parkinnn

Güncel

Önceki dönem 60 milletvekili ortak bir açıklama yaptı

Basına ve kamuoyuna yapılan ortak açıklamada şu görüşlere yer verdiler:

18 Kasım 2015 Saat: 15:19
Önceki dönem 60 milletvekili ortak bir açıklama yaptı
Önceki dönem 60 milletvekili ortak bir açıklama yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 22.23.24. dönem 60 milletvekili, imza toplayarak CHP’nin  Olağanüstü Kurultaya götürme isteğinin ve bir ayda iki kurultayın yapılmasını partiye  zarar vereceğini açıkladılar. 60 önceki dönem milletvekilleri, Ocak ayında yapılacak (normal) Olağan Kurultayın parti içindeki tüm partililerin desteğiyle demokrasi şölenine dönüştürülmesini, her delegenin özgürce demokratik hakkını kullanmasının sağlanması ortak arzuları olduğunu vurguladı.

“1 Kasım seçimlerinin ardından CHP'nin 22. 23. ve 24. Dönem Milletvekilleri olarak Türkiye'nin ve partimizin durumunu değerlendirmiş ve aşağıdaki sonuç bildirisini basına ve kamuoyuna açıklamaya karar vermiş bulunuyoruz.

Hepimizin bildiği gibi 7 Haziran seçimlerinde halkımız, AKP’nin 13 yıllık tek parti iktidarına son verdi. Ancak Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bütün özverili ve uzlaşmacı girişimlerine rağmen, ne yazık ki halkımızın arzu ettiği koalisyon hükümeti kurdurulamamıştır. Bunun üzerine yenilenen 1 Kasım seçimlerinde, halkımız CHP dışındaki diğer muhalefet partilerini cezalandırarak, adeta sandıkta bir tsunami yaşatmıştır. Buna rağmen CHP, azda olsa oyunu ve milletvekili sayısını arttırarak, bu tsunamiden etkilenmeyen tek partidir.

İKTİDAR İÇİN FIRSAT

Bu değerlendirmenin yapılacağı yeğane ortamında 1 Kasım seçimlerinden önce başlatılan ve halen süren CHP’nin 35. Olağan Kurultayı süreci olduğuna inanıyoruz. Biz aşağıda imzası bulunan ve CHP'yi şerefimizle, onurumuzla geçmişte TBMM'de temsil eden Milletvekilleri olarak, ‘Olağan Kurultayımızı’ Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar yürüyüşü için tarihi bir fırsat olarak görüyoruz.

YENİ VİZYON, YENİ VİTRİN

Onun için diyoruz ki 35. Olağan Kurultay, partimizdeki değişimin, dönüşümün, yenilenmenin hayata geçirildiği, yeni iktidara gidilecek kilometre taşlarının döşeneceği, birilerinin dışlandığı değil, herkesi kucaklayan bir CHP'nin ortaya konulacağı bir kurultay olmalıdır.

MUHALEFET GÖMLEĞİ DAR GELİYOR

Unutmayalım ki, muhalefet gömleği bize artık dar geliyor. CHP, artık iktidar olmak durumundadır. Bunu yaparken de, iktidar olmak için birileri gibi, gömlek değiştirmeyeceğiz. Beraber olacağız, birlikte olacağız, tek ses olacağız, Farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak göreceğiz, parti içi demokrasiden ödün vermeden Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız. Ne inancından, ne kılık kıyafetinden, ne etnik kimliğinden ötürü hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz.

İktidar olacağız ki, bu ülkeye barışı getireceğiz. İktidar olacağız ki, Türkiye’yi çağdaş uygarlığa taşımak nasıl olurmuş bir sosyal devlette, herkes görsün. İktidar olacağız ki, özgürlük, demokrasi, basın özgürlüğü nasıl olurmuş herkese göstereceğiz. Bunu yaparken partimiz içinden düşüncelerin özgürce dile getirilmesinden korkmayacağız.

Onun için, biz CHP'yi TBMM'de temsil etme şerefine ve onuruna ulaşmış aşağıda imzaları bulunan 22. 23. ve 24. Dönem Milletvekilleri olarak diyoruz ki,  gün kavga günü değildir. Gün, iç barışımızı sağlayarak, Atatürk'ün bize çiziği devrimcilik yolunda ilerleme günüdür. Gün, Laik, demokratik, sosyal hukuk devletini toplumun her bir yanına, her dokusuna götürme günüdür.

KURULTAY GÜNÜ

İmza toplayarak partimizi Olağanüstü Kurultaya götürme isteği ve bir ayda iki kurultayın yapılması partimize zarar verir.

Ocak ayında yapılacak (normal) Olağan Kurultayımızın parti içindeki tüm arkadaşlarımızın desteğiyle demokrasi şölenini Türkiye’ye yaşatmak ve her delegemizin özgürce demokratik hakkını kullanması hepimizin en büyük arzusudur.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑