parkinnn

Güncel

Gölkay 2. etap başladı

İzmit Belediyesi tarafından birinci etabı bitirilen Gölkay Peyzaj Projesi’nin ikinci etabının temelleri atıldı. 936 bin liraya mal olacak ikinci etapta bisiklet, yürüyüş yolları ve park alanları olacak

8 Ekim 2015 Saat: 18:02
Gölkay 2. etap başladı
Gölkay 2. etap başladı

İzmit Belediyesi tarafından birinci etabı tamamlanan ve su sporları açısından büyük öneme sahip olan Gölkay Park’ın ikinci etap Peyzaj Projesinin temelleri atıldı. Temel atma törenine İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti Milletvekili İlyas Şeker, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İl ve İlçe yöneticileri, AK Parti Milletvekili adayı Şener İnce, Belediye başkan yardımcıları, Sepetçiler Mahalle Muhtarı Necdet Çetin katıldı.

936 BİN LİRAYA MAL OLACAK

Proje kapsamında Gölkay’ın çevresinde 2 bin 700 metre bisiklet ve yürüyüş yolu, çocuk oyun alanları, kondisyon, piknik ve yeşil alanlar yapılacak. 1 milyon 850 bin lira alt yapı çalışması yapılan Gölkay’ın ikinci etabı ise 936 bin liraya mal olacak. Kuant firması tarafından yapılacak olan proje 60 günde tamamlanacak. Temel atmada konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, ilk Gölkay projesine başladıklarında bu projenin yapılamayacağının söylendiğini kaydetti. Ancak azimle çalıştıklarını ve Gölkay’ın şimdi ikinci etabına başladıklarını belirten Doğan, yapılan işi halka hizmet bilinci ile yaptıklarını kaydetti.

ZAMANINDA TESLİM EDİN

Bu bölgelerin yıllarca ihmal edildiği ve bu projelerin ekonomik gerekçeler gösterilerek yapılmadığını ifade eden Doğan, “2002 yılından sonra genel ve yerel iktidar aynı olunca, peş peşe iktidar gelince huzur da geldi. Gölkay’ın hikayesi de böyledir. Bizler belediye başkanları olarak gece gündüz çalışıyoruz. Ankara’da milletvekillerimiz kent için hizmet ediyor. Eğer ülkede istikrar devam ederse huzur içinde bu hizmetler devam edecek. Kentimize yeni hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Kentimizde tek dileğimiz huzur içinde yaşamaktır. Bu proje bölgemize ve İzmit’e hayırlı olsun. Firmamız burayı zamanında bize teslim etmesini istiyoruz” dedi.

DOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Kocaeli’nin 2004 yılından bu yana büyük değişimlere tanıklık ettiğini söyleyen Büyükşehir başkan Vekili Zekeriya Özak, “Kentimizde yeşil alanlar kat kat arttı. 6 milyona akın ağacı dikti. Gri bir şehirden yeşil bir şehre geçiş yapıldı. İlçe belediyelerimizin yeşil alan konusunda büyük emekleri var. İzmit belediyesi Gölkay ile 30 bin metrekare bir alanı yeşil alan olarak kentte kazandırdı. Bu güzel çalışmasından dolayı Belediye Başkanına teşekkür ediyorum” dedi.

KOCAELİ VE İZMİT ÖRNEK

Belediye başkanlarının Kocaeli ve İzmit’e çok güzel çalışmalar yaptığını belirten Milletvekili İlyas Şeker, “Kocaeli ve İzmit’e planlamada Avrupa’da birçok ülkeden öndeyiz. Paris’te belli alanlarda bu planlamayı görebilirsiniz ama 200 metre dışına çıktığınızda yaşanmaz alanlar görürsünüz. Kocaeli Türkiye’de ilklere imza attı. Bisiklet yolları kent açısından çok önemli. İzmit Belediye Başkanının başlattığı bisiklet projesi Türkiye’de model oldu. Kocaeli’nin model olması kentlilerin desteği çok önemli. Eğer destek olmazsa bu hizmetlerin hiçbiri yapılmaz.

BELEDİYELERDE KESİNTİ YOK

Biz AK Parti olarak yereli güçlendirelim dedik ve 2015’ten itibaren belediyelerden kesintileri yapmıyoruz. Ülkede, istikrarda, huzurda bir problem varsa insanların aldığı maaşın bir anlamı olmuyor. 1 Kasım seçimleri çok önemli. Herkes düşünüp kararını verecek. İzmit belediye Başkanı Nevzat Doğan’a bu alanı kentte kazandırdığı için teşekkür ediyoruz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑