parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

AK Parti Gebze'de sahaya inerken....!

30 Temmuz 2022 Saat: 12:23

AK Parti Gebze Teşkilatı'nın geçen yıldan kalma bir sloganı var.... ''AK Parti Sahada''. Bu iddianın sahibi bize göre , ilçe yöneticisi Nevzat Gülmen'dir. Gülmen'in geçen yıl bu başlıkla yaptığı paylaşımların ardından , biz de o günler ''Hangi sahada?'' başlıklı bir yazı kaleme almış, gördüğümüz eksikleri dile getirmiştik. Bir nev-i öneri anlamında bir yazıydı bizimkisi. Yazımızın mürekkebi henüz kurumamıştı ki, ilçe teşkilatı bir basın toplantısı düzenleyerek bol görselli anlatımlarda bulunmuştu.
Dün, yine aynı başlıkla gerçekleşen basın topalantısı ve ardından sahaya dağılan geniş kadro, bize geçen yılı anımsattı. Toplantıda konuşanları dinlerken de , yine geçtiğimiz yılla şimdiki günü kıyaslıyordum.
Öyle ya da böyle , Türkiye 'nin artık seçim sürecine girdiği aşikar. Dünden bizde kalan en önemli intiba şu ; AK Parti kadroları her zaman olduğu gibi yine muhalefetten önce ve ciddi bir şekilde düğmeye başmış durumda. Altılı masa henüz cumhurbaşkanı adayını netleştiremeziken , ''atı alan Üsküdar'ı geçti'' misali, AK Parti'nin yarın seçim varmış gibi, ter dökmeye başladığı da bie gerçek.
Dönelim dünkü basın toplantısına....
İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı, eski-yeni bütün milletvekilleri , ilçe başkanları, belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanlarıyla basının karşısına çıkan AK Parti kadrosu, aslında bir çok mesaj vermiş oldu.
Anladığım şu;
1- Biz her şartta seçime hazırız.
2-Gebze bizim için çok önemli.
3-Teşkilatımızda dirlik, birlik, beraberlik var.
4-Karşımızda muhalefet yok
5- Gebze'nin il olması değil, hizmet alması önemli.
6- Gebze'nin bütün beklentilerini biliyoruz.
7-Cumhurbaşkanlığı seçimi cepte keklik, yerel seçimlerde bizim.
İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın beyanları bana bu yedi konuyu tesbit ettirdi.
Peki , AK Parti Gebze'de gerçekten rahat mı?
Değil... Zira ilçe teşkilatının her ne kadar yoğun temposu olsa da, gönüllere değmeye gayret etseler de, yerel yönetimin tepesinde oturan Büyükgöz sıkıntısı var. Çünkü Büyükgöz'ün her eli sıkmaması, her kesime kucak açmaması, ayrımcılık yapması, kendi cenahı dışındakilerden uzak durması toplumda tepki görmesine neden oluyor. Velhasıl Büyükgöz'ün hataları, çok çalışan bir Gebze ilçe teşkilatına takoz olabiliyor. Öncelikle Büyükgöz'ün gözden geçirilmesi gerekiyor.
Gelelim intibalarıma....
AK Parti'nin Gebze'de 250 kişilik bir orduyla sahaya inmesi cidden anlamlı bir başlangıç. Bu da gösteriyor ki, önümüzdeki günler tüm ilçelerde aynı performans ortaya konulacak. Gerçi Darıca'da , Çayırova'da oldukça rahat birer teşkilatları var. Elbetteki o rahatlığın sebebi; oralarda erkin başında bulunan şehreminleridir.
Özellikle bir not düşeyim ; Bence AK Parti'nin Kocaeli'deki en büyük kozu ve rahatlığı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'dan geliyor. Dünkü toplantıda dile getirdiği yatırımlar, gerçekleşen projeler, Gebze'ye hakimiyeti, ilçenin sorunlarına yaklaşımı Büyükakın'ın başlıbaşına bir güç olduğunu gözler önüne koydu.
Bir şey daha... Dün iki soru yönelttim İl Başkanı Ellibeş'e.
1- Gebze'deki STK Başkanları, özellikle GTO Başkanı Nail Çİler ile GEBZESİAD Başkanı Muhammed Demirtaş'ın il yönünde kitlesel çalışmaları var. Hemen hergün müthiş çıkış yapıyorlar ve ''İl yoksa rey'de yok' diyorlar. Bu konudaki görüşünüz nedir, seçimleri ne kadar etkiler?
2-Cumhurbaşkanı ilimizdeki tüm mitinglerini İzmit'te yapıyor. 20 yıldır Gebze'de miting düzenlemedi. Bu seçim öncesi ilk mitingini, veya Kocaeli mitingini Gebze'de yapamaz mı? Gebzelilere il konusunda mesaj veremez mi?
İl Başkanı Ellibeş, ikinci soruma yanıt verdi, notunu aldı, ''Genel merkezimize iletiriz'' dedi. Birinci soruma ise hiç değinmedi, duymamış gibi yaptı, tınlamadı, sanki öyle bir soru yokmuş gibi başka konuya geçti. Acaba susmakla ne mesaj vermek istedi?
O edasından vermek istediği mesaj şöyle okunabilir mi? ; ''Biz, STK'ların tavırlarıyla ilgilenmiyoruz, bu konu genel merkezin meselesidir, Gebze'nin il olması başka bir bahara...'
Anlayacağınız AK Parti Gebze'de siyasi suları ıstmak için sobaya kömürü attı. Muhalefet ise sobadan çıkacak dumanı mı bekliyor, yoksa suyun kaynamasını mı anlamış değilim.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑