parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Zinnur Başkan ve Atatürk

10 Kasım 2020 Saat: 00:21

10 Kasımlar sizler için ne anımsatır bilemem. Düşüncenize saygı duyarım. Benim için 10 Kasım yoktan varoluşun, diriliş ve şahlanışın başlangıçıdır. 10 Kasım sadece bir faninin ebediyete intikali değil, o'nun geride bıraktığı bir nesilin dünyaya başkaldırısıdır, bağımsızlığıdır.
10 Kasım, bir ölüm günü değildir.
10 Kasım, Atatürk'ün gözlerini istirahata çektiği gün de değildir.
10 Kasım, O'nun şahlanış ve mücadelesinde açtığı yolda yürüyen ve ilelebet var olacak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin önlenemez yükselişinin başlangıcıdır. O nedenle 10 Kasımlar benim için yas değil, yaşama başlangıcıdır. 10 Kasım benim için çok farklıdır, anlamlıdır...
Mesela ; Atatürk'le aramda 1 yaş var. Adam o yaşına koca bir devleti, bağımsızlığı , milleti, misak-i milli sınırlarını, sanayiyi, yoktan varoluşu sığdırdı. Ben ise küçücük bir ofisi, gazeteyi, dergiyi, üç kişilik haneyi sığdıramadım yaşıma.
İşte Atatürk bu...
Bugün 10 Kasım... Faninin ahirete intikal ettiği gün.
Ağlamıyorum, gözlerim yaşarmıyor, yas tutmuyorum... Aksine övünüyorum, gurur duyuyorum, iyi ki ''izindeyim '' diyorum. Ama özlüyorum, arıyorum, hissediyorum ve kızıyorum kendime yokluğundan uzak olduğum için.
Elimden de bir şey gelmiyor, sevmekten başka...
Lakin elinden gelenlere seslenmekte boynumun borcu.. Mesela ; Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'e seslenmek de görevim... Aha şimdi sesleniyorum, öneriyorum, hatırlatıyorum Zinnur Başkan'a...
Bugün 10 Kasım...
Allah zeval vermezse, sağlığına ziyan gelmezse seneye 10 Kasım'da da, sen yine başkansın Gebze'de. Gel tarihe şahitlik et. Güzelim Gebze'de bir iz bırak, adını yazdır duvarlara. Örneğin Gebze istasyon garına, metro garına.
Atatürk'ün Gebze'ye geldiği , mola verdiği gün var hani. Bilmem bilir misin.? Bilmiyorsan ben hatırlatmış olayım... Atatürk Gebze'ye ayak bastı Zinnur Başkan.
Hani senin oturduğun o koltuk var ya, sana asıl o koltuğu bahşeden Atatürk... He işte , o Atatürk , Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1922 yılında İzmit’e yaptığı seyahat öncesinde başkomutanlık treni ile Gebze istasyonunda mola vermişti. Yanında Halide Edip Adıvar ve yaveri Cevat Abbas birlikte Gebze'de yemek yemiş, su içmişlerdi.


Zinnur Başkan, sana önerim şu; Bugün 10 Kasım. Gel bir erdemlik yap, gel bir vefa göster, gel bir şehreminlik sergile, gel bu şehrin garına ismini yazdır. Atatürk'ün o günkü Gebze fotoğrafları mevcut arşivlerde. Büyüt birini, metronun giriş çıkışına, ya da uygun göreceğiniz bir yerine kocaman kocaman yapıştır duvara, ışıklı olsun, albenisi olsun.

Altına da yazdır Helvetika Bold karakerle .'' Atatürk'ün Gebze'ye gelişi, 1922. Panoramik fotoğraflar Zinnür Büyükgöz Başkanlığında'' yapılmıştır.
Gelen görsün , giden görsün. Yeni nesil de sana dua etsin.
Gebze için daha ne diyeyim sana Zinnur başkan.?

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑