parkinnn

Güncel

Köyler kentle buluşuyor

İzmit Belediyesi’nin bu yıl ilkini gerçekleştireceği Tarımsal Ürünler Festivali 18-19 Eylül’de Doğkuşla’da yapılacak. festival ile köyler kent ile buluşturma hedefleniyor

8 Eylül 2015 Saat: 12:40
Köyler kentle buluşuyor
Köyler kentle buluşuyor

İzmit Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Tarımsal Ürünler Festivali 18-19 Eylül tarihleri arasında Doğu Kışla Parkı’nda gerçekleştirilecek. Köylerde üretilen tarımsal ürünlerin kentle buluşturulması amacı ile yapılan festival ile ilgili İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Durhasan Solaklar köyünde basın açıklaması yaptı. İzmit Ziraat Odası’nın işbirliğinde yapılacak olan festivalde kurulacak olan ücretsiz 20 stantta vatandaşlar ürettikleri tarımsal ve hayvansal ürünleri satacak. Festival 18 Eylül Cuma günü saat 14.00’te başlayacak.

TARIM BİZİM DEĞERİMİZ

Durhasan Muhtarlık binasında yapılan basın toplantısına İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Başkan Yardımcısı Güray Oruç, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, Durhasan Köyü Muhtarı Burhan Tuğtekin, Arızlı Muhtarı Ruhan Menteş, Kulfallı Yüksel Oğuz, Biber Köyü Muhtarı Necdet Kocaman katıldı. Muhtarlarla ve köylülerle yapılan köy kahvaltısının ardından açıklama yapan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, tarımın bu ülkenin en büyük değeri olduğunu kaydetti. Köylerin ve köylülerinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Doğan, “Köylerimiz için çok önemli hizmetler yapıyoruz” dedi.

KÖYLERİN DOKUSUNU KORUYACAĞIZ

Köylerde tarım yapan vatandaşların tarımsal bilgilerini artırmak için çalışma yaptıklarını belirten Doğan, “İlk kez bir ilçe belediyesinde Tarımsal Kalkınma Müdürlüğü kurduk. Köylerimizde bir yandan şehir konforunu oluştururken, köy kokusunu ve köy dokusunu kuruyoruz. Yaptığımız çalışmalarda çok iyi mesafeler kaydettik. Yapılan çalışmaları ve köylülerin ürettiklerini iyi tanıtmak gerekiyor. Köylülerin emeğini çok iyi tanıtmazsak karşılığını alamaz. Hükümet birçok tarımsal destek veriyor. Biz de yerelde çalışma yapıyoruz” dedi.

TANITIMLARI ÜCRETSİZ YAPACAĞIZ

Köy ürünleri festivalinin ilk kez yapılacağını belirten Doğan, “Daha önce köy ürünlerimizi tanıtıyorduk. Ama bu kez şehir merkezine getiriyoruz. 18-19 Eylül tarihlerinde çok güzel bir festival olacak. Aynı zamanda 19 Eylül’de güreşlerimiz olacak. Bir yandan burada vatandaş ürünlerini satarken, diğer taraftan tanıtımlarını yapacağız. Bunun hepsini ücretsiz yapacağız. Köylü pazarını yaptık ve burada da köylüler ürünlerini satıyor. Hedefimiz köylülerin yüzünün gülmesidir. Köylümüzün yüzü gülerse ülke güler. Teknoloji ve sanayi yok olursa biz yine ekmeğimizi toprakta arayacağız” dedi.

ŞEHİTLERİ UNUTMADI

İzmit halkını festivale davet eden Doğan, Güney Doğu ve Ortadoğu’da yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyduklarını belirtti. Vatanın içinde ihanetlerin olmasına üzülmeden kimsenin geçemeyeceğini belirten Doğan, “Eğer bu ülkenin evladıysa bir askerimiz, bir polisimiz hayatını kaybediyorsa yüreği acımalıdır. Allah mekanlarını cennet eylesin. Bir mücadele var. Bu mücadele yüz yıllardır birinci hedefi Türkleri Anadolu’dan atmak ve Müslümanlığı ortadan kaldırmak isteyenlere karşıdır. Büyük Türkiye’nin oluşmasından rahatsız olanlar var. Almanya’nın, İngilizlerin, Fransızların ne işi var” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑