parkinnn

Güncel

Sertif Gökçe çok sert konuştu

15 genç avukatın yemin töreninde konuşan Baro Başkanı Sertif Gökçe, son yıllarda siyasal iktidarın yargı kararlarını uygulamadığını, toplumun vicdanını tatmin etmeyen kararlar alınmasına neden olduğunu ve hukuk devleti ilkesinin rafa

7 Ekim 2015 Saat: 17:48
Sertif Gökçe çok sert konuştu
Sertif Gökçe çok sert konuştu

Kocaeli Barosu tarafından KOTO Meclis salonunda gerçekleştirilen yemin töreni ile 15 genç avukat ruhsatnamelerini alarak mesleklerine ilk adımı attı. Yapılan yemin töreni ile 1205 olan Baro’nun üye sayısı 1220 oldu. Yapılan yemin töreninde, Betül Denizeri, Engin Kolat, Emine Cengiz, Merve Özyılmaz, Selim Ordu, Hatice Nihan Uslu, Sümeyye Temizel, Pınar Sevici, Ali Ata, Berna Güner, Enes Arda, Orkun Utkubaş, Osman Can Ayaz, Ayşen Demir Aka, Pınar Cidem yemin ederek ruhsatnamelerini aldı.

DEMOKRASİYE DİKKAT ÇEKTİ

Yemin töreninden önce konuşan Baro Başkanı Sertif Gökçe, insanlığın ve çağdaş toplumların ulaştığı en ideal sistemin çoğulcu ve katılımcı demokrasi olduğunu belirtti. Çoğulcu ve katılımcı demokraside hukukun üstülüğünün egemen olduğu, insan hak ve özgürlüklerine dayanan hukuk devleti ile taçlanmadığında yaşamayacağını söyleyen Gökçe, “Bu bağlamda demokrasi, halkın zorbalıktan korumak ve özgürleştirmek için siyasi iktidarı kuvvetler ayrılığı ilmesi ile sınırlamayı ve denetlemeyi temin eder” dedi.

YARGIYA GÜVEN SARSILDI

Tarihin siyasal iktidarların hiçbirinin yargıya karşı saygılı, ölçülü, mesafeli ve duyarlı olmadığını gösterdiğini belirten Gökçe, “Son yıllarda parlamenter sistemdeki kuvvetler ayrılığı dengesi sürekli yargı aleyhine değiştirilmekte, hukuk devleti ilkesi adeta rafa kaldırılmış durumdadır. Bu süreçte kamuoyunca bilinen ve takip edilen birçok davada verilen kararlar, toplumun vicdanın tatmin etmemiştir. Bu kararlar tartışma yaratmış, hukuki olmaktan çok siyasi olarak değerlendirildi. Yargıya olan güveni ciddi manada sarstı” dedi.

HUKUK KARARLARI UYGULANMIYOR

Cumhuriyet tarihinde yargı organlarının birçok yanlış veya hatalı kararlar olduğunu ancak yargı kararlarının hiç uygulanmadığı bir dönem olmadığına dikkat çeken Gökçe, “Hukuk devleti, hukuk kurallarının herkesi ve her kurumu bağladığını tanımlar. Son yıllarda özellikle İdare Mahkemeleri, Danıştay kararları idare tarafından uygulanmamaktadır. Bu da hukuk devleti ilkesini ortadan kaldırır duruma getirmiş, bireylerin hukuka karşı bakış açısını değiştirmiştir. Anayasa’da alınan mahkeme kararlarının uygulanması ve alınan kararların hiçbir suretle değişmeyeceği açıkça ortaya koyulmuştur” dedi.

UMUDUMUZU YİTİRMEDİK

Yaşanan tüm olumsuzluklara karşı umutlarını yitirmediklerini söyleyen Gökçe, “Bizler, hukukçular, barolar, gençler ve bugün burada yemin edecek genç meslektaşlar, yani hepimiz hukuk devletinin tam anlamı ile yerleşmesi için, demokrasi için, üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü için çalışacağız. Bunun için her zeminde mücadele ettiğimiz gibi bundan sonrada mücadele edeceğimize söz veriyoruz” dedi. Konuşmasında Gökçe, genç avukatlara da tavsiyelerde bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑