parkinnn

Güncel

Postacı geleneğini bitirdiler

Posta Dağıtıcıları Derneği Genel Başkanı Hüseyin Akkaya, artık adreslere müjdeli haber yerine icra tebligatı götürdükleri için insanların kendilerine ‘istenmeyen adam’ gözüyle baktığını söyledi.

21 Ekim 2015 Saat: 10:08
Postacı geleneğini bitirdiler
Postacı geleneğini bitirdiler

Postacı Dağıtıcıları Derneği Genel Başkanı Hüseyin Akkaya, Teknolojinin gelişmesiyle postacılık mesleğinin işlevinin değiştiğini belirterek, artık adreslere mektup yerine icra tebligatı götürdüklerini söyledi. Kendisinin de 30 yıldır postacılık mesleğini icra ettiğini hatırlatan Akkaya, artık çantalarında sadece icra tebligatı taşıdıkları için insanların kendilerine ‘istenmeyen adam’ gözüyle baktığını vurguladı. 

‘BİZE BAKIŞLARI DEĞİŞTİ’
Akkaya, ”Postacılar posta götürdükleri kişilerin üzüntü ve sevinçlerine ortak olurdu. Posta götürdüğümüz kişiler bizi aileden kabul ederlerdi. Ancak son zamanlarda postacıların işlevi biraz değişti. O eski tatlı ve samimi haberler artık kalmadı. Şimdi daha çok tebligat türü postalar götürdüğümüz için insanların bize bakışları değişti. İnsanlar artık bizlere sorun getiren adam olarak bakıyor” ifadelerini kullandı. 

‘MEKTUP GELENEĞİ KAYBOLMASIN’
Mektup ve tebrik kartı geleneğinin kaybolmasını istemediklerini belirten Hüseyin Akkaya, “Bizler o eski günler unutulsun istemiyoruz. Bunun için bayramlar gibi özel günlerde PTT A.Ş. olarak ücretsiz kartpostal dağıtıyoruz. İnsanlar eskide kalan bu güzellikleri hatırlasınlar ve birbirlerinden mektuplarda olan o samimiyetle haberdar olsunlar diye bu tür etkinliklerimiz oluyor” dedi.

'SAMİMİYET MAALESEF YOK’
Duygu yüklü mektupların yerini toplu SMS’lerin aldığını dile getiren Akkaya, “Mektubun en büyük özelliği, yazanla okuyan arasında samimi bir ilişki oluşturmasıydı. Mektubu okuyan kişi gözünde söylenenleri canlandırıyordu” dedi. Sanal mesajların gerçek samimiyeti yansıtmadığını dile getiren Akkaya, “Şimdilerde insanlar birbirleriyle mesajlaşırken bir mesaj yazıyor ve toplu olarak herkese gönderiyor. Dolayısıyla bu tür mesajlarda mektuplardaki ‘sayın abim’, ‘sevgili kardeşim’, ‘canım annem’ ifadeleriyle başlayan samimiyet maalesef yok” dedi.  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑