parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Adnan Köşker, neden aday?

30 Kasım 2023 Saat: 17:26

31 Mart 2024'de gerçekleşecek olan mahalli idareler seçimlerine  neredeyse ramak kaldı. Zira sayılı günler çabuk geçiyor  ve yaklaşan seçimlerin son dilimine girdik sayılır. Bu dilimde özellikle  AK Parti olmak üzere CHP ve diğerleri  adaylarını yavaş yavaş ilan edecekler. Aralık ayı sonu itibariyle de , adaylar kamuoyuyla yüzleşmiş olacak.
Böylesi hızla ilerleyen süreçte  ''bütün gözler iktidar partisinde''  desek , abartı etmemiş oluruz. Çünkü; hem kamuoyu merakını gidermiş olacak , hem de muhalefet kanadı  iktidarın aktörlerine göre güreşçi çıkaracak.
Geçtiğimiz hafta ''Temayül'' yoklamasını tamamlayan AK Parti'de ise elbette ayrı bir heyecan var. Sahayı bir an olsun boş bırakmayan aday adayları, tabandan destek arayışını sürdüre dursun, bir de tabanın çok iyi tanıdığı isimler  mevcut. Böyle olunca siyasi arenadaki heyecan neredeyse tavan yapmış durumda.
Tabanın Gebze'de çok iyi tanıdığı isimlerden birisi hiç şüphesiz ki, önceki dönemler Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'dir. Kolay değil, koskoca 10 yıl ilçeyi yön ettikten sonra nadasa yatan, şimdi ise yeniden aday adayı olarak karşımıza çıkan Adnan Köşker'in yarışa getirdiği heyecan,  sadece kendi partisi içinde değil, karşıt parti ve  aday adayları arasında da panik yarattığı bir gerçek.
Elbette bunun birçok sebebi var....
Nadasa yatmış olan  Köşker, bir dönem  süren istirahatten sonra  neden sahalara indi?
Aklımıza takılan onlarca soru var. Bu sorular bizim değil, her kesin merak ettiği, merakını gideren de destek  verdiği bir Köşker gerçeği var Gebze'de.
Seversiniz sevmezsiniz, siyasetini  benimsersiniz benimsemzsiniz, boyu postu hoşunuza gider gitmez, bilemem... Lakin Gebze'de bir Adnan Köşker gerçeği olduğunu Çakal Deresi'ndeki Mehmet Efendi'de biliyor, Gaziler'deki Rustem Efendi'de dillendiriyor. Hatta Sultanorhandaki Ayşe Teyze'de farkında, Eskihisar'daki Melahat Nine 'de.
AK Parti'nin temayyülü kenarda saklı dursun...
Birkaç gündür  telefonla genel merkezden Gebze'ye yönelik yapılan anketler , önümüzdeki hafta dananın kuyruğunu koparacak cinsten.  Çünkü sorular can alıcı. ''Şu isimlerden kimi Gebze Belediye Başkan Adayı  olarak görmek istersiniz'' sorusuna en fazla yanıt bulan Köşker'in, on yıl süren hizmet  maratonunda elde ettiği tanınmışlık büyük avantaj olarak ortaya çıkıyor. İkincisi  avantaj; görülen, bilinen, elle tutulur somut icraatlar.
Hep söylediğim bir şey var: Siyaset , insanları ikna etmek, gönüllerde yer bulmak sanatıdır.
Konuya bu çerçeveden bakacak olursak da, geçen  her bir günün Köşker lehine işlediği aşikardır.
Neden?
1- Köşker 'in Gebzelilere, il yönetimine , genel merkeze kendini tanıtmak  ve anlatmak gibi bir sıkıntısı yok.
2-  'Gönüllerde yer etme ' gibi bir fazlalığı var.
3- İcraatları, partisine bağlılığı, vatandaşla diyaloğu, fazla tanınmışlığı, herkesimden herkesle dost oluşu, ötekileştirmeden, ayrıştırmadan, bütünleyici karakteri anketlerde de muhtemeldir ki, kendisiyle özdeşleşecektir.
Peki Adnan Köşker neden tekrar aday adayı?
Öyle ya, bugün Türk sanayinde önemli bir yeri olan, bütün AB ülkelerine ihracat yapan, devasa bir sanayi kuruluşunun patronu yeniden niçin aday ?
Bu soruyu muhatabına, Köşker'in kendisine sordum...
Geçmiş dönemlere iz bırakan deneyimli şehremini aynen şu cevabı verdi;  '' Gebze'ye yönelik hayallerim bitmedi. Yarım kalan ve yeni geliştirdiğim çok büyük projelerim var. Gebzeliler beni, ben de Gebzelileri özledik. Yeni yüzyılın şehirlerine katkı sunmak istiyorum. AK Parti'nin yeni yüzyıldaki şahlanışında elimi bir kez daha taşın altına koymak istiyorum. Sayın genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın hizmet aşkına ortak olmak istiyorum. ''
Bu yazıdan sonra sizde kendinize şu soruyu  yöneltin: Efsane geri mi dönüyor?

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑