parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Haydi meydana

Kimine göre ‘unsur’, kimine göre ‘terör örgütü’’, kimine göre de ‘devlet’… Tanımlaması nasıl olursa olsun, biliyoruz ki, onlar aslında ‘kele kesen’ caniler topluluğu. Müslümanlıktan uzak. IŞİD konusunu bayramdan so

8 Temmuz 2014 Saat: 14:52

Kimine göre ‘unsur’,  kimine göre  ‘terör örgütü’’, kimine göre de ‘devlet’… Tanımlaması  nasıl olursa olsun, biliyoruz ki, onlar aslında  ‘kele kesen’ caniler topluluğu. Müslümanlıktan uzak. IŞİD konusunu bayramdan sonraya bırakalım.

10 Ağustos’ta Türkiye’de demokrasi adına  bir  ilk gerçekleşecek.

Cumhur, Reis’ini seçecek.

Özal, Demirel ve Gül’den sonra  dördüncü ‘sivil’,  köşk’ün ev sahibi olacak. Ve ilk kez bir sivil, halkın oyuyla oraya çıkacak.  Halkın iradesi denilen bu işte.

Demokrasinin güzelliği.

Bu konuyu da yarından sonraya bırakalım.. Enine boyuna  yazacağız.

Ramazan ayının güzelliğini, topluma  yayılan  sevgi ve kardeşliğin fotoğrafını yansıtalım bugün.

Siyaset, bölge ve ülke sorunları bir tarafa; Gebze’nin tadını yakalamak gerekir. Kentimize sahip çıkmak, sunulan ayrıcalıkları görmek, yaşamak  gerek. Ramazan ayındayız madem, bu ayın maneviyatına yakışır  kenetleşme içinde bulunmalıyız.

O halde haydi kent meydanına.

Kırk yılı aşkın süredir Gebze’de nefes alan bir ‘Gebzeli’’ olarak,  geçmişte  şimdiki ramazan coşkusunu göremediğimizi söylemem lazım. Elbette bunun temelinde kentleşme ve kentliyi kucaklaştırma mantığı yatıyor.

Ve,  Gebze Belediyesi bu işi çok iyi yapıyor.

Sadece Gebze’mi?

Darıca Belediyesi’nin  artık gelenekselleşen ‘Kentlerin ve kültürlerin buluşması’ etkinliği, Çayırova’da  Fatih Caddesi’ne kurulan iftar sofralarının, Dilovası’nda sokak iftarlarının  toplumda nasıl karşılık gördüğünü hatırlatmaya bile gerek yok.

İşin  manevi boyutu bunlar.

Şüphe olmasın ki, bugün Ak Parti’nin her seçimde oyunu artırmasında benzer etkinliklerin katkısı büyük. İftar sofralarında gelişen muhabbetler gün geliyor sandığa yansıyor.

30 Mat öncesi Köşker’in kent meydanından  bahsederken anlatmak istediğim buydu .

Kentliye sahip çıkmak, Gebzelileri kucaklamak.

Ramazan sadece bir vesile oluyor.

Önemli olan o vesileyi, amaca çekebilmek değil mi?

Köşker’in başarıyla yaptığı bu.

Önceki akşam iftar sonrası kent meydanında tur attım. Bazı gözlemlerimi yansıtarak  ramazan coşkusunun Ak Parti’ye nasıl puan kazandırdığını ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in nasıl da  halkla  bütünleştiğini anlatabilirim.

 Gebze tarihinde  görülmemiş bir kalabalık vardı. Çamlık parkı hınca hınç dolu, çimlerin üzeri insan seliydi. Meydanın  her bir karesi Gebzelilerle kaplıydı. Havuzdan fışkıran suların renk cümbüşü  çocuklara eğlence oluyor, onlarca çocuk ise atlı karınca ve diğer oyuncaklarla eğleniyordu. Meydanın girişine kurulan ikram aracından yüzlerce insan bedava çay içiyor, standlarda kimi alış veriş yapıyor, kimi nostalji yaşıyordu..

Müzik ziyafeti, eğlence tam gazdı.

Benim gittiğim sıralarda Başkan Köşker henüz yoktu.

Ama biliyorum ki, her iftar sonrası Köşker ve kurmayları meydanda halkla kucaklaşıyor, ramazan coşkusunu birlikte idrak ediyorlardı.

Ramazan boyunca kent meydanındaki coşku aynen devam edecek.

Gebzeliler ve Gebze adına sevindirici bir program. Yıllardır  böylesi bir etkinliğe hasret kalan Gebze,  ramazanı ramazan tadında yaşayan bir ilçe olup çıktı.

Tavsiyem şu; Ramazanı yaşamak istiyorsanız her akşam mutlaka kent meydanında olun. İftar sonrası Gebze dışına çıkmanın, Tuzla’yı, Kartal’ı, başka yerleri gezmenin anlamı yok artık.

Bir büyük Gebze var, ve hepimiz bu kentin ferdiyiz.

Kentimize her konuda sahip çıkıp, güzellikleri de hep birlikte yaşamalıyız. Bunun ilk yolu kent meydanından geçiyor.

 

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑