parkinnn

Güncel

Kültür Okulları açıldı

Dershaneden okula dönüşen Kültür Okullarının resmi açılışı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımı ile gerçekleştirildi. 3D gibi teknolojilerle eğitim veren Kültür Okulları, kentte farklı bir eğitimin kapısı

21 Ekim 2015 Saat: 11:22
Kültür Okulları açıldı
Kültür Okulları açıldı

 İzmit Merkez’de yıllarca dershane hizmeti veren Kültür Dershanesi, kararın ardından okullaşan dershaneler arasında yer aldı. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında Başiskele’de yaptıkları yeni binada eğitime başlayan Kültür Okullarının resmi açılışı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Açılışa Işık ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Vali Yardımcısı Osman Sarı, KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır, Okulun kurucusu Ali Aydemir, AK Parti milletvekili adayı Şener İnce, veliler ve davetliler katıldı.

 

104 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ

Kültür okulları, 10 bin metrekare alan üzerinde 12 bin metrekare kapalı alan, 6 bin 500 açık alan olarak kuruldu. 47 derslikten oluşan binada ilkokul, ortaokul ve Anadolu Lisesi eğitimi veriliyor. 12 derslikli İlkokul, 13 derslikli Ortaokul, 47 derslikli Anadolu lisesi ile toplam 47 derslikten oluşan okulun öğrenci kapasitesi 1104. Okulda 400 kişilik konferans salonu, yüzme havuzu, buz pisti salonu, çok amaçlı spor salonu, jimnastik salonu, kış bahçesi ile tam donanımlı bir eğitim külliyesi olarak planlandı.

 

İLKLER KÜLTÜR’DE

Okulda 11 ilkokul, 17 Ortaokul ve 21 Anadolu Lisesi öğretmeni ile toplam 49 öğretmen öğrencilere eğitim verecek. Öğretmen kadrosu dışında 10 idari kadro da öğrencilere okulda hizmet verecek. okulda günümüzün öğrencilerinin en büyük problemi olan dikkat dağınıklığı, konsantrasyon bozukluğu, algılayamama gibi problemleri çözmek için kullanılan Singapur temelli Brainfit programı kullanılıyor. Bu program Kocaeli’de ilk kez Kültür Okullarında müfredat dahilinde veriliyor.

 

FARKIMIZI ORTAYA KOYACAĞIZ

Açılışta konuşan okulun kurucusu Ali Aydemir, Kocaeli’ye modern bir okul kazandırmanın onurunu yaşadıklarını belirtti. Ezberden uzak duracak bir eğitim sistemini yerleştirmek istediklerini söyleyen Aydemir, “Teknik ve bilim ile eğitim vereceğiz. Bilgiyi yerli yerinde kullanmak için eğitimi ön plana çıkartıyoruz. Öğrencilerimiz sınavlara hazırlanırken asla takviye almalarına gerek yoktur. Takviye dersler yapacağız ve okuldan eve ödev göndermeyeceğiz. Çocuklarımıza haftada bir tartışma konusu vererek onları güncel konulardan uzak tutmayacağız” dedi.

 

MERHAMETİ ÖĞRETİN

Yeni bir belediye olan Başiskele’ye yeni ve güzel hizmetlerin yakıştığını söyleyen Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, “Başiskele, en yeni, en güzel ve en iyileri ile gündeme gelmeye devam edecek” dedi. Okullarda en güzel insanın yetiştirilmesi gerektiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bilgi artık bir tuş kadar yakınımızda. Eğitimde ahlaklı insanı yetiştirmek önemlidir. Hepimiz öğretmeniz, örnek olmamız gerekir. Çocuklarımıza sevgiyi, doğruyu, dürüstlüğü, dostluğu, merhameti öğretelim” dedi.

 

BAŞİSKELE ÖZEL OKUL YUVASI

En değerli sermayenin beşeri sermaye olduğunu belirten Bakan Fikri Işık, “Eğitim sistemine yatırım yapmayan ülkeler uzun vadede kazançlı olmuyor. Eğitime yapılan yatırımı önemsiyoruz. 13 yıldır bütçeden en büyük kaynağı eğitime ayırıyoruz. Başsikle’de 81 okul var. 29’u özel eğitim kurumu. Başiskele Özel okulların kalbi haline geldi. özel okulları destekliyoruz. Çocuğunu özel okula gönderen ailelere yaklaşık 3 bin 500 lira yardım veriyor. Bu çağda bilgiye ulaşmak çok kolay.

 

SORGULAYAN ÇOCUKLAR YETİŞTİRMELİYİZ

Bu çağın en önemli eğitimi değerler eğitimidir. Bir başkasının hakkının yendiğinde kendi hakkı yeniyormuş gibi tepki göstermeyi öğretebiliyor muyuz? Ailesine, yaşadığı topluma yararı olacak bireyler yetiştirmeliyiz. Eğitim piramidinin ikinci basamağında beceri vardır. Çocuklarımızın her alandaki becerilerini geliştirelim. Çocuk isterse tornavida, ister makas, ister makine yapsın. Eğitimin en üst piramidinde ise bilgi var. Çocuklarımıza eleştirel bakmayı, sorgulamayı öğretirsek çocuklarımız için hiç sıkıntı duymaya gerek kalmaz.

 

DERSHANE ASPİRİNDİR

Bilgiyi almak zor değil. Bilgiye ulaşmayı bilen çocuklar yetiştirmek önemli. Dershaneden dönüşen okulların bu alanlara eğilmesini önemsiyoruz. Dershaneler okula ya da özel liselere dönüşmeye başladı. Dershanecilik bir aspirindir. Eğitim bu değildir. Ailelerimizin zaman zaman taşıyamayacağı yüklerle karşılaştığını biliyoruz. Şu anda iş doğru mecralara geliyor. Dershanelerin dönüşümü ülke için hayırlı bir iş oluyor. Paralel yapının bu alanda istismarının da önüne geçiyoruz. Çocuklarımızı testin kıskacından kurtardığımız zaman bilin Türkiye eğitim alanında büyük ilerleme yaşamıştır” dedi.

 

kültürokulları2

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑