parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Yaman'ın önlenemez yükselişi

22 Kasım 2015 Saat: 16:05

Hiç şüphe yok ki , 1 Kasım seçimlerin en dikkat çeken ismi o idi.  Zira bıçak sırtında bir sıralamada yer alıyordu. Partisinin, yani AK Parti’nin Kocaeli listesinde yedinci sırada yer bulmuş, ona rağmen bütün gözler o’nun üzerindeydi.

Listenin en genç ismiydi. Siyasi deneyime ve  teşkilat terbiyesine sahipti. Yerel yönetimde deneyimliydi. Çok ama çok sevilen bir siyasetçi, bir o kadar da yakışıklı ve karizmaydı.

1 Kasım’da sandıklar açıldığında beklide o’nun isminin yedinci sırada olması, AK Parti’nin  bir dönem aradan sonra yeniden Kocaeli’nde yedi  Milletvekili çıkarmasına neden oluyordu.

O, Kocaeli genelinde  düzenlenen tüm anketlerde ‘en çok tanınan siyasetçi’ sıralamasında sürekli ikinci sırada çıkıyordu. Sadece Dilovası, Gebze bölgesi değil; Gölcük’ten Başiskele’ye, Körfez’den Kartepe’ye her ilçede tanınan ve sevilen bir siyasetçiydi. Bu yüzden anketlerin efendisi olmuş, yılların deneyimli isimlerini  gerilerde bırakıyordu. 1 Kasım’da mebus seçilmesinin etkilerinden biri de buydu.

Evet, Cemil Yaman’dan bahsediyorum.

Aslında Yaman’ı  uzun uzun anlatmaya gerek yok. Dedik ya ‘en çok tanınan’ siyasetçi diye.  Asıl dikkat çekmek istediğimiz o’nun  önlenemez yükselişi.

Bunu anlamak için biraz gerilere gitmek yeterli olacak.

1970 yılında Ağrı’nın Hamur ilçesinde dünyaya gelen Cemil Yaman, 1975 yılında ailesiyle beraber Dilovası ‘na  yerleşti. Eğitimine burada tamamladı. Ailesinin ‘kara yağız’ delikanlısı Yaman, ihlaslı yaşam çizgisiyle her daim dikkat çekti.

Çevresinin takdirini kazanan Cemil Yaman, kısa sürede siyaset edenlerinde ilgisini çekmeyi başarmıştı. Fazilet Partisi ile siyaset hayatına atıldı ve Dilovası Belde Teşkilatı Siyasi İşler Başkanlığı görevinde yer aldı.

 1999 yılında ise Gebze Belediyesi’nde Kültür ve Sosyal İşler Koordinatörü olarak görevlendirildi. Yaman’ın önlenemez yükselişinin dönüm noktası ise  2001 yılında Fazilet Partisi’nin kapatılmasıyla Ak Parti ile yoluna devam etmesi oldu. Bu kez AK Parti’ni  Dilovası Belde Teşkilatlanma ve Partinin Kurucu Siyasi İşler Başkanlığı görevlerini üstlendi.

Siyasetteki başarılı grafiği , liderlik vasıfları, gençliğin verdiği dinamizm ve yetenekleri, o’nu Dilovası’nda zirveye taşıdı.

İlçe halkıyla kurduğu gönül bağı ve sevilmişlik; Yaman’ı 2009 yılında önce AK Parti Dilovası Belediye Başkan Adayı, ardından da Belediye Başkanı yaptı. Belediye Başkanlığı süresinde Dilovası’na çok önemli hizmetler kazandırdı. İlçenin en büyük ihtiyaçlarından biri olan Devlet Hastanesi Cemil Yaman’ın  kazandırdığı eserlerinden sadece biri olarak tarihe geçti. Çevreye büyük önem verdi. İsmi kısa sürede Kocaeli geneline yayıldı. AK Parti teşkilatları zaten ismini çok iyi tanıyordu ama, her kesimin tanınmasına icraatları neden oldu.

İşte bu yüzdendir ki, bıçak sırtında girdiği yedinci sıradan TBMM’ne gitti.

‘Peki bunun temelinde ne var?’ diye sorulursa cevabını Cemil Yaman’ın şu sözlerinden çıkarmak doğru olur.. Seçimlerin hemen sonrasında katıldığı bir kahvaltıda konuşan Yaman, ‘’Ayakkabılarını boyadığım amcalar beni Milletvekili yaptı’’ diyordu.

Bugün dört çocuk babası olan  Cemil Yaman’ın çocukluğu da çok çetin geçmişti. Bir yandan okuyor, diğer yandan ayakkabı boyacılığı yapıyordu. Kah eğitimine devam ediyor, kah okul masraflarını çıkarmak, ailesine yük olmamak için simit satıyordu.

İşte Cemil Yaman’ın önlenemez yükselişinin temelinde bu vardı; Hayatı ve insanları tanımak, herkesin gönlünde taht kurmak. İnanmak ve kazanmak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑