parkinnn

Güncel

İtfaiyeden nefes kesen tatbikat

İtfaiyenin sanayi kuruluşlarındaki muhtemel olaylara karşı yaptığı tatbikat gerçeğini aratmadı

30 Kasım 2015 Saat: 11:32
İtfaiyeden nefes kesen tatbikat
İtfaiyeden nefes kesen tatbikat

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi yangın olaylarına hazırlıklı olmak ve oluşabilecek riskleri önceden fark etmek amacıyla tatbikatlar gerçekleştiriyor. Yangın tatbikatları şehirde yer alan sanayi kuruluşlarında da uygulanarak, olayların adeta bir ön izlemesi yapılıyor. İtfaiye ekipleri sanayi kuruluşunda çıkabilecek yangını tatbikat sayesinde nasıl kontrol altına alabileceğini tecrübe ediniyor. 
 
YÜKSEKTEN İŞÇİ KURTARILDI
Bu kapsamda Kocaeli İtfaiyesi, Kordsa fabrikasında tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikatta kimyasal maddeye maruz kalan bir çalışanın kurtarılması, taşınması, kimyasal çadırında temizleme ve ambulansa taşınması senaryosu işlendi. Ayrıca fabrikanın yüksek bir yerinde mahsur kalan işçi, itfaiye ekipleri tarafından ip kullanılarak kurtarıldı. 
 
30'A YAKIN PERSONEL KATILDI
Bir başka senaryoya göre de ısınan dev tanklarda soğutma işlemi yapıldı. Bir ekip yüksekten tanklara köpüklü su sıkarken diğer ekip de alçaktan köpük su sıkarak soğutma işlemi yaptı. Tatbikatta 30'a yakın personel görev aldı. İtfaiye ekipleri her olayı soğukkanlı bir şekilde başarıyla sonuçlandırdı. Fabrika çalışanları güvenli bölgeden tatbikatı izledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑