parkinnn

Güncel

TOKİ’nin Dilovası'nda yaptıracağı 915 Konut’un temeli törenle atıldı.

TOKİ tarafından Dilovası Köseler Mahallesi’ne yapılacak olan 915 konut ve sosyal tesislerin temel atma töreni Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla yapıldı.

19 Ekim 2015 Saat: 16:32
TOKİ’nin Dilovası'nda yaptıracağı 915 Konut’un temeli törenle atıldı.
TOKİ’nin Dilovası'nda yaptıracağı 915 Konut’un temeli törenle atıldı.

Dilovası Köseler Mahallesi’ne bu gün temeli atılarak yapımına başlanan  ve  içerisinde 1 ticaret merkezi, 2 sosyal tesis, 1 mescit, 1 kapalı otopark ve 6 dükkânın yer alacağı 915 konutun 1.etabının temeli bugün atıldı.

Temel atma törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, AK Parti  Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar,  AK Parti  Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İlçe Başkanı Osman Akbulut, ve çok sayıda davetli huzurunda törenle atıldı.

Törende ilk olarak Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar bir konuşma yaptı. Başkan Ali Toltar, “Halkımıza verdiğimiz vaatleri birer birer yerine getiriyoruz. Bu gün burada temelini atarak yapımına başlanacak olan 915 konut ile insanlarımızın modern ev ihtiyacını karşılayacağız. Modern ve kaliteli inşaatlarla burası bir yaşam merkezi haline gelecek. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dilovası devamlı gelişen ve büyüyen bir ilçedir. Bu gelişim ve  değişime en büyük katkıyı sağlayan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanım Sayın Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Bey ve Bölge Milletvekillerimizin özel gayretleri ve çalışmaları ile hizmetlerden dolayı şahsım ve İlçe sakinleri adına teşekkür ve şükranlarımı sunarım” dedi.

 

Dilovası Kaymakam Hulusi Şahin yaptığı konuşmada şöyle dedi “Ülkemizde hızlı bir kentleşme ve nüfus artışı var. Geleceğe umutla bakıyoruz. Çevremizi koruyarak ve sanayileşmeyi de çevreye duyarlı bir biçimde olmasını istiyoruz. Bu proje ile konut kültürü oluşmasını sağlayacak. TOKİ bir şehir kültürü oluşturacaktır. Bu güzel yerde TOKİ önemli bir projeyi hayata geçiyor. Burada Gebze’deki Mutlukent’i görüyorum” diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise konuşmasında , “Hizmet anlayışımı insanı yaşatmak üzerine kurulmuş. Bu proje ile bu sağlıklı yaşamı en güzel şekilde temin edeceğiz. Burada ikamet edenler işlerine bisiklete  binerek gidecek. Dilderesi’nde de 2017 yılında balık tutacağız. Sanayicilerle birlikte Eynerce Kavşağı’nı yapıyoruz. 206 yılı sonuna kadar doğalgazı da yapacağız. Bu yaşam alanının hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

TOKİ Başkanı Ergün Turan TOKİ’nin Dilovası’na kazındıracağı konutlarla çok önemli bir boşluğu kapatacağını söyleyerek şöyle dedi, “915 konut ile vatandaşlarımız daha iyi bir yaşam yaşayacak. 2023 yılına kadar 1 milyon konut hedefimiz vardı. Ancak başbakanın yeni verdiği hedefe göre 1 milyon 200 bine çıkardı. Alt ve orta gelir grubuna ait konutlar yapıyoruz. Bu 1 milyon 200 bin konutta emeklilere yüzde 25 pay ayırıyoruz. 2016 yılında 60 ile 70 bin konut yapma hedefimiz var. Kocaeli’nde TOKİ bugüne kadar 16 bin konut yaptık.  Bu gün temelini attığımız 915 konut ve sosyal tesislerin bölgemizdeki  modern konut açığını önemli bir bölümünü kapatacağını söyledi.

 

Törende bir konuşma yapan Bilim-Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Modern bir Dilovası’nı inşa edece bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Daha modern bir Dilovası için adım atıyoruz. AK Parti iktidar geldiğinde Dilovası asayişten çevre kirliliğine kadar bir çok sorunla anılır halde iken bu gün Kocaeli’nin en çok hizmet alan ilçesi olmuştur” dedi. 

 Bakan Işık daha sonra şöyle devam etti “ Kocaeli Büyükşehir olduktan sonra Dilovası’nın kaderi değişti. Dilovası’nın alt yapısı baştan sona yenilendi. Eğitimde altyapısı en güçlü Dilovası olunuldu. Dilovası’ndaki çocukların iyi bir eğitim alması için zorunlu hizmet bölgesi  hale getirdik. Dilovası Devlet Hastanesini yaparak sağlık problemi konusunda çözüm için bir hastane kazandırdık. Farabi’yi araştırma hastanesine dönüştürünce Dilovası Hastanesi ile sürekli işbirliği içerisinde olacak. Eynerce Kavşağı’nı en kısa sürede bitireceğiz. Dilovası’na giriş ve çıkış projesini ihale ettik. Dilovası’na Körfez Geçiş Köprüsü ve Bilişim Vadisi ile anılacak. Çevre konusunda ise daha büyük bir hassasiyet üzerinde duruyoruz. Dilovası artık güzelliklerle anılması için gayret gösteriyoruz. 915 konut alt ve orta gelire hitap edecek” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑