parkinnn

Güncel

KOTO’da ADR toplantısı yapıldı

Kocaeli Ticaret Odası’nda düzenlenen ‘Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik ve ADR Mevzuatı’ konulu bilgilendirme toplantısında, yönetmeliği hazırlayan ekip içinde yer alan M. Bülent Özçelik ile Cemalettin D

24 Kasım 2015 Saat: 16:50
KOTO’da ADR toplantısı yapıldı
KOTO’da ADR toplantısı yapıldı

Kocaeli Ticaret Odası’nda düzenlenen ‘Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik ve ADR Mevzuatı’ konulu bilgilendirme toplantısında, yönetmeliği hazırlayan ekip içinde yer alan M. Bülent Özçelik ile Cemalettin Doğmuş, oda üyelerine kapsamlı bilgiler verdi

 

Ülkemizin 2010 yılında imzaladığı ‘Tehlikeli Maddelerin Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığı’na ilişkin Avrupa Anlaşması (ADR) 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. Tehlikeli maddenin sadece naklini değil, yüklenmesi, paketlenmesi, saklanması, boşaltılması gibi tüm süreçlerini kapsayan ADR düzenlemeleri, firmalara önemli yükümlülükler getiriyor. Yeni yönetmeliğin uygulamasında neredeyse 1 yıl geride kalırken, Kocaeli Ticaret Odası konuyla ilgili kapsamlı bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kocaeli Ticaret Odası 13. Meslek Komitesi’nin (Akaryakıt Grubu) talebiyle düzenlenen ‘Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik ve ADR Mevzuatı’ konulu bilgilendirme toplantısında, yönetmeliği hazırlayan ekip içinde yer alan; Ulaştırma Bakanlığı Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü Karayolu ve Demiryoluyla Tehlikeli Yük Taşımaları Dairesi Başkanı M. Bülent Özçelik ile Şube Müdürü Cemalettin Doğmuş konuşmacı olarak yer aldı.

‘KOCAELİ TANKER TRAFİĞİNİN

EN YOĞUN OLDUĞU BÖLGE’

Tehlikeli madde taşıyan, yükleyen, ambalajlayan, dolduran, boşaltan firmalarının temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği programa Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Bülent Karagöz, Meclis Divan Katibi Yıldırım Yılmaz, 13. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Baturhan Üretürk, Komite Başkanı Celal Özkaraaslan da katıldı. Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Başkan Karagöz, Kocaeli’nin tanker trafiğinin en yoğun olduğu bölgelerden biri olduğunu vurgulayarak, “Rafineri ve gaz şirketlerinin yer aldığı ilimizde tanker trafiğinin 2020’li yılların başından itibaren daha da artacağını öngörüyoruz. Bunun önlenmesi adına çeşitli önlemler var ancak hedeflerimiz doğrultusunda bakarsak tabloyu daha net görebiliriz. Tanker trafiğinin artması ile birlikte özellikle bu tehlikeli atıkların taşınması noktası çok daha fazla gündeme gelecek. Bizler de bugün, yaklaşık 1 yıldır uygulanan ADR Yönetmeliği hakkında üyelerimizi bilgilendirmek ve var ise sorunlarını çözmek için bir araya geldik. Bizlerle birlikte olan Sayın Bülent Özçelik ve Cemalettin Doğmuş’a teşekkür ediyorum” dedi.

KATILIMCILARIN SORULARI YANITLANDI

Açılış konuşmasının ardından Daire Başkanı M. Bülent Özçelik ile Şube Müdürü Cemalettin Doğmuş, “Tehlikeli Maddelerin Karayolunda Taşınması Hakkında Yönetmelik, Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Düzenlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı Tebliği ile Yol Kenarı Denetim Genelgesi” hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Program, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑