parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Merkez Prime Hastanesi

8 Haziran 2020 Saat: 14:38

Koronavirüs, ekonomik kriz, işsiz kalanlar diye hayıflanmayın, moralinizi bozmayın, canınızı sıkmayın . O kadar da kötü ve önü karanlık günler yaşamıyoruz. Ülkemizde güzel şeylerde oluyor. Bölgemizde takdir edilecek yatırımlarda bulunuyor. ''İyi görmek için iyi bakmak'' yetmiyor, iyi olanı takdir etmek, alkışlamakta gerekiyor.
Bu anlamda size bir örnek vereceğim. Koronalı günleri yaşarken sağlık sektöründe yapılan her bir yenilik ve her bir atılan bir adım, aslında takdire şayandır. Bırakın işin devasa maddi boyutunu, ayrıca cesarettir, yürek işidir.
Evet, Koronalı günler yaşıyoruz. Bir an önce bu illetten kurtulmayı çok istiyoruz. Bunları temenni ederken bizi mutlu eden en önemli yükselişlerden birisi de, sağlıkta yapılan muntazam yatırımlar ve çıtayı yükselten atılımlardır. Tam da günümüz ihtiyacına uygun hamlelerdir sağlıkta yatırımlar. Devletin hızla tamamladığı pandemi hastaneleri malum, bir de özel hastaneler var. Sağlığımızın merkezi olan hastaneler.
Örneğin ; Gebze Özel Merkez Hastanesi'nin amiral gemisi olacak olan Merkez Prime.
Mutlukent'te bulunan ve bir kaç gün sonra hasta kabulüne başlayacak olan Merkez Prime'yi geçtiğimiz gün ziyaret ettim. Hastaneyi bölgemize kazandıran Dr. Hakan Höbek 'ten hastane hakkında bilgiler aldım. Uzun uzun inceledim, gezdim hastanenin her bir karesini.
İşin doğrusu şu; Böylesi bir hastanenin Gebze'ye kazandırılması ilçemiz için bir şanstır. Muhteşem, harika bir yapı. Son model tıbbi cihazlarla donatılmış, her bir ayrıntının günlerce üzerinde çalışılmış, hiç bir detaydan ve yatırımdan kaçınılmamış bir şahseser. 50 milyon Euro az para değil, korkunç para. Ve Dr. Hakan Höbek, uluslararası kredilerle bu hastaneyi Gebze'ye kazandırmayı başarmış.
Merkez Prime kapılarını açtığı günden itibaren asıl sahibi aslında Gebzeliler olacak. Büyük bir milli servet, ulusal yatırım, gurur kaynağı bir hastane var artık Gebze'de. Yurtdışı hastalara da hizmet verecek olan bir hastane.
27 bin metre kapalı alanda yok yok. 60 poliklinik, çocuklara özel servisler, diş ünitesi , 7 tam teçhizatlı ameliyathane, helikopter pisti, restoran, cafe, mescit..Var da var.
Merkez Prime'yi gezerken iki şeyden etkilendim. Birisi görev yapacak olan doktorların tamamına yakınının konularında uzman ve Prof. ünvalı olmaları.
İkincisi de, kadınlara özel ameliyathane olması. Evet , heşeyi ayrıntıyla düşünen Dr. Hakan Höbek ve ekibi , bu yönde gelen talepleri dikkate alarak kadınlar için özel ameliyathane oluşturmuşlar. Bunu kimileri ilk bakışta cinsiyet ayrımcılığı olarak algılayabilir belki, lakin şartlar, talepler ne gerektiriyorsa gerçekleştirmekte gerekir. İşte Höbek'te böyle yapmış.
''Ben erkek doktorda muayene olmam, beni erkek doktor ameliyat etmesin, hemşir değil hemşire istiyorum.'' diye düşünenlere özel bir hizmet, günümüzün getirdiği zarurriyet. Ve de son derece doğru, mantıklı bir karar.
Velhasıl bir Gebzeli olarak , bölgemde böylesi bir hastanenin bulunmasından gurur duyuyorum. Çünkü o hastanenin gerçek sahipleri bizleriz. Dr. Höbek artık sadece kağıt üzerinde patron, asıl patronlar Gebzelilerdir.
Hayırlı olsun Merkez Prime.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑