parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Öz’e ‘özel hazırlık’ mı?

5 Aralık 2014 Saat: 22:19

Hayatın acımasızlığı bazen ‘’ özel’’ insanları da kıskacı altına alabiliyor. Böyle durumlarda ortaya çıkan tablo ‘vurun abalıya’ cinsindendir.

Genelde siyasi arenada görünmesine karşın, sanayi ve sanat dünyasında da sıkça görürüz o durumları. Bir adı da ‘çekemezlik, kıskançlık, riya’dır. Özellikle zirveye çıkan veya zirve yolunda hızla koşan bireyler için kurulur bu tür tuzaklar.

Günümüz siyasetinde  özel insanların, başarılı siyasilerin, topluma katkı sunan fertlerin,  hatta gazetecilerin  de karşılaşabilecekleri tezgahlar mevcuttur  hayatın ortasında.

Hele de siyasetçiyseniz, ve de çok başarılıysanız, toplum desteğini  de tümüyle arkanıza almışsanız, birilerini rahatsız ediyorsunuz demektir.

Dedim ya ‘özel insanlar’ diye…

Aklıma bu kategoride olan Öz geldi.

Öz dediğim Altınok Öz. Kartal’ın CHP’li Belediye Başkanı. Operatör Doktor Altınok Öz.

Geçtiğimiz günler Altınok Öz’ü, yine  ‘’çok özel insanlarla’’ bir arada  izledik. Engelli vatandaşlar için düzenlenen etkinlikte Öz, tüm özlüğü ve özversi ile  engellilerle aynı coşku ve samimiyeti yaşarken ekranlara yansıyan birkaç saniyelik görüntü, tam da günümüz modasına uygun kurgulanmış, başta internet ortamı olmak üzere sosyal medyaya sunulmuştu.

O görüntüleri izleyenleriniz vardır. Ben de ısrarla ve dikkatle üç kez izledim.  Görmek, anlamak ve çözmek için.

Görüntü şu;

Görme engelli sunucu anons ederken Altınok Öz yanına geliyor ve kafasına dokunuyor, sonra sarılıp öpüşüyorlar.

Şimdi  sadece o görüntüyle yetinen, öncesini ve sonrasını göremeyen izleyenlerin ilk algısı ; ‘ Başkan Öz, engelliyle dalga geçiyor, hatta küçümsüyor’’ yönündedir. Zira kurgulanan ve montaj desteğinin üst seviyede olduğu o küçücük görüntüde verilmek istenen algı zaten o  yönündedir. Zira kurgulanan ve montaj desteğinin üst seviyede olduğu o küçücük görüntüde verilmek istenen  mesajda o dur.

Oysa görüntünün öncesi, sonrası ve  tamamı izlenmiş  veya o toplantıya katılanlar dinlenmiş olsa, değil Altınok Öz’e tepki göstermek, ayakta alkışlamak gerekecektir.

O görüntüleri izleyen , ama vicdanı halen  yerinde duran pek çok insan gibi benimde ilgimi çektiğinden yazmak hasıl oldu.  Belki de Kartal’ı çok sevdiğimden, sıkça Ankara Caddesi’nde tur attığımdan, ne bileyim belki de sahilinde çay içmeyi sevdiğimdendir, Kartal Şehreminin uğradığı haksızlığa değinmek gereği hissettim.

Evet , Kartalı seviyorum. En az Gebze kadar seviyorum.

Ne zaman sahilinde  nostalji yapsam mutlu oluyorum.  Çağdaşlığın, modern kentleşmenin, medeniyetin yuvasıdır benim için Kartal. O nedenle her daim kapsama alanımdadır.

Altınok Öz’e gelince…

Bir kez, iki yıl önce makamında on dakika  bir  çay içmişliğim vardır.  Şu an beni görse hatırlamaz, tanımaz bile. Ki  milletvekili dostumun yanında tamamen tesadüf bulunduğum için makamına çıkmıştım. O gün yine Kartal Meydanı’ndaydım. CHP’li bir milletvekili dostumla karşılaştık. Sarıldık, hasret giderdik.  ‘’Başkan’a gidiyorum, hadi gel bir çay içelim’’ deyince kendimizi Öz’ün makamında bulmuştuk.

‘’Gazeteci Sarıçam’’ diye tanıştırdı, tokalaştık. Hepsi o.

O günden sonra Başkan Öz’ü ne ziyaret ettim, ne de arayıp hal hatır sordum. Hem bölgem  dışıydı, hem de oldukça yoğun bir adamdı.

Fakat, Kartal’a her gittiğimde her değişimin ve yeniliğin takipçisi oldum. Göze batan, dikkat çeken öylesi güzel projeler vardı ki, gıptayla izlememek elde değildi. O nedenle Altınok Öz, uzaktan uzağa ilgimi çekiyordu. Sessiz ve derinden tebrik ediyordum kendisini.

Bazen de Fethi Satıcı’dan bilgiler alıyordum. İstanbul’un Anadolu yakası Fethi Satıcı’dan sorulur. O denli deneyimli, o yakanın duayen gazetecisidir çünkü. Nitekim geçtiğimiz hafta Başkan Öz’le Kıbrıs’a uçmuştu gazeteci Satıcı. KKTC’nın Kurucu Devlet Başkanı, merhum Rauf Denktaş’ın heykelini Kıbrıs’a kazandıran Altınok Öz’dü. Anıtın açılışı vardı. Kardeş şehir olmuşlardı Kartal’la.

Gelelim us’umdaki soruya…

Yazımın başlığı da onu ima ediyor...

Acaba bu  görüntü Öz’e yönelik  ‘özel  bir  hazırlığın ‘ parçası mıydı?

İki dönemdir Kartal’da başkanlık yapan bir insan.. Kitleleri peşinden sürükleyebilen bir siyasetçi.. Herkesimin desteğini arkasında bulunduran bir  Belediye Başkanı. Sevimli, sevecen, çocukla çocuk büyükle büyük olabilen ender bir adam.

Ve önümüzde genel seçimler var.

Belki de Öz, 2015 seçimlerinde milletvekili adayı olacak. Olduğu takdirde de partisini uçuracak birikime sahip.  Kartal’da herkesin  benimsediği bu gerçeği bertaraf etmek,  Öz’ün önünü kesip halk içinde itibarını zedelemek mantığıyla  özel bir hazırlığın düğmesine mi basıldı?

Siz videoyu bırakın, asıl bu soruya yanıt arayın.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑