parkinnn

Yaşam

Kocaeli Valiliği’nden Su Tasarrufu Uyarısı

Kocaeli Valiliği, kış mevsiminin kurak geçmesi nedeniyle barajlarda ve Sapanca Gölü’nde yaşanan su çekilmeleri sonrasında su tasarruf uyarısında bulundu.

6 Mayıs 2014 Saat: 13:24
Kocaeli Valiliği’nden Su Tasarrufu Uyarısı
Kocaeli Valiliği’nden Su Tasarrufu Uyarısı

Kocaeli Valiliği, kış mevsiminin kurak geçmesi nedeniyle barajlarda ve Sapanca Gölü’nde yaşanan su çekilmeleri sonrasında su tasarruf uyarısında bulundu.
Yurt genelinde kış aylarında yeterli yağış olmaması nedeniyle su tasarrufu ve alternatif su kaynakları oluşturma noktasında alınacak tedbirler arttırıldı. Yuvacık Barajı ve Sapanca Gölü’nde kuraklık nedeniyle su çekilmeleri yaşanan Kocaeli’de Valilik, tasarruf duyurusu yayınladı. Yaşanan kuraklık sonrası su tasarrufu yapılması noktasında vatandaşları uyaran Kocaeli Valiliği’nin yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın kıt olan içme suyunu tasarruflu kullanmaları sorunun çözümüne önemli katkı sağlayacaktır” denildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Suyun hayat için birinci derecede önemli olduğunu hepimiz bilmekteyiz. İnsanlık tarihi boyunca kurulan medeniyetler daima su kaynakları etrafında inşa edilmiştir. Ülkemiz genelinde olduğu gibi bölgemizi de etkisi altına alan hidrometeorolojik kuraklık; su kaynaklarının azalmasına neden olmakta ve genel hayatı olumsuz etkilemektedir. İçme ve kullanma suları ile ilgili hizmetler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSU Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. İlimizin yıllık 150 milyon metreküp olan içme suyu ihtiyacı barajlarımızdan, içme suyu kuyularından ve Sapanca Gölü’nden karşılanmaktadır. Ancak geçmiş yıllara göre bu yıl yağışlar az gerçekleşmiş olup, su kaynaklarını daha tasarruflu kullanmak gerekmektedir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda yapılan toplantı neticesinde Sapanca Gölü kaynaklarının kullanımı yeniden düzenlenmiş, yeni barajlar yapımına Kartepe ve Başiskele ilçelerinde sondaj kuyuları açılmasına karar verilmiştir. Bu çerçevede ilimizde su sıkıntısı yaşanmaması için her türlü tedbir alınmakla birlikte, vatandaşlarımızın kıt olan içme suyunu tasarruflu kullanmaları sorunun çözümüne önemli katkı sağlayacaktır. Bu hususta herkesin bilinçli davranması, su israfından kaçınması, suyun tasarruflu kullanımı için okullarda duyurular yapılması yönünde çalışma başlatılmıştır.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑