parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Hamza Şayir niçin coronaya yakalandı?

14 Aralık 2020 Saat: 20:25

Geçtiğimiz günler corona belasına yakalanıp , 14 günlük karantinadan sonra sağlığına kavuşan ve iş başı yapan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, bölgemizde bu illete yakalanan ilk ve şimdilik tek şehremin oldu.
Temennimiz, diğer belediye başkanlarının o virüse kesinlikle yakalanamaması yönünde. Allah, her bir vatandaşımızı muhafaza etsin, hasta olanlara da tez zamanda şifa versin.
Peki, Hamza Şayir neden ve niçin virüse yakalandı?
Niçin yakalandı bilemem, o takdir-i illahi. Ancak neden yakalandığını ben de bilirim, sizde.
Çünkü Hamza Şayir, yerinde oturamayan bir belediye başkanı... Şartlar ne ve nasıl olursa olsun sahada, halkın içinde, hizmetin başında bir başkan. Hatırlayın ; ev ev gezip ''patates çuvalı'' dağıtan da o, kapı kapı dolaşıp gıda kolisi bırakan da.
Dilovası'nda kaç hane varsa, çalmadık kapı bırakmayan da o, parti ayrımı yapmadan, her bir ihtiyaç sahibine el uzatan da o...
İlçede eğitim için kendini paralayan, binlerce öğrenciye tablet başta olmak üzere madi destek veren de Başkan Şayir, kenti için kendini feda eden de.
Sırtında patates çuvallarıyla sokak sokak gezen, maskeden dezenfekteye ev ev bırakan, onca derdin içinde makam kapısını sonuna kadar açık tutan, ''Dilovası'na daha başka ve daha çok ne yaparım'' diye kafa yormaktan evini değil de, Dilovası ile Ankara'yı su yoluna çeviren de o.
Bilmeyenler için özel bir not yansıtayım.... Gecenin 03'ünde başkan yardımcısını arayıp ''Diliskelesi'nde Vahdet Amca'nın evine maske bıraktınız mi?'' diye soran yine o...
Çocukla çocuk olan, büyükle dert dinleyen, düğünde halay çekip cenazede ağlayan, bacası tütmeyeni görünce detlenen, rüyasında bile Dilovası'na proje geliştiren o...
Aslında Hamza Şayir'in çalışmaları ve ilçeye kazandırdıklarıyla ilgili gördüğüm, şahit olduğum, duyduğum hizmetleriyle alakalı yazacak ve '' Bu adam çok koşuyor'' başlığını koyacaktım. Konu nereden nereye geldi... Hamza Şayir'in virüse niçin yakalandığına.
Sizce Şayir , niçin virüse yakalandı?
Ailesini, çoluk çocuğunu, kendisini, canını, cananını, geleceğini hiçe sayarak, sadece Dilovası halkının geleceğini düşünerek, ilçesine hizmet kazandırmak uğruna hayatını feda ederek çalıştığından değil mi?
Onca sıkı tedbirlerine rağmen, maske-masafe, hijyene uymasına karşın Hamza Şayir halkı için sağlığını farkında olmadan hiçe saymışsa, bu insana sımsıkı sarılıp, her daim sahiplenmek gerekmez mi?
Zira böyle insanlar otuz yılda bir geliyor Dilovası'na.... Otuz yıl önceki Ercan Dalkılıç'tı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑