parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Tamam Kapanma..!

30 Nisan 2021 Saat: 14:34

Bu işte bir terslik var. ''Tam Kapanma'' derken ''Tam Açılma'' yaşıyoruz. ''Tam Kapanma '' ile ''Tam Açılma''yı karıştıran bir toplum olup çıktık. Argoda bir deyim var ... "Söylediğimi kıçından mı anlıyorsun"  diyorlar  hani.  Bizimki de o misal. ''Tam Kapanma'' yasağını  ''Tamam Kapanma '' şeklinde anlayıp  uygulayan, bunu da batıdan doğuya göçle taçlandıran  ve dünyaya anlayış yeteneğini gösteren yeni bir toplum var artık.

Keşke "Tam " kelimesini kullanmasaydık. Kapan deseydik, kapanın,  yasak var , vs. deseydik.. Açılma ile Kapanma... Tezat, zıt, farklı, rakip iki kelime.

Tatil ile mesai

Emek ile sömürü

Anlayış ile kıt zihin

Kör ile şaşı

Tam kapanma-Tamam kapanma.

İstanbul'dan dün yayılan fotoğraflar demek istediğimi tam anlatıyor sanırım. Yollar, köprüler, köyler araç kervanı ile tüm emekleri heba etmedi mi sizce?

Tatil beldeleri bir günde doldu taştı. Misal ; Bodrum Belediye Başkanı isyanda, Çeşme Belediye Başkanı  iki göz iki çeşme, Antalya Belediye Başkanı şaşkınlık içinde donup kaldı.

Diğer yandan  İstanbul İl  Sağlık Müdürü  açıklama yapıyor. ''İstanbul'da vaka  yüzde 30 azaldı. '' diyor. E normaldir. Istanbulda kimse kaldı mı ki.? Bavulunu alan, çantasını kapan, kontak anahtarını çevirdi, attı kendini İstanbul dışına. Sen asıl bayram sonrası vaka oranına bak.

Demem o ki, bu işi yüzümüze gözümüze bulaştırdık. Anlatırken de, anlarken de yapamadık.

Tam Kapanma derken ne anladığımı söyleyeyim; Yaşamsal üretim sektörü ile kolluk kuvvetleri dışında hayat 17 gün durur, durmalı olmalıydı. Ya da seyahat kavramı  Türkiye'de 17 gün boyunca  noktalanırdı.

İlden ile göç, kimin heybesinde ne olduğu bilinmeden yeni vakaları, önlenemez bulaşları beraberinde getirebilir. Umarım, inşallah korkularım boştur. Velhasıl kapanmak için açıldılar, yollara saçıldılar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑