parkinnn

Güncel

Petrol-İş’te kongre başladı

Petrol-İş Sendikası’nın genel merkez 27’nci Olağan Genel Kurulu başladı. Genel Sekreter ve Kocaeli eski Şube Başkanı Ali Ufuk Yaşar ve genel başkan Mustafa Öztaşkın’ın aday olduğu seçimlerde büyük coşku yaşanıyor

5 Eylül 2015 Saat: 10:44
Petrol-İş’te kongre başladı
Petrol-İş’te kongre başladı


Petrol-İş Sendikası’nın 27’inci Olağan Genel Kurulu sendikanın genel merkezinde gerçekleştirildi. Mevcut Genel Başkan Mustafa Öztaşkın ve Genel Sekreter Ali Ufuk Yaşar’ın yarıştığı seçimlerde 250 delege oy kullanma hakkına sahip. Genel kurulun yapıldığı ilk günde genel başkan adayları ve konuklar çalışma hayatı ile ilgili önemli mesajlar verildi. Genel kurulun ardından yarın yapılacak seçimlerde 5 yönetim kurulu, 3 denetim, 3 disiplin ve 14 Türk-İş delegesi seçilecek.

SENDİKALAR İLGİ GÖSTERDİ

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Deri-İş Sendikası Genel Başkanı Musa Servi, Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş, Türk-İş Marmara Bölge Temsilcisi Faduk Büyükkuçak, Harb-İş Genel Sekreteri Haldun Kurubacak, Tek Gıda-İş Mustafa Türker, İndustrialGenel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan, Retun See Genel Başkanı Goran Takiç, Genel Sekreteri Matya Povga, Tüm-Tis Genel Başkanı Kenan Özkan, Türk-İş Kocaeli Temsilcisi Adnan Uyar, Petrol-İş Kocaeli Şube Başkanı Salih Akduman ve çok sayıda davetli katıldı.

HERKESİN KAFASI BURADAN TEMİZ GİDECEK

Kongrenin açılış konuşmasını Genel Sekreter ve Genel Başkan adayı Ali Ufuk Yaşar yaptı. Türkiye’nin terör sorunun yanında yoksulluk sorunu olduğunu belirten Ali Ufuk Yaşar, “Asgari ücretin 1300 lira dahi olmadığı bir ülkede bunu görmeyenlere sesimizi duyuracağız. Kafalardaki sorulara cevap vereceğiz. Kafalarımız buradan temizlenerek gideceğiz. Biz dostuz ve birliğimiz. İşverenlere karşı doğru mücadeleyi vermeliyiz. Burada nasıl bir mücadele yürüteceğimizin kararını vereceğiz. Sadece oy verip gitmeyeceğiz. Delegasyonumuz doğal bir danışma kurulu olarak hareket etmesini istiyoruz.

AYRIŞMAYACAĞIZ

Petrol-İş eski Genel Başkanı Adnan Özcan, Divan Başkan Vekilliğine İzmir Şube Başkanı Abdulgani Gündoğdu, Ankara Şube Başkanı Şuaip Gül, Bandırma Şube Başkanı İsmail Kaya, Şirin Akay seçildi. Divan seçiminin ardından konuşan Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, salonda olan Petrol-İş ailesinin birlik olduğunu belirtti. Seçimin ardından birinin seçileceğini söyleyen Öztaşkın, “Bu salonda ocu ya da bucu yoktur. Herkes Petrol-İş Sendikasının üyesidir ve birlik içindedir. Birbirimizi ayrıştırmadan süreci bitireceğiz” dedi.

CİDDİ YAPISAL SORUNLARIMIZ VAR

Türkiye’nin gelişmesinin önündeki en büyük engelin Kürt sorunu olduğunu ifade eden Öztaşkın, barış için herkesin elindeki silahı bırakmasını istedi. Sendikal hayatın önündeki en büyük engelin örgütlenme özgürlüğü önündeki engeller olduğunu belirten Öztaşkın, “Türkiye’de artık işverenlerin korunmasını temel yasal konular haline getirildi. Sendikalar etkisiz, güvenilmeyen örgütler haline getirildi. Sendikalar tam bağımsız politika yapamıyor, işleyişleri tam demokratik değildir. Özelleştirmelere karşı doğru tavır koyulmadı. Sendikaların gelecek öngörüleri çok yetersizdir. Siyasette müdahil olamamaktadırlar. Çok ciddi yapısal sorunları vardır” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑