parkinnn

Güncel

KOÜ Tıp’ta 328 yeni öğrenci eğitime başladı

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi 2015-2016 eğitim ve öğretim dönemi dönem 1 açılış tanışma ve uyum töreni düzenlendi. Toplamda 1202 öğrencisi olan KOÜ Tıp’a bu yıl 328 öğrenci kayıt yaptırdı

14 Eylül 2015 Saat: 12:30
KOÜ Tıp’ta 328 yeni öğrenci eğitime başladı
KOÜ Tıp’ta 328 yeni öğrenci eğitime başladı


Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi 2015-2016 eğitim ve öğretim dönemi dönem 1 açılış tanışma ve uyum programı düzenlendi. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bulunan Morfoloji Salonu’nda gerçekleşen eğitim yılı açılış törenine KOÜ Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü, KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, eski dekanlar, tıp fakültesi öğretim görevlileri, yeni kayıt yaptıran öğrenciler ve aileleri katıldı. Toplamda 1202 öğrencisi olan KOÜ Tıp’a bu yıl 328 öğrenci kayıt yaptırdı. Tanışma konuşmalarının gerçekleştiği törenin ardından 2015-2016 yılı için Bülent Ecevit Üniversitesi Anatomi Anabilimdalı’ndan Prof. Dr. Çağatay Barut, ‘Tıpta Fotoğraf kullanımı’ adı altında çiçeği burnunda öğrencilere ilk dersi verdi.

ÇOK İDDİALIYIZ
Açılış konuşmasını gerçekleştiren KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, “ Tıp fakültemiz bu yıl 328 yeni öğrenci ile yola devam edecektir. Toplamda 1202 öğrenciye ev sahipliği yapacağız ve öğrencilerimize 244 öğretim üyesi ile hizmet vereceğiz. Öğrenci sayıların fazlalığı gurur olarak gözükse de aslında öğretim görevlisi başına düşen ortalama bizleri mutlu etmiyor. Yıllık 30 bine yakın ameliyat gerçekleştiren hastanemiz ile öğrencilerimiz uygulamalı olarak en iyi eğitimi alacaklardır. Bu konuda çok iddialıyız.

ÜNİVERSİTEMİZE HOŞ GELDİNİZ
Ülke gündeminde yaşanan olaylarda öfke ve kızgınlığımızı bir kenara bırakıp eğitiminize odaklanın. Daha da modernleşecek olan kampüsümüz içinde en iyi konforu yaşayacağınızdan hiç şüpheniz olmasın. Bizlerin amacı en iyi ortamda sizlere en iyi eğitim hizmetini sunmaktır. Sizleri ülkemiz ve aileniz adına çok iyi bir birey olarak yetiştireceğiz. Üniversitemize hoş geldiniz. Yolunuz açık olsun” ifadelerine yer verdi.

TEKRAR BARIŞ ORTAMI SAĞLANACAK
Ardından konuşan KOÜ Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü, “Tıp fakültesi eğitimi 1. Sınıftan başlayarak ölümünüze kadar öğreneceğiniz bir eğitimdir. Bu eğitimde usta-öğrenci ilişkisi çok önemlidir. Bu hayat boyu devam eden klinikte hepimiz her zaman öğrenciyiz. Hepiniz üniversitemize hoş geldiniz. Son günlerde hain terör saldırıları sonucu hayatını kaybeden, aziz vatanımız için şehit düşen askerlerimizin ve polisimizin için Allah’tan rahmet diliyorum. Barış ile bu günleri atlatacağız. Ülkemizde tekrar barış ortamı sağlanacaktır.

MERKEZİ LABORATUVAR MÜJDESİ
Tıpla ilgili kontenjan artırımına gidilmesine rağmen sayımızın arttırılmaması için YÖK’e talepte bulunduk ve sayımız sabit kaldı. Sizlerin en iyi ortamda en iyi hizmeti almanızı sağlamak için dünyaya iyi bir insan olmanızı istiyoruz. Fakültemizde çok ciddi olmasa da eksiklerimiz var. Hekimlik için buradasınız ve önünüzde çok zorlu bir süreç var. Önümüzdeki sene için Kalkınma Bakanlığı’ndan projemiz geçerse merkezi laboratuvar oluşturmak istiyoruz. Tüm klinik deneylerimizi en kısa zamanda burada gerçekleştireceğiz. Bende sizlerin içinden biriyim. Başarınız daim olsun” dedi.

BEYAZ ÖNLÜĞÜ YARIN GİYECEKLER
Konuşmaların ardından Intörn olarak Dr. Emre Eserli ‘öğrenci gözüyle Kocaeli Üniversitesi’ ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Ardından tanışma için Dönem 1 Koordinatörü Prof. Dr. Tuncay Çolak ve Dönem 1 Koordinatör yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ceyda Eraldemir konuşmalar gerçekleştirdi. Devamında Kocaeli Tıp’ta sosyal ve kültürel yaşam ile ilgili sunum yapıldı. Son olarak tanışma ve 2014-2015 yılı ilk eğitimi için Bülent Ecevit Üniversitesi Anatomi Anabilimdalı’ndan Prof. Dr. Çağatay Barut, çiçeği burnunda öğrencilere ‘Tıpta Fotoğraf kullanımı’ içerikli ilk dersi verdi. Beyaz önlük giyme töreni ve KOÜ Tıp Fakültesi başarı bursları dağıtılması yarın saat 13:30’da gerçekleşecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑