parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Köşker üzerinden Gebze'ye vurmak

18 Ocak 2015 Saat: 14:19

Olup biteni, yazılıp çizilenleri gördükçe ‘’daha fazla nadasa yatmanın manası yok’’ diye düşündüm.

Konu malum.. Gebze düşmanlığı  ve Gebze üzerinden Köşker’e vurmak.

Niyet belli.

Hani derler ya, ‘Bir insanın fikri neyse zikri de odur’’ diye. Böyle bir şey. İzmit merkezli , Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’i hedef alan haberlerin  temelinde Gebze düşmanlığının yattığını anlamak zor olmasa gerek. Tıpkı 30 Mart seçim öncesi  gibi yine Köşker’i  hedef alan o  zihniyet.

Peki niçin böyle oluyor, neden rafa kalkmış aslı astarı olmayan iddialar  ısıtılıp ısılıp masaya konuluyor.?

Sebebi çok basit; Gebze düşmanlığı.

Ondandır ki Gebze üzerinden Köşker’e, Köşker üzerinden de Gebze’ye vuruluyor. Bunu yaparken de  Gebze Basını işin içine çekilmek isteniyor ki, Gebzeli gazeteciler birbirine düşsün, dolaysıyla da Köşker basının hedefi haline getirilsin.

Gebze üzerine ekilmek istenen o iğrenç nifak tohumlarının tutmayacağını  bilmeyen  zat, Gebzelilerin Köşker’i yedirmeyeceğini  de düşünemiyor.

Sanırım konuya direk girdik.

O nedenle bir adım öncesine gidelim. Yerel basını yakından takip edenler hatırlayacaktır;  geçenlerde  İzmit’li gazeteci Güngör Arslan’ın  Köşker’i hedef alan, başlangıcı seçim öncesine dayalı yayınları oldu. Onunla yetinmedi  Gebze’li tertemiz, pırıl pırıl ve tek dertleri ‘gazetecilik’’ olan meslektaşlarımıza ağza alınmayacak itham ve iftiralarda bulundu.

Gazetecilikle etik olmayan söylemler.

 Sonrasında da Gebze Belediye Başkanı Köşker’i kendince topa tutma gayretinde  bulundu. Ve son olarak da yine Köşker’i  ‘paralelci’ olmakla suçladı.

Nereden bakarsanız bakın Arslan’ın tüm yazılarında ‘hakaret, aşağılama, iftira ve suç uydurma suçu’’ vardı.

Ki, bu ‘suç uydurma suçu’nun TCK’da karşılığı olduğunu da hatırlatayım.

Gelişmeleri yorumlayacak olursak..

Güngör Arslan’la yıllara dayalı dostluğumuz var. Yemişliğimiz, içmişliğimiz, dertleşmişliğimiz olmuştur. O ilişkimiz bakidir. ‘’Her yiğidin kendine göre bir yoğurt yiyişi vardır’’ misali, Arslan’ın tarzı da kendine hastır. O nedenle Arslan’ın tarzını  konuşmayacağım. O yayınlardan sonra uzun bir telefon konuşmamızda olmuştu.

Fakat;  konu Gebze, Gebze Basını ve Gebze Belediye Başkanı olursa kimse kusura bakmasın öyle kenarda oturup gelişmeleri izleyecek kadar sorumsuz olamayız.

Çünkü bizim için asl olan Gebze’dir, Gebzelilerdir, Gebze’ye kendini adamış hizmet edenlerdir.

Şimdi bu pencereden değerlendirme yapalım. Yine hatırlanacaktır; 30 Mart öncesi  Köşker hakkında olmadık iddialar atıldı ortaya.  Bunun da temelinde Köşker düşmanlığı, siyasi hesaplar , AK Parti içinde hizipler  oluşturmaktı. Yemedi.

Tüm Gebze düşmanlığına rağmen Köşker ikinci kez aday gösterildi ve ilçe halkının büyük desteğiyle yeniden göreve getirildi.

İzmit’e sormak lazım…

Bir siyasetçi kentinde yaşayanlarla bütünleşmişse, bir Belediye Başkanı ikinci kez aday gösterilmiş ve oyunu artırarak yeniden seçilmişse ve de  Adnan Köşker Gebze’de tarih yazıyorsa sizin siyasi entrikalarınızı  Gebze’li yer mi?

Birde şu ‘paralelci’ meselesi var..Sanıyorum Güngör Arslan ‘paralayan’ ile ‘paralelci ‘ kelimelerini birbirine karıştırıyor veya anlamlarını bilmiyor.

Zira Gebze için kendini paralayan bir insana  paralelci yaftası vurmak, aklını peynir ekmekle yemek gibidir.

Evet, biz gazeteciler hep aynı dertteyiz.

Bir nev-i kamu görevi yapıyoruz.

İşimizi en iyi şekliyle yapmak ve toplumu aydınlatmak… Derdimiz bu. Bunu yaparken halkı doğru bilgilerle donatmak, iftira ve çamurdan uzak yayıncılık yaparak hizmet vermeliyiz.

Sonuç şu;

Gebze Belediye Başkanı kim veya hangi siyasi partinin  mensubu olursa olsun  nitekim bu kentin şehreminidir.

Ve biz, Belediye Başkanımızı yedirmeyiz arkadaş.

Çünkü çok iyi biliyoruz ki dert büyüktür, dert başkadır, dert Gebze'nin gelişmesini çekemeyenlerin siyasi hesaplarıdr. Köşker'i hedef almalarının nedeni budur. Konuya böyle bakmak daha doğru olacaktır.

İşte o yüzden Köşker'i yedirmeyiz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑