parkinnn

Güncel

‘’Hayata karşı idealleriniz olsun, biz hep sizinleyiz’’

Başkan Karaosmanoğlu, spor kulüplerine malzeme yardımı töreninde Roman toplumuna anlamlı mesajlar verdi

18 Eylül 2015 Saat: 12:37
‘’Hayata karşı idealleriniz olsun, biz hep sizinleyiz’’
‘’Hayata karşı idealleriniz olsun, biz hep sizinleyiz’’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Roman gençlerden oluşan 9 spor kulübüne düzenlenen törenle malzeme yardımında bulundu. Törende Roman spor kulübü yöneticileri ve bu çerçevede Roman toplumuna seslenen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sizi Allah için çok seviyoruz. Bu sevginin karşılığında sizden tek ricam idealleriniz olsun ve hayatınız için fedakârlık yapın. Bu konuda, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Kocaeli’nde biz, hep sizinleyiz” dedi.

 

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU’NUN EVSAHİPLİĞİNDE

Seka Park Otel’de düzenlenen törende İzmit Yenimahalle, İzmit Kale, Derince Atılım, Kandıra Çağdaş, Fatih Neşe, Serdar Gençler Birliği, İzmit Kireçocakları, Yılmaz Spor ve Yenidoğan Serdar Spor Kulüpleri’ne forma, şort, tozluk, krampon, top, yağmurluk ve tekmelikten oluşan spor malzemeleri verildi. Başkan Karaosmanoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen törene Genel Sekreter Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Ali Yeşildal,  Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın, Roman Spor Kulüpleri yöneticileri ve sporcular katıldı.

 

TEK TEK TOKALAŞTI

Başkan Karaosmanoğlu tören öncesinde konukları ile tek tek tokalaşarak “hoş geldiniz” dedi. Törende İzmit Kale Spor Kulüp Başkanı Cengiz Demir, Başkan Karaosmanoğlu’na spor kulüplerine verdiği destek için bir teşekkür konuşması yaptı.

 

ROMAN TOPLUMUNA DEĞERLİ MESAJLAR

Törende Başkan Karaosmanoğlu, Roman Spor Kulüpleri’ne ve bu çerçevede Roman toplumuna yönelik son derece anlamlı ve önemli mesajların yer aldığı bir konuşma yaptı. Büyükşehir Belediyesi olarak sadece Roman kulüplerinin değil tüm amatör spor kulüplerinin yanında olduklarını kaydeden Başkan Karasomanoğlu, “Biz tüm amatör spor kulüplerini destekliyoruz. Ama Roman kardeşlerimizin sosyal hayat içinde biraz daha desteğe ihtiyacı var. Bu durumu onun için farklı tutuyoruz. Cumhurbaşkanımızın ve bizim inandığımız değerler itibariyle biz insanın rengi, dili yaşamı ile ilgilenmiyoruz. İnsan en değerli varlıktır. Biz insana değer veriyoruz. Irkı, rengi önemli değil” dedi.

 

13 YILDIR BU ÜLKENİN BAŞINA YİĞİT BİR ADAM GEÇTİ

Başkan Karaosmanoğlu konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin geçirdiği evreleri örnekleriyle anlatarak, ülkenin Kurtuluş Savaşından başlamak üzere zor günlerden geçtiğini söyledi.  “Ancak 13 yıldır bu ülkenin başına yiğit bir adam geçti, Recep Tayyip Erdoğan” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Artık mallarımızı dünyaya pazarlıyoruz. Ulus olarak daha varlıklı olduk. Ama bazı toplumlar gelişemedi. Bunlardan biri de Roman toplumu oldu. Onların arasında da var tabii ilerleyenler. Ama çok dertli olanlar var. Yardım istiyorlar, yardım ediyoruz ama yeterli değil” dedi.

 

ÖNCE BİZ GÖREVİMİZİ YAPACAĞIZ SONRA SİZ

Roman toplumuna Büyükşehir Belediyesi olarak destek verdiklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, bu aşamada Roman toplumuna önemli ve anlamlı mesajlar verdi. “Biz görevlerimizi yapacağız. Sonra siz kendi ayaklarınızın üzerinde duracaksınız. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Roman mahallelerine Bilgievleri, KO-MEK’ler açtık. Çocuklarımız okusun istiyoruz. Yarının Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, mimarı, askeri, niye Romanlardan çıkmasın. Roman kardeşlerimden okuyanlar var ama sayı ve oran yeterli değil. Bunu arttırmamız lazım” şeklinde konuştu

 

BAŞKANDAN ÖNEMLİ VE ANLAMLI RİCA

Başkan Karaosmanoğlu konuşmasında Roman toplumundan önemli ve anlamlı bir ricada bulundu. “Roman toplumunun iyi duruma gelmesi için ideallerinin olması gerekiyor” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Bu konuda Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Kocaeli’nde de biz sizin hep yanınızda olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Sizi Allah için çok seviyoruz ama yarına umutla bakan, idealleri olan Roman kardeşlerimizi daha da çok seviyoruz. Hepinizi çok güçlü olmasını arzu ediyorum. Bu benim mutluluğumu yüz kat artıracak” dedi.

 

ROTAMIZI KENDİMİZ ÇİZECEĞİZ

“Elimiz ayağımız yetiyorsa kendi rotamızı kendimiz çizeceğiz” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Meslek sahibi, ev sahibi olacağım, ekmeğimi kendim kazanıp kimseye muhtaç olmayacağım demeliyiz. Romanlar hayat dolu, bu çok da güzel. Ama biraz da yarınlık hesap yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

 

CİDDİ İLERLEME KAYDETTİK

Son 10 yılda Roman toplumuyla daha fazla bir arada olunduğunu, önemli çalıştayların gerçekleştirildiğini hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, bu konuda Kocaeli olarak ciddi ilerleme kaydettiklerini anlattı. Artık daha fazla Roman çocuğun okula gittiğini, Roman toplumu içindeki okuma yazma oranının arttığına işaret eden Başkan Karaosmanoğlu, “Zamanın güç kaynağı bilgidir. Gençler spor yapacak, eğitim alacak ve geleceğe karşı daha güçlü olacak” dedi.

 

O ÇOCUKLARA BABALIK YAPIN

Başkan Karaosmanoğlu, Roman Spor Kulübü yöneticileri ile teknik adamlarına da seslendi, “Sizden ricam öğrencilerinizin özgüvenini geliştirin. Bu kulüpler aynı zamanda bir okul. Onlara abilik, babalık yapın. Spor yapan gencin zaten kötü alışkanlığı olmaz. Onların aileleri de görüşün.  O ailelerden okuma yazma bilmeyen kalmaması için çalın” dedi.

 

BAŞKAN’A BARIŞ’TAN ÇİÇEK

Konuşması alkışlarla sona eren Başkan Karaosmanoğlu’na, Roman Spor Kulüpleri adına Serdar Gençler Birliği Spor Kulübü oyuncularından Barış Burcu çiçek vererek teşekkür etti. Başkan Karaosmanoğlu daha sonra 9 Roman Spor Kulübünün başkanı, teknik kadrosu ve oyuncularını yanına çağırarak, sembolik olarak spor malzemelerinden bir kutunun teslimini gerçekleştirdi. Tören, hep beraber yenen akşam yemeği ile sona erdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑