parkinnn

Güncel

Topçular Mahalle Konağı’nın temeli atıldı

İzmit Belediyesi tarafından Topçular Mahallesi’ne yapılacak olan kentin en büyük mahalle konağı olma özelliği taşıyan ve yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olan konağın temelleri atıldı

21 Ekim 2015 Saat: 11:35
Topçular Mahalle Konağı’nın temeli atıldı
Topçular Mahalle Konağı’nın temeli atıldı

Uzun yıllar imar sorunları nedeniyle yapımına bir türlü başlanamayan ve İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın çabalarıyla büyük yatırımların yapıldığı Topçular Mahallesi’ne kentin en büyük mahalle konağı olma özelliği taşıyan konağın temelleri atıldı. İnşaat bedeli 798 bin 961 TL’ye mal olan konağın yapımını Akyapı Mühendislik İnşaat üstlendi. Yapımı 180 gün sürecek olan konağın maliyetine yer parası da eklenince konağın maliyeti 1 milyon TL’ye mal oldu. Konağın temel atma törenine AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Zeybek, AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Cemil Yaman, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, Topçular Mahalle Muhtarı Naz Hanım Yazar, Muhtarlar Derneği Başkanı Vedat Yoldaş ve mahalle sakinleri katıldı. Temel üzerinde kesilen kurban ile konağın ilk temeli Başkan Doğan tarafından atıldı.

 

KONAK İÇERİSİNDE YOK YOK
Toplam inşaat alanı yaklaşık 600 metre kare ve 3 kattan oluşacak olan konakta; bodrum kat, zemin kat ve 1 normal kat bulunacak. Konak içerisinde çok amaçlı salon(taziye, düğün, toplantı vs. cemiyetler için uygun bir salon), muhtarlık, mescit, emekli salonu, kadınlar ve gençler için sosyal alan, kafeterya ve bay/bayan ve engelli vatandaşlar için wc bulunacak.

 

TOPÇULAR ÖNCELİKLİ OLDU
Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Neczat Doğan, “Mahallerimizde 20’den fazla konağımızı hizmete açtık. Fakat Topçularda konak sorununu bir türlü çözememiştik. Halkımız bu işe aşkla sarıldı ve Topçular konağına kavuştu. Hiçbir belediye başkanı Topçularda son 10 yılda yapılan hizmeti yapamadı. ‘Varoşlar’ diye tabir edilen Topçular bizim yönetimimizde hep hizmette öncelikli mahalle oldu. Bu yüzden Topçular’a şehrin en büyük konağını inşa ediyoruz.

 

VERDİĞİNİZ OY İLE İYİ GÖRÜN
Topçular insanımız her şeyin en iyisine layık. Konağımızın maliyeti 1 milyon TL’nin üstünde. Bizlere zarar vermek isteyen kesimler ‘paraları nereden buluyorlar’ diyor. Bizde bu istikrar sürdüğü sürece bu paralar bitmeyecektir. Bu hizmet cumhurbaşkanından belediye başkanına kadar başarılı bir ekip işidir. Bu ülke hepimizin. Bu ülkede oyunlar oynanarak birlik beraberliği bozmak isteyenler başarılı olamayacaktır. Verdiğiniz ve vereceğiniz oylar ile neye, kime hizmet ettiğinizi iyi görün. Konağımız hepimize hayıtlı olsun” ifadelerine yer verdi. Konuşmanın ardından Necati Bey Cami imamı Mustafa Kanbur’un yaptığı dua ile konağın temelleri atıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑