parkinnn

Güncel

MHP Milletvekili Adayı Arif Gülen, seçim üzeri Gölge’ye konuştu

MHP de liderlik sorunu kesinlikle yoktur. Lideri anlatamamak ve liderin programlarına yeterince müdahil olamamak problemi vardır. Lidere doğru anlatılan her husus karşılık bulacaktır. 1 Kasımda ki seçimler Türkiye de huzurun tesis edilmesi, t

6 Ekim 2015 Saat: 11:04
MHP Milletvekili Adayı Arif Gülen, seçim üzeri Gölge’ye konuştu
MHP Milletvekili Adayı Arif Gülen, seçim üzeri Gölge’ye konuştu

MHP' de liderlik sorunu kesinlikle yoktur. Lideri anlatamamak ve liderin programlarına yeterince müdahil olamamak problemi vardır. Lidere doğru anlatılan her husus karşılık bulacaktır.

1 Kasımda ki seçimler Türkiye de huzurun tesis edilmesi, talanın sona ermesi, gerçek adaletin sağlanması, ve özgür düşüncenin cezalandırılmaması  anlamında son tarihtir.

Kocaeli teşkilatını ,özellikle ESG (Etkili Sandık Gönüllüsü) projesi ile ilgili başta il başkanımız Aydın ÜNLÜ olmak üzere tüm teşkilatlarımızı tebrik ediyorum.

Sporda uzun dönem profesyonel uzak doğu sporlarıyla ilgilendim. Futbol kulüplerine ve salon sporlarına başkanlık ve yöneticilikler yaptım. Sanat konusunda amatörce bağlama çalıp, biraz da bir şeyler mırıldanırım.

1 Kasım seçimlerine aday adayı olmamın en büyük etkeni bu konudur. Bu konuda kendimi sorumlu hissettiğim için aday oldum.

 

Röportaj: Pınar GÖKÇE (Gölge-Özel)

Arif Gülen’i yazmak zor.  Çok yönlü, çok çalışkan ve hayatın her  aşamasında varlığını hissettiren bir insanla söyleşinin zorluğunu anlatmakta zor. Ancak o denli de keyifli.

Gülen’le söyleşi yapmak için ARF Grup’un yolunu tutarken aklımda onlarca soru var. Nereden başlasam, hangi soruyu öne çıkarsam diye düşünürken kendimi ARF’de buluyorum. İki katlı müstakil bir bina var. İçerisi arı kovanı gibi kaynıyor. Oldukça modern dizayn edilmiş merkez ofiste 48 beyaz yakalı çalışıyor. Herkes bir koşuşturma içinde, kimi telefonla konuşuyor, kimi operasyonları takip ediyor, kimi de danışmayı geçen misafirlere yardımcı olmak istiyor. Burası Gülen’in karargahı. Ülkenin  dört bir yanında faaliyet gösteren ARF Grup’un projelerinde 1200 çalışan olduğunu  daha önceden öğrenmiştim.

Gülen’in makamına alıyorlar beni.  Sekreterinin gülen yüzünden ‘Hoş geldiniz’  sözcükleri dökülüyor. Dikkatimi çeken bir ayrıntıda şu: Arif Gülen’in yanında çalışan her kesin yüzünde bir gülücük ve sıcak bir tebessüm var. Pozitif enerji yayılıyor çevreye.

Darıca Belediye Başkan adaylığı döneminde kullandığı  ‘’Gülen Başkan Mutlu Darıca’’ sloganı aklıma geliyor. ‘’ Demek ki o sloganın kaynağı Arif Gülen’in soyadı ve personeline yansıttığı enerjisi ‘’ diye geçiriyorum içimden. Gülen’in  makam odasında oturup kahvemi beklerken  etrafı kolaçan ediyorum. Makam masasının arkasında bir aslan maskı var. Odaya farklı bir hava katmış. Masanın sağında Türk bayrağı, solunda grup flaması bulunuyor. Dev bir masa alışılagelmiş makam masasının çok dışında. Toplantı masası ve makam masası birleşkesinden oluşmuş. Belli ki Gülen koltuğunda oturduğunda oda hakimiyetini tamamen elinde tutuyor bu görüntüyle. Masanın tam karşısında bir oturma grubu yer alıyor ve duvarda devasa bir ışıklı poster. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Gülen’in elini havaya kaldırdığı bir poz. Görüntü hem odaya değişik bir hava vermiş, hem de misafirlere bu işletmenin siyasi yapısını hissettirmiş oluyor.  Gülen’in gelmesini beklerken pencereden dışarı bakıyorum, binanın arka tarafında geniş bir bahçe var. Personel burada öğlen arası dinlencesini yapabiliyor. Bir de köpek kulübeleri var. Gülen’in fotoğraflarda sıkça yayınladığı o meşhur  üç tane cins köpeği, kurt köpekleri. Hayvan sevgisinin de bir göstergesi.

Yazımın başında ‘’Gülen’i yazmak zor’’ dedim. Zira merkez ofisini yazmakta zormuş. Birazdan gelmiş olacak ve söyleşiye başlayacağız. Sonra nasıl toparlayacağım sohbeti kağıda dökerken halen bilmiyorum. Çünkü tek bir işle iştigal eden sıradan biri değil o.

Bölgemizin çok tanınmış bir işadamı. Genç yaşta girdiği güvenlik sektöründe neredeyse zirveye oturmuş bir isim.  Ailesine düşkün bir ev reisi. Eşine bağlılığı  örnek gösterilen bir koca. Ve bir siyaset adamı.  Darıca Belediye Başkan adaylığı döneminde siyaseten popüler olan biri. Şimdi ise MHP’nin Kocaeli Milletvekili Adayı.

Nihayet Arif Gülen geliyor. Sıcak ve tebessüm dolu gülüşüyle tokalaşıyoruz. Öyle alışıla gelmiş asık suratlı,  çatık kaşlı bir MHP’li değil. Dediğim gibi aklımdaki onlarca soruyu bir an önce yönetmek istiyorum. 1 Kasım’da gerçekleşecek olan genel seçimlerin sürecinde sıcağı sıcağına siyaset konuşmak daha keyifli olacak sanırım.  

Özel hayatından ticari çalışmalara, siyasi hayatından hedeflerine aklıma ne geliyorsa soruyorum. Ben sordukça o keyifle cevaplar veriyor. Konuşmaktan, sormaktan keyif alarak notlarımı tutuyorum. Sizlerinde keyifle okuyacağınızı umuyorum, o yüzden virgülüne dokunmadan aynen aktarayım söyleşimizi. Buyurun bakalım.

-Kamuoyunda artık marka olmuş bir Arif Gülen ismi var. Siyasi ve ticari hayatınızın önünde giden bir isme sahipsiniz. Bu aşamaya nasıl geldiniz? Ayrıca kısaca özgeçmişiniz de alabilir miyiz. Kimdir Arif Gülen?

GÜLEN ; Popülistliği seven, yaptığı işe yatırım yapmayı seven, (ticaret veya siyaset) içi dışı bir, sosyal projelere önem veren, spor, sanat ,siyaset konularında her zaman bir fikri olması gerektiğini düşünen, 1979 yılında Kars'ta doğmuş memur bir ailenin en küçük çocuğudur. Herkes yaptıklarıyla karnesini doldurur.Bu karnenin olumlu ya da olumsuz olduğuna kamuoyu karar verir. Eğer bahsettiğimiz şekilde bir marka olmuşsak ne mutlu bize.

-Ticari faaliyetleriniz hakkında bilgi verir misiniz? İş adamı Gülen nasıl bir patrondur?

Şu anda iki anonim şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yönetmekteyim. Hizmet sektöründe faaliyet gösteren şirketlerimiz de, Türkiye geneli  yaklaşık 1500 kişi istihdam edilmektedir. İş adamı  Arif Gülen ; otoriter, babacan, yardımsever, sahiplenici ve bir o kadar da zor bir patrondur.

-MHP’nin Darıca Belediye Başkan adayı olduğunuz 25 martta en aktif çalışan adaydınız.  Herkes kesin kazanacak gözüyle bakarken kaybettiniz. Gerekçeleriniz nelerdir?

GÜLEN-Karşımda mevcut Belediye Başkanı'nın değil, Recep Tayyip ERDOĞAN' ın olması, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının Recep Tayyip ERDOĞAN mağduriyetine dönüştürülmesi en önemli iki etkendi.

-Yaklaşık  100 bin insanla bire bir görüştüğünüz biliniyor, gelecek siyasi hayatınızda bunun getirisi olacağına inanıyor musunuz?

GÜLEN- Oldu bile. Yaklaşık yüz bin kişinin sevgisini, saygısını ve duası aldığımıza inanıyoruz. Bugün de karşınızda MHP' nin milletvekili adayı olmamı ; o yüz bin kişinin elini sıkmama bağlı olduğunu düşünüyorum.

-MHP’nin son  Kocaeli il kongresinde kurultay delegesi yazmadılar sizi. Bunu neye bağlıyorsunuz, il yönetimine kırgınlığınız var mı?

GÜLEN- Bu tür kişisel, hissi ve hamasi duygularla düşünmemeyi öğretti bize Ülkü Ocakları. Dolayısıyla davanızda her zaman sizi mutlu edecek ya da gururunuzu okşayacak hareketlerle karşılaşmayabilirsiniz.Bunun kırgınlık ya da küskünlük seviyesine gelmesi parti ve davanıza zarar verir, dolayısıyla hiçbir kimseye kırgınlığım söz konusu değildir.

-Teşkilat içinde Bahçeli’ye çok bağlı ama, ‘’hırçın ‘ olarak da tanınıyorsunuz. MHP’nin şu anki konumunu, genel siyasetini ve ülke sorunlarına duyarlılığını yeterli buluyor musunuz?

GÜLEN-  Lidere sadakat tartışılmazdır. Fakat özellikle liderimizin genel siyasetimizin ve ülke sorunlarına duyarlılığımızın, bizler tarafından sahaya ve birebir vatandaşa yeterince iletemediğimiz konusunda kendimize öz eleştiri yapmalıyız. Sayın Devlet BAHÇELİ 'nin ekonomi doktorası yapmış bir hoca olduğunu bile yeterince anlatamadığımızdandır ki MHP'nin iktidara gelmesi durumunda terörün dışında, ülkenin diğer meselelerine çözüm bulmakta zorlanacağı algısı yaratılmaktadır.Bunun böyle olmadığı aşikar olup, fakat vatandaşa anlatmakta bizlerin en önemli görevi olmalıdır.

-Belediye Başkanı seçilseydiniz  Darıca’ya kazandıracağınız belli başlı ve sizce çok önemli  üç projenizi söyler misiniz?

GÜLEN- Darıca' nın 16 km sahilinde oluşturacağımız projeler, Bayramoğlu' nun turizm cenneti haline getirilmesi, kentsel dönüşüm ve dikine imar çalışmalarını üç önemli başlık altında toplayabiliriz.

-Kocaeli’nin ve de Darıca’nın temel üç sorununu söylemenizi istesek neler söylersiniz?

GÜLEN- Organize Sanayi Bölge'lerinin özellikle Dilovası Bölgesin' de çevre kirliliğiyle alakalı etkisini azaltmak, kültür turizmi ve fuar turizmi alanın da Kocaeli'nin konumunu daha aktif değerlendirmek, ve kesinlikle kentsel dönüşüm ve dikine imar projelerinin Kocaeli genelinde uygulamaya geçilmesi.

-Türkiye’nin en önemli soruları nelerdir, değerlendirmenizi alabilir miyiz?

GÜLEN-  Şu anda açık ara en önemli sorunumuz terör  ve terörün uzantılarıdır. Silahlı mücadelenin bırakılmadan, PKK ve Kürt vatandaşı ayrımını hassasiyetle, kültür kardeşliğine zeval vermeden sorunları Milliyetçi bir ruhla ele almak gerekmektedir.

-7 Haziran seçim sonuçları Türkiye’yi  1 Kasım’da tekrar seçime götürüyor, bu konuda neler diyeceksiniz?

GÜLEN- 1 Kasımda ki seçimler Türkiye de huzurun tesis edilmesi, talanın sona ermesi, gerçek adaletin sağlanması, ve özgür düşüncenin cezalandırılmaması  anlamında son tarihtir.'Necip Türk Milleti' bu fotoğrafı iyi okuyamadığı taktirde, despot, ben yaptım oldu politikalarının vatan toprağını kaybetmeye kadar gideceğini ve anaların gözyaşlarının hiç dinmeyeceği bir sürece alet olacaktır.

-MHP’nin 7 haziran  aday listesini nasıl buldunuz. Sadece  Safet Sancaklı’nın seçilmesi, iki vekil çıkmaması listenin eksikliği midir?

GÜLEN-  MHP'nin 7 Haziran ile 1 Kasım aday listesi arasında ki en önemli unsur Batı Kocaeli'nin listede temsil edilmesidir. Saffet SANCAKLI' nın birinci sırada olması ya da Lütfü TÜRKKAN' ın ikinci sırada olması MHP'nin iç dinamikleri açısından ayrı bir tartışma konusu olup, bu konunun seçim sonuçlarına blok etki ettiğinin söz konu olmadığını düşünmekteyim.

-Lütfü Türkkan, Avrupa’dan gelen oylar nedeniyle mebus olamadı, HDP adayı seçildi. Özellikle HDP adayının sizin vekilinizin yerine gitmesi manevi olarak etki yaptı mı size?

GÜLEN- 1 Kasım seçimlerine aday adayı olmamın en büyük etkeni bu konudur. Bu konuda kendimi sorumlu hissettiğim için aday oldum.

-MHP de sizce liderlik sorunu var mı?

GÜLEN- MHP' de liderlik sorunu kesinlikle yoktur. Lideri anlatamamak ve liderin programlarına yeterince müdahil olamamak problemi vardır. Lidere doğru anlatılan her husus karşılık bulacaktır. Liderin vatandaşla daha fazla iç içe olmaması gibi bir algının oluşturulmasında en büyük sorumluluk ,Türkiye geneli teşkilatlarımızındır. Buna en etkili örnek; Liderin Darıca İlçe Belediye Başkanlığı adaylığımı bizzati gelerek açıklamasıdır. Burada Kocaeli teşkilatımızın, ilçe teşkilatımızın ve şahsımın lidere kendimizi doğru ifade edebilmemizin sonucudur.

-Partinizde sık sık il teşkilatları görevden alınıyor. Bunun sebepleri sizce nelerdir, doğru buluyor musunuz?

GÜLEN-  Partimizde sık sık il teşkilatları görevden alınmıyor. Bir dönem belli teşkilatlar kapatıldı, bunun da parti içinde nedenleri vardı. Bu konuya yorum yapmak, bilmediğimiz bir konu hakkında fikir yürütmek gibi olur. MHP' de teşkilatlarda devamlılık esastır.

-Kocaeli il teşkilatını başarılı buluyor musunuz, başarılı ya da değilse açılımını yapabilir misiniz?

GÜLEN- Kocaeli teşkilatını ,özellikle ESG (Etkili Sandık Gönüllüsü) projesi ile ilgili başta il başkanımız Aydın ÜNLÜ olmak üzere tüm teşkilatlarımızı tebrik ediyorum.Fakat siyasette başarı ,oylarımızı arttırmakla ölçülendirilir.Geçen seçimlere baktığımızda bu seçimlerde oylarımız artmıştır fakat elbette ki yeterli değildir.

-İl başkanlığı için teklif alsanız  sorumluluk alır mısınız?

GÜLEN-  Partimden tevdi edilecek her türlü göreve, her ülkücünün olduğu gibi ben de tabii ki hazırım. Ben şuanda Milletvekili adayıyım. İl başkanlığı için teklif almamı gerektirecek bir durum söz konusu değildir. İl başkanı ve yönetimi başarılı bir şekilde görevlerinin başındadır.

-Kocaeli eski Milletvekili Meral Akşener’in  genel başkan adaylığı dillendiriliyor, sizin  bu yöndeki düşünceniz nedir

GÜLEN- Meral AKŞENER Türkiye de marka olmuş bir siyasetçidir. Partimizin de değerli bir üyesidir. Genel Başkanlık adaylığı düşüncesi her ferdin kendini bağlar. Şu anda MHP'nin herhangi bir büyük kurultay takvimi söz konusu değildir. Genel Başkanımız ve Liderimiz Dr Devlet BAHÇELİ' dir

-Aday olduğunuz dönemde çok ciddi maddi harcamalarınız, tanıtım harcamalarınız oldu. Seçimi de kazanamadınız.. Değdi mi, pişmanlığınız var mı?

GÜLEN- Hayatımda yaptıklarım için değil, yapamadıklarım için pişman olabilecek bir yapıya sahibim. Dolayısıyla adaylık sürecinde yaptığım bütün çalışmaları ve harcamaları şeref madalyam olarak ruhumda taşımaktayım.

-Ticari hayatınızda başarılı bir işadamısınız. Sizce başarının sırrı ve anahtarı nedir?

GÜLEN-  Başarının sırrı  inanmak, çalışmak, çalışma yaptığınız konu neyse ekibinizi ve muhataplarınızı; 'inandıklarınıza inandırmaktan' geçer.

-Arif Gülen nasıl bir aile reisidir, çocuklarınızla ilişkinizi öğrenebilir miyiz?

GÜLEN-  Allah herkesin yavrusunu, içinde de bizimkini bağışlasın. Çocuklarım yok, bir tane oğlum var. İlişkimiz arkadaş düzeyindedir. Benimle tartışır, benimle her şeyi paylaşabilir, milli ve manevi duyguları gelişmiş, vatana ve millete hayırlı bir evlat olması için elimizden geleni değerli eşimle birlikte yapmaktayız.

-Spor, sanat ve kültür etkinliğinin neresindesiniz, aktif olduğunuz dal hangisidir?

GÜLEN- Sporda uzun dönem profesyonel uzak doğu sporlarıyla ilgilendim. Futbol kulüplerine ve salon sporlarına başkanlık ve yöneticilikler yaptım. Sanat konusunda amatörce bağlama çalıp, biraz da bir şeyler mırıldanırım.  Kültür etkinliğine gelince yayınlanmış bir kitabım, aynı zamanda 'Türkiye Yazarlar Birliği' üyeliğim bulunmaktadır.

- Siyasetle iç içesiniz. sizce siyaset nasıl yapılmalı?

GÜLEN-  Siyaset ; Bence uzun ve ince bir yoldur, meşakkatli ve sabır isteyen, dürüstlükle ve net olmakla yapılması gereken bir vatan görevidir.

-Sevdiğiniz mesleği yaptığınızı söylemiştiniz. başka bir meslek düşündünüz mü?

GÜLEN- Elbette ki düşündüm. Hayalim subay ya da polis olmaktı.

-Mesleğinize dair unutamadığınız bir anınızı paylaşır mısınız?

GÜLEN- Mesleğime dair unutamadığım en önemli anım; Eşimle mesleğimi yaparken tanışmış olmaktır.

-Siyasi ve mesleki hedefleriniz nelerdir?

GÜLEN- İnsanların beklenti çıtalarını yükselttiğiniz de o çıtayı o seviye de tutmak siyasetin en zor tarafı olsa gerek.

-Neden özel güvenlik sektörünü tercih ettiniz?

GÜLEN-  Asker ya da polis olmadığım için.

-Ticaret ve siyasi hayatınız ailenizi nasıl etkiliyor?

GÜLEN- Ticari ve siyasi hayatım; ailemin beni az görmeleri ve onlara az zaman ayırıyor olmam anlamında olumsuz, inandığım dava uğrunda gösterdiğim çaba ve hırs anlamında da olumlu etki yaratmaktadır.

- Üniversitelerde seminer veriyorsunuz. Bu çalışmalardan bizi de bilgilendirir misiniz?

GÜLEN- Bulunduğum sektörde en'leri ve ilkleri olan bir yapıya sahibim. Bunun getirdiği başarı, yöneticilik, liderlik ve sıfırdan başlayıp bir noktaya gelme anlamında üniversiteli gençlerimize faydalı olma anlamında seminerlerimiz bir dönem yoğun olarak devam etmiştir.

-Demokrasi geleneği olarak parti içi önseçime bakışınız nasıldır, özelikle MHP’de atamalarla adaylar belirleniyor. Sizce atama mı önseçim mi?

GÜLEN-  Türkiye de ki seçim sisteminin, bana sorulacak olursa tercihli sisteme dönmesi milletin gerçek vekillerinin Ankara'ya gitmesi anlamında daha adil olacaktır. Şuanda ki sistemde halkın nezdinde değil, partilerin genel merkezi nezdinde lobinin kuvvetli olması maalesef esastır.

-Dergimiz okurlarına vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

GÜLEN-  Gölge Dergisi bölgemizde mizanpajıyla, içeriğiyle, örnek alınması gereken ve keyifle takip ettiğim bir dergidir. Bu dergiye mülakat vermek benim için ayrıcalıklı bir zevktir. Bu vesileyle okurlarınızın,  tüm Kocaeli halkının ve ülkemizin güzel insanlarının Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum, hayırlara vesile olmasını diliyorum.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑