DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

AK Parti’de ayak oyunları

15 Eylül 2015 Saat: 13:53

1 Kasım’da gerçekleşecek olan genel seçimlerin en iddialı partisinin yine AK Parti olduğunu söylemek doğru olur. Özellikle geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen 5. Olağan kongrede  ortaya çıkan birlik ve dirlik havası AK Parti’nin önümüzdeki yıllara yönelik  kalıcılığını da gösterdi.

AK Parti’nin muhalefetlerin beklentileri aksine dağılmayacağını,  Türkiye’ye yön verecek tek büyük parti olması ; parti içinde kendine yer etmeye çalışanların bir takım ayak oyunlarını da su üstüne çıkarıyor.

Bu anlamda, bugün sizlere AK Parti içinde olup bitenlerden örnekler yansıtacağım. İlerleyen satırlarda anlayacağınız gibi tüm hesap kitaplar, gizli pazarlıklar, hatta kirli oyunlar yine Gebze üzerine  ve  Gebze’de siyaset yapanlar üzerine oynanıyor.

Yani, yıllardan   gördüğümüz  il dışı  lobisi Gebze siyasetini şekillendirmeye, yapılandırmaya ve hüküm kurmaya çalışıyor. Bu kez lobi AK Parti içinde ve Gebze’ye dair dizayn çalışması yapıyor.  

AK Parti’de Gebzeli siyasetçileri devre dışı bırakmak, geleceğin Gebze’sini şekillendirmek, mevcutların önünü kesmek için hummalı bir pazarlık gerçekleşiyor.

Hiç uzatmadan, olabildiğince yalın ifadelerle olup biteni yansıtmak gerekirse   kritik gelişmeyi  şöyle özetlememiz mümkün.

Açayım..

1 Kasım’da tekrarlanacak seçime dair AK Parti Kocaeli listesi üzerine Sakarya çıkışlı bir çalışma var. Bu çalışmanın başrolünde İbrahim Pehlivan bulunuyor. Bilindiği gibi Pehlivan önce  Darıca Belediye Başkanlığı, ardından Gebze Belediye Başkanlığı yaptı. AK Parti  Gebze’de yeniden aday göstermeyince Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görevlendirildi. Gebze bölgesini çok iyi bilen ve aklı halen buralarda kalan Pehlivan her seçim dönemi adaylığı düşündüyse de yol alamadı. Ancak şimdi değişik kanallardan yine tüm hayali Gebze’ye dönmek ve yeniden erkin başında olmak.

Şimdi sıkı durun…

Pehlivan , kendisine Gebze yolunu açacak çok ilginç bir  ilişkiler ağı örmeye başladı. Bunu yaparken  önce milletvekili listesine müdahil olunmasının arayışına girdi. Böylece kendine yakın ismi listeye sokacak, önümüzdeki yerel seçimlerde de kendisini  Gebze Belediye Başkanlığı adaylığına hazırlamış olacak ve de Adnan Köşker’in önünü kesecek.

Biraz daha açayım…

İbrahim Pehlivan’ın sıkça Ankara’da yaptığı görüşmelerde sağlamak istediği tek şey,  Gebzeli Milletvekili Cemalettin Kaflı’yı liste dışı bıraktırıp yerine Metin Gökçe’yi sokmak.

Peki Metin Gökçe kim?

Gökçe, AK Parti’nin eski Gebze İlçe Başkanı, İl Başkan Yardımcısı ve Pehlivan dönemi Gebze Belediye Başkan Yardımcısı. Matbaacı toptancısıyken bugün Gebze’nin en büyük müteahhitlerinden biri.

Pehlivan’la araları her daim iyi ilişkiler içinde olmuş bir insan. Pehlivan’ın sır küpü.

Dolaysıyla Pehlivan, Gökçe’yi 1 Kasım listesine sokmak için özel çaba harcıyor. Bugün özel kaynaklarımla bir takım görüşmeler yaptım. Pehlivan’ın  araladığı kapıları ve kapalı kapılar arkasında cereyan eden konuşmalara ulaştım.

Mesela Pehlivan, Yalçın Akdoğan, Mustafa Şentop  ve Erol Kaya ile bu konuyu görüşüp rica ediyor. Metin Gökçe’nin mutlak listeye girmesini istiyor. Akdoğan, Şentop ve Kaya’nın parti içindeki etkinliği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakınlıkları malum. Unutmadan Erol Kaya eski Pendik belediye Başkanıdır. Halen Beştepe’nin danışmanlığını yapıyor. Pehlivan’ın bu üç isimle ilişkisi iyidir ve çok gerilere dayanır. Başka bir yazımda bu konuya da değineceğim.

Şimdi gelelim diğer ayrıntıya…

AK Parti Kocaeli listesinde oluşturulmak istenen başka bir  detayda şovenistlik üzerine kurulu. O  dizaynın geri planında da yine  Pehlivan olduğu anlaşılıyor. Listeye Karadenizlilerin  ağırlıkta yer verilmek istenmesi bunun göstergesidir. Mahmut Civelek isminin bastırılması,  Sanayi Bakanı Fikri Işık gibi Gümüşhane, Rize, Trabzon  ağırlıkta olması bu anlama gelir. Mevcutlar içinde bir tek İlyas Şeker’in  Erzurumlu olduğunu görebiliriz. İşi öylesine şovenizme dayandırmak istiyorlar ki ,  Sivas kökenli Gebzeli Hakan Höbek’i bile harcamanın hesabındalar.

Toparlayayım…

Elbette bizim her hangi bir siyasi partinin iç işlerine karışma gibi bir lüksümüz yok. Ancak söz konusu Gebze ve Gebzeli siyasetçiler  üzerine oynanmak istenen oyunlar olursa bunu kamuoyuna duyurmak, fikir beyan etmek gibi bir  gazetecilik sorumluluğumuz var.

Velhasıl  AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin  Ceyhan ile Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba’ya da uyanık olmak düşer. Kendi sorumluluk ve yetki alanlarına başka ilden müdahaleye nasıl bakarlar, kendilerinin bilgisi dışında gelişen oyunları içlerine sindirirler mi bilemem..

Demem o ki; Sakarya’dan düğmeye basıldı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in önünü kesmek, Cemalettin Kaflı’yı liste dışı bırakmak, Hakan Höbek’i yok saymak, Metin Gökçe’yi listeye sokmak, Cemil Yaman’a engel olmak, Kocaeli  ve  Gebze teşkilatlarını itibarsızlaştırmak için kirli oyunlar sahneleniyor.

Şimdilik durum bu. Gelişmeleri hep birlikte göreceğiz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Gebze'de Asayiş ve Müdür Bilgili8 Temmuz 2024 Saat: 15:38
DDC Grup ve Muhammet Öztürk4 Temmuz 2024 Saat: 15:37
Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
Tüm Yazıları
Yukarı ↑