parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

31 Mart yolunda gençler.!

16 Şubat 2024 Saat: 15:20

Tek satırla ifade edecek olursak, 31 Mart yerel seçimleri ; Siyaset edenlerle, siyasete razı olanların buluşacağı gün olacak.  Bir nev-i hesap sorma buluşması.

Seçmen hesap soracak, aday hesap verecek. Kimi ektiğini biçecek, kimi de tarlada yeniden görev almak için rey isteyecek.

Bana öyle geliyor ki; bu süreçte en rahat adaylar, mevcut belediye başkanları. Zira ; kendilerini anlatmaya tanıtmaya,  uzun uzun  vaatlerde  bulunmaya , mahalleleri sokak sokak gezmeye pek ihtiyaçları yok. Çünkü ceplerinde beş yılın kazandırdığı güçlü cephaneleri var. İşi zor olan ilk kez aday gösterilen isimler.

Örneğin; Darıca'da Muzaffer Bıyık çok rahat bir isim. 15 yıl sürdürdüğü ilçe başkanlığı süresince kitlelerle kurduğu bağı, beş yıllık belediye başkanlığı döneminde adeta zamkla yapıştırdı.

Örneğin: Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi. Genel merkezin her fırsatta yaptırdığı anketlerden %68 gibi büyük destekle çıkan Çiftçi, 31 Mart'ta sandık başına gidecek olan seçmenle müthiş köprü kurdu.  

Her  platformda ısrarla söylediğim bir şey var; Siyaset etme sanatı artık yön değişti. Yeni bir seçmen grubu gelişti. Bu grup belki  bireysel oy verecek  yaşta değil, ama  rey kararlarını etki altına alabilecek durumdalar.  Gençler ve çocuklardan bahsediyorum. Ki onlar, 31 Mart'ın asıl belirleyicileri olacaklar. Bunlara bir de spor ve sanat severleri  eklemeliyiz.

Açayım;

Yol, tretuvar, su, kaldırım, köprü , kavşak vs. hizmeti yapmak  bir belediye başkanının asli görevidir. Belediyecilikteki  bu kalıplaşmış zihniyet çok gerilerde kaldı.  Zaten bir şehri emin'in temel görevi bu.

Yani; 'Ben şu yolu yaptım , buraya su getirdim, şu kavşağı kazandırdım'' edebiyatı artık seçmen nezdinde yemiyor, oy'da etmiyor.  Seçmenin oy verme kriterleri değişti. Bilinen değil bilinmeyen, görünen değil görünmeyen icraatlar para ediyor.  

Mesela; İnsana yatırım, seçmenin gönlünde yer etmek, çocuk ve gençleri  yarınları hazırlamak gibi...

İşte Muzaffer Bıyık ile Bünyamin Çiftçi'nin yaptığı bu.

Akli siyaset bu işte.

Çayırova'da her anketten açık ara farkla çıkan Bünyamin Çiftçi'nin o denli  halk destek görmesinin sebebi neyse, Muzaffer Bıyık'ın da temelinde bu yatıyor. Ve daha önemlisi yeniden aday gösterilmeyen Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şair'in eksikliği de buydu.

Dediğim gibi ; Siyaset her ne kadar insanları ikna etme sanatıysa da, insan gönlüne dokunabilme  becerisidir.  Ve günümüzde  bunun yolu önce gençlerin gönlünde yer etmekten geçiyor.  Darıca'da Bıyık, Çayırova'da Çiftçi anlatmak istediğim  ana temaya en iyi örneklerdir.

Elbette o emeklerin  mükafatını 31 Mart 'ta seçmen verecek.  Lakin unutmayın ki, ebeveynlerine kılavuz olacak olan da, yeni nesil gençler ile çocuklardır. 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑