parkinnn

Güncel

TOBB’a Avrupa’da tarihi görev

Kocaeli Ticaret Odası ile birlikte Türkiye’de 365 oda ve borsanın üst kuruluşu olan TOBB, Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği’nde (EUROCHAMBRES) oybirliği ile ‘Daimi Başkan Vekilliği’ne’ seçildi. Bu kararın tarihi bir anlamı ol

21 Ekim 2015 Saat: 12:38
TOBB’a Avrupa’da tarihi görev
TOBB’a Avrupa’da tarihi görev
Daha önce Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve Polonya'nın sahip olduğu, büyük üyeler başkan yardımcılığı koltuğunun 2016 yılından itibaren Türkiye'ye de verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Devrim niteliğindeki bu karar AB üyesi olmayan bir ülkenin bu alanda elde ettiği en büyük başarı olarak gösteriliyor. 

ÖZDAĞ: ÇOK GURURLUYUZ 
Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, TOBB’un EUROCHAMBRES’ta bu konuma seçilmesinin ülke adına tarihi bir anlamı bulunduğunu söyleyerek, “EUROCHAMBRES ilk kez Avrupa Birliği üyesi olmayan bir ülkeyi, AB üyesi büyük ülkelerle aynı statüye getirdi. EUROCHAMBRES’ın aldığı bu karar, Türkiye’nin, Avrupa ekonomisiyle bütünleşme çabalarının kurumsal düzeyde en somut ve tarihi başarısı. Ülkemiz ve Türk iş dünyası adına çok gururluyuz. Kocaeli Ticaret Odası olarak başta Birlik Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere emeği geçen herkese bu gururu bizlere yaşattıkları için teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑