parkinnn

Güncel

SCADA ve ALO 185’i denetledi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İSU’nun ülkemize örnek olan SCADA Sistemini ve ALO185 merkezini denetledi.

20 Ekim 2015 Saat: 14:01
SCADA ve ALO 185’i denetledi
SCADA ve ALO 185’i denetledi

Büyük yatırımlarla ve gerçekleştirdiği hizmetlerle Kocaeli’de bir değişimi gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, teknolojik altyapıda ki çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Kullandığı yazılımlarla teknolojiyi kullanmada etkin projeler üreten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU, Türkiye’de belediyecilikte rol model olmaya devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu SCADA merkezi ve ALO 185 arıza ihbar hattı incelemesinde, “Teknolojiyi yakından takip ediyoruz. Vatandaşımızın hizmetini kaliteli ve hızlı yapabilmek için bu yapılanma gereklidir. Aynı zamanda kaynaklarımızı ve zamanı verimli kullanmanın da anahtarıdır” açıklamasını yaptı.

ÇEVREMİZ BİZE EMANET

İSU Genel Müdürlüğünde SCADA ve ALO185 sistemlerini denetleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Müdür İlhan Bayram’dan bilgi aldı. Bayram, “Kocaeli’de atıksu, yağmur suyu terfi merkezleri, arıtma tesisi ve sanayi tesislerinin ana kolektörlere bağlantı noktalarının izlenmesi ve SCADA merkezinden kontrol edilmesi amacıyla kurulan sistem Türkiye’de ilk defa İSU’da geliştirilmiştir. Bu proje kapsamında 42 adet atıksu terfi merkezi, 16 adet atıksu arıtma tesisi, 25 adet sanayinin ana kollektör bağlantı noktaları, 33 adet noktada ana kolletör hatlarının doluluk oranını bu sistem sayesinde anlık takip edilebilmektedir. Bu merkezde sanayi tesislerinin çıkışlarında olan kimyasal parametre değerleri de SCADA merkezi tarafından kayıt altına alınarak sürekli takibi sağlanmaktadır” dedi. Başkan Karaosmanoğlu bu teknolojik altyapı hakkında “Kentimizin çevresiyle, havasıyla ve toprağı ile temiz olması için elimizde ki tüm imkanlarla çalışıyoruz. Projelendirdiğimiz ve hizmet veren örnek tesislerimiz bu amaç için kurulmuştur. Bu çevre bize emanet ve onu korumak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız” şeklinde konuştu.

ALO185 MERKEZİNDE ÇAĞRIYA BAKTI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ALO185 arıza ihbar merkezini de inceleyerek çalışanlardan bilgi aldı. Başkan Karaosmanoğlu gelen bir çağrıya da cevap vererek, vatandaşla bire bir ilgilendi. Aboneler ve vatandaşların haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren servisi arayarak su arızaları, kanal arızaları, su kirliliği, kaçak su kullanımı, çevre kirliliği ve arızalardan kaynaklanan fiziki su kaçakları hakkında ihbarda bulunabiliyorlar. Ayrıca, Alo 185'i arayan vatandaşlar fatura borç bilgisi öğrenme ve eski borç bilgisi sorgulama hizmetlerinden de yararlanabiliyorlar. Bununla birlikte 2015 yılı 9 aylık ALO 185 merkezine 347.429 adet çağrı ulaştı. Bilgi alma amaçlı yapılan aramaların sayısı 154.092 adet olurken, yanlış ihbarların sayısı da 27.801 adet olarak gerçekleşti. Vatandaşların hatalı ve diğer farklı konularda da arama yapmasının yanı sıra ALO 185’e gelen ihbarlardan gelen arıza talepleri de hızlı bir şekilde yapılması için sahada ki ekipler yoğun ve hızlı bir biçimde çalışıyor. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑