parkinnn

Güncel

Lösemili hastalar için umut ışığı olacaklar

Lösemi, ileri dönemlerdeki lenfomalar ve bazı çocukluk çağı kemik iliği hastalıklarının tedavisi için gerekli kök hücrenin bulunması için İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde kök hücre bağışı yapılacak. bağışlarla özelli

21 Ekim 2015 Saat: 11:03
Lösemili hastalar için umut ışığı olacaklar
Lösemili hastalar için umut ışığı olacaklar

İl Sağlık Müdürlüğü ve Kızılay İzmit Şubesi kök hücre bağışının yaygınlaşması ve Türkiye’de kök hücre bankasının güçlenmesi için bugün Kocaeli Valiliği kompleksinin bahçesinde bağış yapacak. Valilik ve il müdürlüğü personellerinin katılacağı bağış ile Türkiye’de kök hücre ihtiyacı duyulan hastalıkların tedavisinin kolaylaşması ve donör bulunması noktasında örnek bir çalışma yapılacak. bağışlar valilik bahçesinde saat 10.00 ile 17.00 arasında yapılabilecek.

 

KRİTİK HASTALIKLARIN TEDAVİSİ İÇİN ÖNEMLİ

Ulusal Kemik İliği Bankası’nın Sağlık Bakanlığı ve Kızılay tarafından Ankara’da kurulmasının ardından ülke genelinde kök hücre bağışı ile ilgili kampanyalar başlatıldı. Özellikle Lösemi, ileri dönemlerdeki lenfomalar ve bazı çocukluk çağı kemik iliği hastalıklarının tedavisi için gerekli kök hücre bulunması noktasında Türkiye’de büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bu sıkıntıların çözümü için İl Sağlık müdürlüğü kök hücre bağışını yaygınlaştırmak amacı ile örnek bir çalışma yaptı.

 

ULUSAL İLİK NAKLİ BANKASINDA SAKLANACAK

Valilik kompleksinin bahçesinde bugün yapılacak bağışlarda valilik ve il müdürlüklerinin personellerinin kök hücreleri alınacak. Kök hücre bağışında bulunan vatandaşların doku tipi çıkartılarak Ankara’da bulunan Ulusal Kemik İliği Bankası’na gönderilecek. Burada kayıt altına alınacak dokular ihtiyaç duyulduğunda hastanın doku örnekleri ile karşılaştırılacak. Dokular tuttuğunda hemen bankadan kök hücre alınarak ilik nakli yapılabilecek. Kök hücre veren ve nakli yapan vatandaşlar birbirini tanımayacak.

 

KIZILAY’DAN BAĞIŞ DEVAM EDECEK

Kök hücre bağışını sadece 18 ile 50 yaş arasında ve kronik hastalığı olmayan vatandaşlar yapabilecek. Bugün yapılacak olan bağışın ardından vatandaşlar Kızılay kan merkezine giderek istedikleri zaman kök hücre bağışında bulunabilecek. İl sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Türkiye’de çok sayıda insanın ihtiyaç duyduğu ve bulmakta zorluk çektiği kök hücre için herkesin duyarlı davranmasını isteyerek, kök hücre bağışına davet etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑