüm mahşeri kalabalıktı. Ve hep birlikte, tek bir ağızdan ortak sloganlar atılıyordu; Höbek Höbek Höbek

Öylesi bir fotoğraf karşısında  insanın saçları diken diken oluyordu.

Dediğim gibi çok uzun zamandır böylesine bir heyecan, bir aday adayı için sokağa taşan coşkuyu görememiştik. Höbek’e gösterilen destek ve sevgi o kadar tavan yapmıştı ki, kelimelerle ifade etmek mümkün değil.

Dikkatimi bir şey daha çekti.

Toplantı sonrası zorlukla dışarı çıktığımda kalabalığın arasına girdim. Çoğu partiliyi tanımama karşın bazılarına fikirlerini sordum. Çoğunluğu kadınların oluşturduğu  insanların sadece partililerden oluşmadığını anlamam zor olmadı.

Evet, Höbek’in toplantısında Ankara’ya mesaj veren, ‘Höbek’i Milletvekili olarak görmek istiyoruz.’’ diyenler sadece Ak Parti’ler değildi.

Mesela bir kadın gelmişti, üçüz bebekleriyle. İsimler Recep-Tayyip-Erdoğan. Hakan Höbek’in hastanesinde doğum yapmış, çocukların sünnetini de Höbek gerçekleştirmiş. Başka bir kadın Höbek tarafından ameliyat edilmiş.

Başka biri daha, bir başkası daha, yine başka biri daha.

Höbek’in siyasete girdiğini ve aday adayı olduğunu duyan ne kadar Gebze’li varsa, Ak Parti’nin önünü doldurmuşlardı..

Bugün Hakan Höbek Gebze’de muhteşem bir enerji yaydı, siyasete sinerji getirdi.

Hem partisi adına, hem de Gebze siyaseti adına unutulmayacak bir gövde gösterisi yaptı. Ak Parti’liler de avazları çıktığı kadar Ankara’ya mesaj gönderdi.

Demem o ki;  Gebzeliler  mesajı verdi, bakalım Ankara mesajı nasıl okuyacak. Bunu da önümüzdeki günleri  bekleyip göreceğiz.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑