parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Adaylık yolunda İYİ Parti ve diğerleri....

22 Aralık 2022 Saat: 13:26

Vatandaşın gündeminde şu an üç konu var. 

1- Yeni asgari ücretin 8 bin 500 lira olarak  açıklanmasından sonra yılbaşının ilk günüyle birlikte iğneden ipliğe peş peşe yağacak olan zamlar. Özellikle %30 oranında artması  beklenen tekel ürünleri.

2- Altı ay sonra gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçimleri ve altılı masanın açıklayacağı aday.

3-Milletvekili olabilmek için görevlerinden istifade eden bürokratlar ve makam sahibi siyasiler.

Muhtemeldir ki, bu üç konunun aslında vatandaşı direk ilgilendiren maddesi birincide anlattığımızdır. İki ve üçüncü maddeler ise sıradan vatandaşın  sadece merak anlamında  ilgisini çekiyor. 

Geçim derdinde olan vatandaşı seçim telaşı fazlaca ilgilendirmiyor. Bu telaş siyasi partilerin içinde yeni yılla tavan yapacak gibi görünüyor. Gerçi her seçim dönemi defaten benzer telaşlara şahit olduk da, lakin bu kez daha bir tatlı  telaş göreceğimizi söyleyebiliriz.

Zira önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimi  öncelikle AK Parti ve muhalefet için çok önemli. İktidar varlığını idame ettirmenin telaşı, muhalefet de iktidarı devirmek ve yeniden parlementer sisteme dönmenin  hengamesiyle  geçirecek sayılı günleri. Siz buna 'Türkiye'nin kader seçimi'' diyebilirsiniz.

Hal böyle olunca siyasi partilerde 'aday olma, gözde bulunma, yeni sürece dahil olma'' gibi telaşları da hızlı bir şekilde göreceğiz. Ve bu nitelemelerin bariz örneğini ise ''adaylar, adaylığı düşünenler'' yaşatacaklar.  Şimdiden çalışmaların  başladığını dillendirmek yanlış olmaz.

Örneklendirelim ;

Bölgemizden vekil olmayı düşünen siyasi partilerin bir bir istifa eden il başkanları, ilçe başkanları buna en iyi örnektir. AK Parti'de karar yukarıdan geldiğinden şimdilik bir telaş göremiyoruz. CHP sessizliğini korurken,  MHP ve İYİ Parti il başkanlarının istifası kendilerince beklenti içinde olduklarına işarettir.

Örneğimizi İYİ Parti'ye çevirelim....İl başkanlığından istifa eden Şanbaz Yıldız'ın işi zor mu kolay mı göreceğiz. Karşısında Lütfü Türkkan ve Cumali Durmuş gibi ismler var. Tabi bir de Gebze kalesi.

Ancak şöyle bir gerçekte var; Nusret Acur'un il başkanı adayı olarak tek liste ile seçime gidecek olması Gebze kanadının elini güçlendirecekti. Dolaysıyla Gebze bölgesinden bir isim mutlaka ilk üçte yer alacaktır.

Şahsi tahmin, gözlem ve analizime gelince ;  Şayet Nusret Acur il başkanlığına oturursa Gebze'den seçilecek sıraya girecek Gebzeli isim , muhtemeldir ki Yüksel Ercan olacaktır. Hem teşkilatla, hem tavanla ve tabanla ilişkisi  muntazam olan Yüksel Ercan, bir olmazsa bile ikinci sıradan  İyİ Parti'nin mebus adayı olabilir.

Bu kadar kesin konuşmamın asıl sebebini de açıklayayım ; Lütfü Türkkan'ın malum konuşasından sonra  toplumdan gördüğü sert tepkidir. Dolaysıyla genel başkan Meral Akşener'in Türkkan riskini almayacağı kanısındayım. Bunun yerine hazırlanan  isimin Şanbaz Yıldız olduğu kar gibi aşikar. Cumali Durmuş'un Hatay-Adana -Eskişehir ilçe kongrelerine divan başkanı olarak görevlendirilmesi  ve   kongreleri takip etme sorumluğunun  verilmesi de Durmuş'un uygun yerde değerlendirileceği anlamını  çıkarır.

Velhasıl ; İYİ Parti Kocaeli'nde Şanbaz Yıldız, Yüksel Ercan ve Cumali Durmuş üçlüsünün başı çekeceği bir liste ile seçimlerde yer alacak gibi duruyor.  Bu öngörüm 15 Ocak'tan sonra çok daha net anlaşılacaktır.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑