parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

" MİT, MOSSAD, GAZZE..! "

18 Temmuz 2014 Saat: 15:30

İsrail’in Filistin’e gerçekleştirdiği ‘kahpe’ saldırıların temeli neredeyse kırk yıla dayanıyor. Yıllardan beri var olan bir gerçek . Yeni değil yani, dün gece başlamadı. Ve bizler, Türkiye hep aynı terana içinde olduk.

Asıyoruz, kesiyoruz, kınıyoruz, lanetliyoruz, sokağa dökülüyoruz, bağırıyoruz, çağırıyoruz, ağlıyoruz....

Kırk yıldır aynı şey.

Oysa bu işler dış diplomasinin gücü, siyasi kararlılık ve yaptırımlarla olur. Kırk yıldır gelip geçen iktidarların tavırlarına bakıyoruz, söylemler aynı. Fotoğraflar aynı, görüntüler değişmiyor. Değişen sadece mikrofonun önünde duranlar, siyasiler.

Bir de kalleşliğin vurduğu cansız bedenler.

Evet öfkeliyiz, öfkeleniyoruz. Lanet yağdırıyoruz, yağdırmalıyız. Fakat bazı konulara naturel bakmakta gerekiyor. Suçlu biziz.

İsrail’in MOSSAD’ı dünyanın en etkili ve aktif istihabarat örgütü olarak bilinir. Akıl dışı yetkilerle ve silahlarla donatılması bir yana, tek bir ‘yahudi tohumunun’ kılına zarar gelmemesi için eğitilirler. MOSSAD’ın geniş istihbarat kanadının olmasının bir sebebi de; her bir Yahudi’nin bir MOSSAD ajanı gibi ülkesine ve örgütüne bağlı olması, ‘fevri ajanlık’ yapmalarından kaynaklanır. Çünkü onlar için İsrail ve Yahudi kutsaldır, Allah’ın üstün özellikle kıldığı toplumlardır (!)

Hatırlayalım; geçtiğimiz aylar bir Yahudi asker esir alındı diye dünyayı ayağa kaldırdırlar.

Üç Yahudi dövüldü diye Ortaoğu’yu şimdi kan gölüne çevirdiler. Bugün Gazze’ye yağan bombaların sebebi de budur.

Onlar için bir Müslüman’ın yer yüzünden yok edilmesi ‘başarı’dır. Böylesi kansız, insanlıktan uzak, ABD’nin küçük it’ine sadee ‘kınama’ değil, farklı yaptırılmalar elbette uygulanmalıdır.

Bir de bize bakalım..

Türkiye’nin MİT’i var.

Milli İstihbarat Teşkilatı.

Yahudi’nin ‘nefer ‘ gibi kendini empoze ettiği MOSSAD’ına karşsın bizler toplum olarak MİT’e ne denli sahip çıkıyor veya yanında yer alıyoruz? Bugün Gazze’ye düşen mermilerle, şehit olan din kardeşlerimizle belki bu yazdıklarım arasında ‘ne alaka’ diyenleriniz olacaktır, lakin suçlu bizler olduğumuzdan konunun bu boyutuda önemli.

Yine hatırlayalım;

Hükümetimizin MİT’e verdiği yetkiler ve görevlerden dolayı, milli teşkilatımızı itibarsızlaştırmaya, hükümeti hallaç pamuğu gibi atmaya , MİT mensuplarını da darağacına götürmeye çalışna yine bizler değil miyiz?

MOSSAD ve MİT...

Gazze’ye bugün bombalar yağıyorsa önce suçu kendimizde bilmeli ve gerçekleri görmeliyiz. Kendi değerlerimize biz saldırıp yok etmeye çalışırsak, elin Yahudi’si Gazze’ye değil bomba, yaşayan her bir Filistinli kardeşimizin kafasına mermi sıkmaya devam edecektir. Kırk yıla yakın süre gelen bu vahşi savaşın durmasının yolu; akıldan, mantıktan, siyasi kararlılıktan ve toplumsal dayanışmadan geçer. Kuru edebiyatla, kınamalarla olacak şey değil. Orada itin biri canı sıkıldıkça bomba yağdıracak ve onun sahibi ABD bizim kankamız olacak.

Dar alanda kısa paslaşmalar oynamaya gerek yok.

Bir de şu IŞİD denen terör örgütüne bir çift söz gerek. Madem Müslüman’sın, madem İslam’ın bekçisisin, hadi görelim . Filistin’de Müslüman kardeşlerimiz katlediliyor. Ordadoğu’da korku salıp, din kardeşinin kafasını kesmekle İslam bekçiliği olmaz.

Bak, Gazze’de Müslümanlar ölüyor. bizim de burada ciğerimiz yanıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑