parkinnn

Güncel

Kocaeli şehitler için yürüdü

Kocaeli Teröre Karşı Birlik Platformu önderliğinde düzenlenen ‘şehide saygı teröre lanet’ yürüyüşü coşkulu başladı olaylı bitti

10 Eylül 2015 Saat: 13:08
Kocaeli şehitler için yürüdü
Kocaeli şehitler için yürüdü

Kocaeli Teröre Karşı Birlik Platformu önderliğinde gerçekleştirilen birçok sivil toplum örgütü ve siyasi partinin katıldığı yürüyüş yaklaşık 5 bin kişinin katılımı ile gerçekleşti.Yürüyüşe Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, , Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Mehmet Akif Yılmaz, Cemalettin Kaflı ile Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, AK Part İl Kadın Kolları Başkanı Emine Zeybek, SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, Derince eski belediye başkanı Aziz Alemdar, KOTO Başkanı Murat Özdağ, AK Parti Kocaeli milletvekili aday adayları Mahmut Civelek, Yılmaz Bingöl, Sami Çakır, Halil İbrahim Keleşoğlu ile Cemil Yaman, Erkan Aksoy, AK Parti ilçe başkanları, DSP İl Başkanı Hayati Özzeren , DSP İl Kadın Kolları Başkanı Meral Uçarı katılırken CHP ve MHP’den kimsenin olmaması dikkatlerden kaçmadı.Yürüyüş için Merkez Bankası önünde toplanan vatandaşlar Yürüyüş Yolu üzerinden Sabri Yalım Parkına giderken HDP il binası önüne gelince attıkları sloganlarla HDP’yi protesto etti.

ONLAR İÇİN ÖLÜRÜZ

Sabri Yalım Parkı’nda grup adına konuşmayı ilk olarak Türk İş Bölge Temsilcisi Adnan Uyar yaptı. Uyar, “Fikirler, düşünceler, inançlar farklı olabilir. Ama farklı olmadığımız tek şey Türkiye Cumhuriyeti ve askeridir. Öldürtmeyiz, onlar için ölürüz. Bin yıllık kardeşliğe kahpe PKK taş koymaya çalışıyor. Bu millet Malazgirt’te, Kudüs’te, Çanakkale’de gereken mesajı dünyaya verdi zaten. Bu millet öleni ile ölen millettir. Biz ölürüz, kaçmayız. Kahpe gibi arkadan vurmayız. Sabrımızı da taşırmak istemiyoruz. Buraya gelen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

TERÖR BİR İNSANLIK SUÇUDUR

Adnan Uyar’ın ardından kürsüye çıkan, Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Büyükşehir belediye başkan danışmanı Gültekin Görüm ise, “Terör bir insanlık suçudur. Kim tarafından ve hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın bütün terör örgütleri gayri meşrudur. Terörün mağdurları; çocuklar, gençler, anneler, babalar, eşler hatta doğmamış çocuklardır, bütün toplumdur. Dini, dili, mezhebi, ırkı olmayan terör; din, dil, mezhep, ırk ayrımı yapmaksızın sadece insanların değil insanlığın da düşmanıdır. Son olarak Dağlıca ve Iğdır’da terörün katlettiği asker ve polisler, bizleriz. Bizim evlatlarımız, bizim yakınlarımız, bizim kardeşlerimizdir. Onlar bizim kardeşçe yaşamamız için canlarını feda edenlerdir. Terörst, kardeşliğimize pusu kurmak için onları katledenlerdir” diye konuştu.Konuşmaların ardından şehitler için Fatiha okundu. Protokol ve alandakiler daha sonra dağıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑