parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Bizim Suriyeliler….

15 Aralık 2014 Saat: 12:10

2011 yılının Nisan ayında Suriye’de başlayan iç savaş nedeniyle ülkemiz adeta Suriyelilerin vatanı oldu. (!) Sekiz kentimizde Suriyeliler için  ‘çadır kentler’ oluşturuldu. 300 bine yakın Suriyelinin bakım ve her türlü ihtiyacını karşılayan ülkemiz kendi vatandaşına o anlamda ne denli samimidir, bu tartışılır.

Öyle ki, çıkarılan yasa ile Suriyelilere T.C kimliği verilmesi bile sağlandı. Muhtemelen 2015 genel seçimlerinde  sandık başına gidip oy bile kullanacaklar. Sadece Suriyeliler değil, diğer komşu ülkelerden  kaçarak Türkiye’ye sığınan sığınmacıların  sayısı  neredeyse bir milyonu buluyor.

Konuya ‘insani’ açıdan bakarsak alkışlanması gereken bir durum olarak algılayabiliriz. Lakin bir de işin ekonomik boyutu ve ülkemize , özellikle de bölgemize yansıyan ‘insanlık dışı’ getirileri var, o da içler ürperten başka bir boyut.

İktidarın insani yaklaşımı doğru, ancak sonrasında sergilediği boş vermişlik yanlış. Ve  aymazlık Suriyelileri geçici bir süreliğine mutlu ediyor olsa da,  bu toprakların asıl sahibi olan bizleri hem derinden yaralıyor, hem de üzüyor.

Gebze’deki manzara ortada.

Neredeyse tüm caddeleri kaplayan Suriyeliler, sinyalizasyonlarda sabahın köründe nöbet tutmaya başlayıp dilenciliği had safhaya çıkarıyor, bir yandan şehir kültürünü zedeliyor, diğer yandan huzur ve asayişe darbe vuruyor.

Küçük küçük bebeleri istismar eden, soğuğun ayazında yalın ayaklarıyla  çocuklarını dilendiren Suriyeli ailelere çeki düzen verme vakti gelmedi mi?

Gebze için hoş görüntü değil bunlar.

Marka kent Gebze’ye yakışmayan fotoğraflardır görünen manzaralar.

Önümüz kış, havalar daha da soğuyacak, kar yağacak. Dolaysıyla sokakları mesken tutan, trafik ışıklarında sürücüleri rahatsız eden Suriyelilere yönelik önlemlerin alınması gerekiyor.

Gebze’de kaç Suriyeli var, rakamları net bilmiyoruz. Bildiğimiz tek gerçek var o da; manzaranın vahim olduğu.

Bu noktada Gebze Belediyesi zabıta ekiplerine görev düştüğünü söylemek doğru olur. En büyük görev ise Gebze Kaymakamı  Mehmet Arslan’dadır. Kaymakam Arslan’ın bu vahim durumla alakalı  önlemler alması ve ilgili mercilere talimat vermesi gerektiğini söyleyebiliriz. En azından Suriyelilerin sokaklardan çekilmesi, bakım ve ihtiyaçlarının karşılanması insani bir vazifedir.

Çünkü Gebze çok daha güzel görüntüleri hak ediyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑