parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Soba..!

30 Kasım 2014 Saat: 21:25

Kış geldi ya, sobanın önemi şimdi daha iyi anlaşılır. İçine ister kömür at, ister odun, hatta çapul da iyi gider.

Kalorifer bitti, radyatör gitti, petekler revaçta şimdi.. Çünkü, neredeyse hemen her ev de doğal gaz var.. Dolaysıyla ‘petek’ var..Petek denilice aklıma her daim ‘ANAP’ın peteği’ gelir.. Zira  petek candır, petek baldır, petek yaşamdır, petek sıcaklıktır.

Bizler petekten medet umarken, bir de soba çıktı yeniden.

Nostalji mi yapalım, yoksa sobanın sıcaklığına adapte mi olalım bilemem. Bildiğim tek şey var, o da; sobanın sıcak yaydığı , ısıttığı…

İçine ne koyarsanız koyun.  İster çıra koyun ister kömür, veya  odun. Hatta kalas da koyabilirsiniz.

Bazıları kağıt da atabilir, atıldı da..

Nitekim amaç belli..

Soba tutuşsun, sıcaklık versin, faydalı olsun.

Dün Ak Parti’liler bunu yaptı.

Soba’yı tutuşturdular..

Soba’ya kağıt atan da oldu,’’ rey’’ atanda. Soba’nın etrafına yanaşıp ısınmak  isteyen de var, üzerine kestane koyup çizmek isteyende . Kestaneciler mi keyif çatacak, yoksa etrafında dönüp ısınmak isteyenler mi, bilemem.

Ama  anladığım şu ki;  Soba, Gebze’de Ak Parti’ye sıcaklık yaymak için kuruldu. Sadece partisine değil, Gebzelilere de sıcaklık yayar mı, onu da bilemem. Göreceğiz. Madem kış mevsimindeyiz  Soba’dan medet ummak  akıl işi olsa gerek. Ak Parti’lilerde öyle yaptı..

Ummak…Umut etmek.

Dün, Ak Parti’nin Gebze 5. Olağan Kongresi yapıldı.  Sandıktan ‘’Soba’’çıktı. Hasan Soba Gebze’de Başbakan’ı temsil etsin diye seçildi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’da buna şahitlik etti.

Şimdi bekleyip görelim bakalım..

Kış mevsiminde sandıktan çıkan Soba, önce yarenlerini  sonra yandaşlarını, ardından da arkadaşlarını ve nihayet Gebzelileri ısıtabilecek mi? Başarılı olur mu, olamaz mı , onu da genel seçimlerde göreceğiz.

Ancak şimdilik gördüğümüz şu ki;

Ak Parti Gebze’de soğuk kış gecelerine  ve önümüzdeki genel seçimlere Soba’nın sıcaklığıyla  hazırlanacak. O  Soba ne denli sıcaklık yayacak, nasıl ısıtacak göreceğiz. İçinde ne barındırıyor, kömür mü, odun mu, yoksa çapul mu bakacağız.

Üzerinde güğüm mü var, içinde patates mi ? 

Isındıkça sıcaklık mı yayacak, yoksa nar gibi kızarıp çatlayacak mı..? Ne bileyim; tenekeden mi soba, yoksa çelikten mi  anlayacağız.

Tüm bunları görmeyi beklerken, biz yine de  Ak Parti Gebze İlçe Başkanı olarak kongreden çıkan  Hasan  Soba ve yönetimini tebrik edelim. Soba’nın ateşi kendisine ve çevresine hayırlı olsun.

YORUMLAR Üye Girişi

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya 1 yorum yapılmıştır
talat 30.11.2014 22:37
Ercan bey Size niçin Duayen denildiğini bu yazınızı okuduktan sonra daha iyi anladım.Bir konu ancak bu kadar keskin i özetle ve ironi olarak işlenebilirdi.Kaleminize sağlık, iyiki varsınız.
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑