parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Darıca'da 'iz' bırakmak...

2 Haziran 2014 Saat: 16:17

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’la ilgili düşüncelerim bilinir. Yeri geldiğinde açık seçik yazıyorum.

Elbette yazdıklarım onun  ‘’kara kaşı kar gözü’’ değil. Hizmetleri, icraatları, tabanla olan gönül bağı ve projeleri.

En önemlisi ise projeleri.. Özellikle üçüncü dönemini, yani ustalık dönemini kapsayan projeleri.

Darıca’yı ve Karabacak’ı yakından takip edenler farkındadır;  iki dönemi geride bırakan Karabacak, üçüncü  döneminin köprüsü olan 30 Mart öncesi  ‘büyük projelerle’ seçmen karşısında oldu.

Her birisi Darıca ve Darıcalılar için çok önemli projeler… Devasa projeler. Darıca’nın kaderini değiştirip gelecek yüzyıla taşıyacak projeler. Bana göre Karabacak’ı ustalık dönemine taşıyan etkenlerden birisi de , bu projelerin olması ve ilçe halkının o projelerin hayata geçmesini istemeleriydi. Karşılık buldu.

Yine kanaatim o ki; Karabacak ustalık döneminde, seçim öncesi taahhüt ettiği ve hazırlıkları biten projeleri hayata geçirmenin  çabası içinde olacaktır. Çünkü Darıca’nin, değil Kocaeli’nde Türkiye’de örnek bir kent olması o projelerden geçiyor. Ayrıca geçen on yılda ilçeye kazandırılması gerekenler fazlasıyla kazandırılmış  durumda.

Allyapısı bitmiş, üstyapısı gerçekleşmiş, sosyal hayatla tanışmış, spor ve kültürde çıtasını yükseltmiş, sanatta yol katetmiş bir Darıca’nın varlığı artık kabul görüyor. Tüm bunlara imza atmış bir Karabacak’ın bundan sonraki süreci tamamen ‘iz bırakmak’ üzerine olacaktır.

Geçenlerde yazmıştım..

‘’Karabacak’ın heykeli dikilmeli’’ başlıklı yazımdan sonra çok sayıda  eleştri aldım. Destekleyenlerde vardı, ‘abartmışsın’ diyenlerde. Fakat, gelen olumlu tepkilerin çokluğundan gördüğüm şu idi.; Şükrü Karabacak’ın hizmetleri ve hazırlıkları biten projeleri, toplumun büyük desteğini gördüğü gibi merakla da izleniyor.

Şunu demek istiyorum..

Darıca’da hatrı sayılır mega projeler var. Bunların her biri Karabacak’ın hayali. Sahillerin yenilenmesinden marina projesine, fuar merkezinden kültür merkezine, avm’lerden spor komplekslerine, otel ve kule tesislerinden eğlence-dinlence  merkezlerine…

Sayamayacağım yığınla proje hazır durumda. Ve her biri  Darıca’yı daha modern kent, daha medeni bir şehir görünümüne sokacak çağdaş mimari çizgiler  taşıyor. Tamamı Darıca halkının geleceğini ilgilendiriyor.

Birçoğu ‘yap-işlet-devret’ modeli içeriyor.

Belediye kasasından bir kuruş çıkmadan, bütçeye yük bindirmeden  gerçekleşebilecek yüzmilyonlarca liralık  eserler.

Peki Karabacak, hayalini süsleyen o projeleri hayata geçirebilir mi?

Bunun cevabı kesinlikle ‘evet’tir.

Zira, Şükrü Karabacak’ın donatıları fazladır.  Siyasi erk arkasındadır, hükümet eden bir siyasi partinin temsilcisidir, iş dünyasının güvenini kazanmıştır, yatırımcılarla diyaloğu iyidir, projeler için finans sıkıntısı çekmeyecek kadar geniş bir yelpazeye sahiptir, vatandaşa yönelik ağzından çıkan her sözün arkasındadır.

Ve daha da önemlisi Karabacak, tüm o projeleri önce  Darıca halkı, sonra da kendisi için yapacaktır.

‘iz bırakmak’ dediğim bu..

Şunu biliyoruz;  makam sahibi her siyasetçinin hayalini ‘’iz bırakmak’’ süsler. Yerel yönetimlerde de böyledir, genel icranın başında bulunanda da. Başbakan Erdoğan örneği var. Türkiye’de iz bırakmak adına akla hayale gelmeyen hizmetler  gerçekleştiriyor.

Başbakan’ın yerel modelidir Karabacak’ın  gidişatı.

Darıca’da iz bırakmak, Darıca tarihine  adını yazdırmak.

Bana göre Karabacak’ın siyasi hayatındaki hedefi budur. Belki heykeli dikilir ya da dikilmez, onu bilemem. Ama bir yazımda  ‘heykeli dikilmeli ‘ diye  önermiştim.

Yinede  bildiğim, gördüğüm, hissettiğim;  Şükrü Karabacak, hayalindeki projeleri Darıca’ya kazandırarak iz bırakmak hedefindedir.

Hedefe de  ulaşabilecek yetenektedir. Bakalım zaman ne gösterecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑