parkinnn

Güncel

Hastane inşaatında örnek iş güvenliği

Kocaeli Devlet Hastanesi’nin hızla ilerleyen kaba inşaatından iş sağlığı ve iş güvenliği noktasında önemli önlemler alındı. İki İş Sağılığı Uzmanı alanda işçileri ve iş yerindeki güvenliği denetliyor

9 Eylül 2015 Saat: 11:04
Hastane inşaatında örnek iş güvenliği
Hastane inşaatında örnek iş güvenliği

Kocaeli Devlet Hastanesi’nin yeni hizmet binasının 8 Mayıs’ta atılan temellerinin ardından Haziran ayında başlayan inşaat çalışmaları hızlandı. Ramazan Bayramının ardından 60 kişi ile yapılan kazık çakma işlemlerinin yanı sıra kaba inşaatı da başlatan yüklenici firma Elron ve Tema İnşaat ortaklığı, şu anda 200 işçi ile inşaatı yükseltiyor. Kurban Bayramının ardından ise çalışan sayısı 300’e çıkacak. Şu anda verilen takvimden daha hızlı ilerleyen inşaatın 29 Ekim 2016’da bitirilmesi hedefine ulaşacağı belirtildi.

1210 KAZIK ÇAKILDI

1999 depreminde hasar gören ve artık sağlıklı hizmet veremeyecek duruma gelen Kocaeli Devlet hastanesinin Haziran ayında başlayan temel atma törenin ardından inşaatı hızla yükselmeye başladı. Zeminin kötü olması nedeniyle emin sağlamlaştırmak için ihaleyi alan Elron-Tema İnşaat ortaklığı inşaat alanına toplam 1210 kazık çaktı. Kazık çakma işlemleri geçtiğimiz hafta sona ermesiyle birlikte süreç tamamen kaba inşaatın yapımına ayrılacak.

SIKI İŞ GÜVENLİĞİ

Elron ve Tema İnşaat ortaklığında yapılan hastane inşaatında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın iş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili uyarıları dikkate alındı. İş Sağlığı ve İŞ Güvenliğinde iki uzman eşliğinde inşaata çalışmalar devam ediyor. C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Şafak Aktaş ile A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Mesut Nöbetçigil gün boyunca alanda işçileri denetliyor. İş yerinde iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimlerini de yapan uzmanlar, her sabah iş başı yapmadan işçilerin ekipmanlarının tamam olup olmadığını da denetleniyor.

50 MİLYONLUK HASTANE

50 milyon 540 bin liraya mal olacak hastane binası tamamlandıktan sonra mevcut hastanenin binalarından sadece Onkoloji bölümü yıkılmayacak. Diğer tüm binaların yıkılacağı hastanenin alanı altına otopark, üstüne ise kent meydanı yapılacak. yeni hastane 320 yataklı hastane, 42 bin metrekare alanda 6 katlı olarak inşa edilecek. Yoğun bakım üniteleri ve acil servis dışında onkoloji, yoğun bakım ve diyaliz dahil olmak üzere toplam 326 yatağı olacak yeni hastanede 1500 metrekarelik acil servis de yer alacak. 9 ameliyathane, 24 diyaliz yatağı, 27 yoğun bakım ünitesinin olacağı hastanede 1200 personelin çalışması bekleniyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑