parkinnn

Güncel

Hayat Okulda Başlar projesine ilgi büyük oldu

Dilovası Belediyesi Kültür Merkezinde “Hayat Okulda başlar” etkinlikeri ilçede bulunan eğitim kurumlarının yaptıkları sergi ve ünlü pedagog Gözde Erdoğan’ın yaptığı söyleşiyle yapıldı

14 Ekim 2015 Saat: 14:07
Hayat Okulda Başlar projesine ilgi büyük oldu
Hayat Okulda Başlar projesine ilgi büyük oldu

Dilovası Kaymakamlığı, Dilovası Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte düzenledikleri “Hayat Okulda Başlar” etkinlikleri öğrencilerle birlikte velileri de bir araya getirdi. Programda ünlü pedagog Gözde Erdoğan’da söyleyişi yaptı. Programın sponsorluğunu Çolakoğlu Metalurji Fabrikası üstendi.

İlçedeki faaliyet gösteren eğitim kurumlarının açtıkları stantlarla öğrencilerin yaptıkları beceri ve buluşlar sergilendi. İlçe protokolünün gezdiği stantlardaki çalışmalar büyük ilgi ve beğeni topladı.

Düzenlenen programa Kaymakam Hulusi Şahin, Belediye Başkanı Ali Toltar, Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, okul müdür ve yöneticileri,  ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ali Toltar “Eğitim-öğretim yuvaları, bireylerin ve toplumun standartlarını, inançlarını ve hayata hazırlanmanın en önemli ve en etkili olan sosyal süreçlerini oluşturur.

Geleceğimizi, yarınımızı ve ülkemiz emanet edeceğimiz çocuklarımızı, evlatlarımızı iyi yetişmiş birer fert olarak, Milli ve Manevi değerlere bağlı, modern bilime dayalı, üreten ve bu bilgileri gelişen teknoloji ile harmanlayan, özgüveni yüksek bireyler olarak yetiştirmede en büyük görev öncelikle anne-baba ve ömrünü insan yetiştirmeye adayan değerli öğretmenlerimize düşmektedir.

Yoğun çalışmalarımız ve çabalarımız sonucunda; artık İlçemizde okul öncesinden tutun, lise düzeyine kadar bütün okullarımızda kadrolu öğretmen doluluk oranı yüzde yüze yakın oldu. Dolayısı ile artık İlçemizde eğitimde kalitenin ivme kazandığını düşünüyorum.

Bizde Dilovası Belediyesi olarak; Okullarımızın akla gelebilecek koşullarının oluşturulmasını sağlıyoruz.

Çocuklarımızın daha güvenli ve daha sağlıklı koşullarda eğitim alabilmesi için gerekli olan ortamı sağlıyor; İlçemizdeki tüm okullarımızın gerekli olan personel ihtiyacından tutun,  fiziki şartların iyileştirilmesinden, teknik donanım sağlanması, araç, gereç ve ders materyallerinin tamamını karşılıyoruz.

Eğitimde sosyal gelişmişlik endeksimizi ülkemizde, ilimizde ve nihayet ilçemizde yükselmeye devam edeceğiz, Dilovası İlçemizi eğitimde kalkınmışlığın zirvesine her gün bir adım daha atarak taşıyoruz. Sizlerin ve bizlerin özverili çalışmaları ile el ele verip başaracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Yaşamak için gereksinim duyduğumuz her şeyi bize eğitim verir. İnsan hiçbir şey bilmeyerek doğar ve öğrenmeye elverişlidir. Öğrenmek ömrümüzün sonuna dek gideceğimiz bir yola benzer. Öyle ise doğru bildiğimiz yanlışlarımızı gerçekle yer değiştirelim. Gözde Erdoğan Hanımefendi gibi rehber, uzman pedagog hocalarımızın bilgisinden faydalanıp daha sağlıklı nesiller yetiştirelim” dedi.

 

Daha sonra bir söyleyişi yapan ünlü pedagog Gözde Erdoğan “Günlük hayatımıza yer eden televizyonun çocuklarımıza hem olumlu hem de olumsuz birçok etkisi olmaktadır. Televizyon bizlerin tamamen kontrolünün dışında olduğu düşünülse bile çocuklarımızı bu renkli dünyadan koruyabilmenin de birçok yönetimi var. Günlük hayatımızın sürekli içinde olan bu renkli kutu çoğu zaman ailelerin çıkış yolu, kurtarıcısı olarak görülmektedir fakat televizyonda izlenilen programların içerikleri de çoğu zaman göz ardı edilmektedir. Çocuğunuzun televizyonda izlediği programların onun gelişimine yardımcı olduğu noktalar bulunsa bile aynı derecede tehlike oluşturabilecek unsurlar da içermektedir.

Pedagojik Danışmanlık Hizmeti Çocuk Doğduğu Andan İtibaren Önem Kazanır!

Pedagojik danışmanlık denildiğinde aileler, akıllarında çocukları ile ilgili bir sorun yaşadıkları zamanlarda başvurdukları bir hizmet olduğunu düşünür fakat bilinen bazı yanlış düşünceler vardır. Çocuğunuz ile yaşadığınız sıkıntılarda pedagojik danışmanlık almanız kaçınılmazken, çocuğunuzun büyüme çağında anne-baba-çocuk arasındaki ilişki dinamiğini sağlıklı kurabilmek, sağlıklı bir birey yetiştirebilmek, sorunların üstesinden gelebilen, kendine güvenen, kendini ifade eden, mutlu bireyler yetiştirebilmek adına ailelerin koruyucu danışmanlık hizmeti alması çocuğunuz ve aileniz için önemlidir. Koruyucu danışmanlık hizmetlerinde çocuğunuzun bedensel, zihinsel, dil ve sosyal gelişimi takip edilir ve aileye önerilerde bulunulur dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑