parkinnn

Güncel

Korsana isyan

Gebze P Plakalı Servisçiler Derneği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından korsan taşımacılık konusunda gerekli önlemlerin alınmadığı ve haklarının İstanbullu firmalara peşkeş çekildiğini öne sürerek UKOME önünde eylem yapaca

1 Ekim 2015 Saat: 10:56
Korsana isyan
Korsana isyan

Gebze P Plakalı Servisçiler Derneği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ile yaptığı görüşmeler neticesinde Gebze’de korsan taşımacılık konusunda denetleme yapılacağı sözünü almış. UKOME’nin yaptığı denetlemeler dernek yetkilileri tarafından yetersiz görülerek konuyla ilgili aksaklıklar tespit edilmiş ve dilekçe ile UKOME’ye bildirilmiş. Dernek görevlilerinin iddiasına göre; bölgede korsan taşımacılık yapan araçlara müdahalede bulunması gereken ekipler araçları içerisinde oturup herhangi bir işlem yapmamışlar.

İSTANBULLU FİRMALARA PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

Gebze P Plakalı Servisçiler Derneği’nin bir iddiası da UKOME yöneticilerinin tümünün İstanbul İETT’den geldiği ve bilerek kendi haklarının İstanbullu firmalara peşkeş çekildiği yönünde. Dernek, UKOME’nin İstanbullu şirket ve esnafı koruduğunu bu durumdan da oldukça rahatsız olduklarını dile getirerek önümüzde günlerde UKOME önünde bir eylem yapacaklarını dile getirdiler.

UKOME’DEN DİLEKÇEYE CEVAP

Dernek yetkili ve üyeleri, UKOME tarafından yapılan korsan taşımacılık denetlemesinde gördükleri aksaklıkları dilekçeyle UKOME’ye bildirmiş. Bunun üzerine derneğe yazılı bir cevap veren UKOME ise 8 bin – 9 bin servis aracına yönelik denetim ve kontrollerinin devam ettiğini, İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda korsan servis kontrollerinin Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapıldığını bildirdi. UKOME’ye bağlı ekipler ise denetlemelerde hazır bulunarak ihtiyaç duyulması halinde trafik ekipleriyle bilgi paylaşımında bulunuyor. UKOME, dilekçeye verdiği cevapta 2015 yılı Ağustos ayında yapılan kontrollerde 48 aracın trafikten men edildiğini ve 16 araca da cezai işlem uygulandığını da belirtmiş.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑