parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Bedenim Soma

14 Mayıs 2014 Saat: 21:17

'Çizmelerimi çıkarayım mı, sedye kirlenmesin'' dedi madenci kardeşim. . Diyemedik ki ona; Senin yüreğinin temizliği yeter. Değil sedye, kirlenen dünya bile senin çizmelerine kurban olsun be kardeşim.

Kara elmasın cennetiydin düne kadar.. Alın terinin kömür pörtülerine kardeş olduğu Soma. Yürekleri dağlayan, göz çanaklarını kana boğan Soma.

Ey Soma..

Bahtı kara, yüreği temiz kardeşim, Somalı kardeşim. Ne yazmam  gerekiyor sana, nasıl yazmam gerekiyor bilemedim. Bildiğim tek şey; acı çekiyorum, acını paylaşıyorum,  seni yaşıyorum. Bugün ben Somalı’yım, Soma oldu bedenim.

Soma ve Soba..

Sobalarımızı ısıtan kömürün cennetiydin Soma.

Hanelerimize ‘’ kor’’  düşüren soba oldun Soma.

Soma deyince gelecekte, sadece nefret etmeyeceğim sobadan ve sobanın içini dolduran kömürden. Senin üzerini kaplayan kara bulutlara serzenişim olacak.

‘’Takdir-i ilahi’’ deyip geçeceğim, içim yana yana belki.. Bir dilim ekmek uğruna kara elmasa kürek sallayan Somalı kardeşlerim gelecek aklıma. Diğer yandan, pervazsızca yaşama kürek sallayan seni ezenleri, sömürenleri düşüneceğim.

Sana dua, seni  bir ekmek uğruna toprağa mahkum edenlere beddua edeceğim Soma.  Babasız kalanlara yaren olabilir miyim bilemiyorum. Ancak yuvasız kalanlara kucak açmamız gerektiğinden eminim.

Senin için ağlamak çare değil elbet, kafi de değil. Derdini kökten çözmek artık insanlık görevi olmalı.

Seni düşünürken olup biteni izliyorum Soma…

Nasıl da ‘’ riyakar ve menfaatçi bir millet olmuşuz’’ diye hayıflanıyorum.. Bedeninden yararlanmaya çalışan şuursuz zihniyetleri görüyorum.

Yastayız Soma..

Milli yas var adına.

Ne anlama geldiğini bilmeden, ‘Milli Yas’’ın sadece bayrakları yarıya indirmekten ibaret olduğunu  sanan bir millet olmuşuz.

Eğlenceler tam gaz, tv’lerde müzikler gına, eğlence mekanları full. Siyah bant çekmekle tv’lere  yasın anlam ifade ettiğini sanar olmuşuz.

Ey Soma..

Sokaklara bakar mısın?

Senin acından, küle dönmüş bedeninden siyasi rant elde etmeye çalışnlar var. Bu satırları yazmaya çalışırken 245 kardeşimizin bizden ayrıldığını biliyordum.  Yazım biterken rakam kaç olur düşünmek bile istemiyorum.

Fakat başka şeyler düşünebiliyorum.

Bu işin siyasete alet edlmesinden korkuyorum. Bahaneler üreterek  işçi  kardeşlerin başka illerde sokaklara itilmesinden, oyunlara alet eddilmesinden ürperiyorum.

Ey Soma…

Sen dik durmalısın.. Yanan sadece sen değilsin. Benim, biziz, bir bütünüz. Yanan hepimiziz.

Bilirim ki; Kimi karanlığa kürek sallar bir dilim ekmek uğruna, kimi karanlıktan çıkmak adına. Onuruyla karanlıkta kalanlar var, bir de karanlık hayatın içinde dolarlara kürek sallayanlar

Ey Soma…

Ekmegini tastan çikaran maden işçisi kardeşlerimiz, emegin ve ekmegin  ülkemizde hangi boyutta olduğunu gösterdiniz. Insanca yaşamak icin, bir dilim ekmek uğruna giden 245 can.

Ve Soma; Bir avuç kömür icin, bir ömrü madene gömen halkın mensupları olduğumuzu gösterdin bize.

Bugün ben Somalı’yım, bedenim Soma.

 

 

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑